30 aprilie 2024

Aflați cât vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor/ grupelor cu program prelungit aprobat de Ministerul Educației și Cercetării a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit.

Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei. Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.

Aprobarea noului document a fost determinată și de necesitatea de a racorda prevederile regulamentare la multiplele solicitări din partea cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit privind prezentarea modalității de calcul a salariului acestora.

Spre deosebire de documentul anterior, noul regulament propune, cu titlu de recomandare, o metodologie de calcul a salariului pentru funcția de cadru didactic/asistent didactic în cadrul claselor și grupelor cu program prelungit. Plățile vor fi gestionate doar prin contul trezorerial al instituției.

Regulamentul de organizare și funcționare a claselor/grupelor cu program prelungit a fost aprobat prin Ordinul MEC nr.363/2024, expertizat și înregistrat cu nr. 1928/2024 de Ministerul Justiției și publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 184-187 din 25.04.2024.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 8 Vizualizări de la publicare: 34
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.