7 august 2017

Întrebarea zilei: Oare chiar atât de dăunătoare este pentru copii Cola?

Recent am primit o întrebare cu privire la daunele pe care le poate provoca asupra sănătății copiilor Cola. "Cu puțin timp în urmă, fiul meu a fost servit cu o Cola, copilul a rămas încântat de această băutură. Acum, tot timpul o cere. Nu aș vrea să fac din aceasta un "fruct interzis", din acest motiv, uneori, îi permit. Dar de fiecare dată mă gândesc, oare cât de dăunătoare este pentru copii Cola." — scrie cititoarea noastră.

Fiind în căutarea răspunsului la această întrebare, am descoperit că referitor la acest subiect și-a expus deja părerea renumitul pediatru Komarovschi. Vă prezentăm întrebarea și răspunsul preluate de pe site-ul medicului celebru.

Doctore! Ne este foarte interesantă opinia dumneavoastră. Eu locuiesc în Europa și mă miră faptul că aici toți consideră că Coca Cola nu este dăunătoare, este consumată mereu și de toată lumea, și chiar se afirmă că această băutură este benefică în cazul durerilor de stomac. Ce părere aveți despre aceasta?

Judecând după longevitatea vieții lor și mortalitatea infantilă — Coca Cola nu-i influențează atât de mult … Voi remarca de la început că nu am mare dorință să scriu despre Coca Cola — înainte de toate pentru că orice mențiune a mărcii, imediat generează un flux mare de scrisori.

Dacă spui că este bine, atunci te-a cumpărat Coca Cola, dacă ai o părere negativă despre produs — atunci te-ai vândut fie mărcii Pepsi, fie în genere limonadei. Cu toate acestea, eu nu văd absolut nimic rău în Coca Cola. În afară de un moment: cantitatea foarte mare de zahăr. Adică, copilul primește energie concentrată sub formă de carbohidrați digerabili și această energie trebuie irosită.

Evident, utilizarea Coca Colei în condiții de siguranță (precum și a oricărei alte băuturi dulci), impune două condiții: în primul rând, lipsa excesului de greutate și, în al doilea rând, prezența activităților fizice. În caz de boală, în prezența deshidratării, a nivelului ridicat de acetonă în organism, în lipsa posibilității de alimentare corectă, — copilului absolut deloc nu-i va dăuna "energia concentrată sub formă de carbohidrați digerabili".

Desigur, soluția de rehidratare orală este mai sigură și eficientă. Dar dacă copilul refuză să bea acest prăfuleț benefic, dar e de acord să consume Coca Cola, atunci de ce nu … Și se pare că pentru copilul cu un nivel ridicat de acetonă, un pahar de Cola consumat la timp, ar putea servi drept medicament care ar contribui la evitarea spitalului și a perfuziilor. Însă este nevoie să citiți despre această acetonă în organism, să vedeți de unde vine aceasta. În general, nu este nevoie să exagerăm.

Creați condițiile necesare pentru ca picii să practice sportul și lăsați-i să bea Coca Cola. Iar părinții pentru asta și sunt — de a fi raționali și atunci când e cazul să limiteze "dorințele" copilului.

Источник: www.komarovskiy.net

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 1 Vizualizări de la publicare: 218
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.