12 mai 2017

Conținutul pachetului alimentar oferit donatorilor de sânge a fost modificat

Conserve de carne și pește, ciocolată și fructe uscate — conținutul pachetului alimentar oferit donatorilor de sânge a fost modificat

Alimentele au fost identificate în cadrul unui grup de lucru, iar noile produse vor fi distribuite donatorilor din luna octombrie 2017.

Noul pachet alimentar va include patru produse naturale, fără aditivi alimentari sintetici. Donatorii vor primi câte un litru de suc fără adaos de zahăr, din struguri, mere sau mere și struguri. Dintre produsele bogate în proteine, pachetul alimentar va conține 300 de grame de carne înăbușită sau 160 de grame de pește natural în suc propriu.

De asemenea, donatorii vor primi aproximativ 100 de grame de ciocolată, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate. Noul set va include și o conservă de legume bogate în vitamine. În total, pachetul alimentar va conține cel puțin 80 de grame de proteine și 1500 de calorii, necesare pentru recuperarea unei persoane după donarea sângelui.

Noul pachet alimentar va costa 100 de lei, cu 50 de lei mai mult decât în prezent.

În prezent pachetul alimentar conține suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat.

Donatorii de sânge primesc pachete alimentare din 2009. Alimentele sunt procurate în cadrul licitațiilor publice de către Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Astfel, anul trecut în Republica Moldova au fost efectuate peste 79 de mii de donări de sânge.

Dacă vreți să deveniți donator, dar nu știți unde să vă adresați, citiți acest articol. Vă prezentăm informații utile despre Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, persoanele care pot deveni donatori, procesul propriu-zis de donare și multe alte detalii importante.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 91
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.