20 martie 2023

Dermatoscopie - metodă modernă și neinvazivă la clinica ”Sancos”

Știați că dermatologii recomandă examinarea alunițelor prin intermediul dermatoscopiei cel puțin o dată pe an? Și asta din cauza că în timp, pe piele își pot face apariția așa numitele ”alunițe rele” sau cele existente se pot modifica.

Dermatoscopia este metodă neinvazivă esențială de evaluare a formațiunilor cutanate pigmentate sau non-pigmentate, având ca scop principal diagnosticarea melanomului, a altor tipuri de cancere cutanate sau a unor formațiuni precanceroase.

Metoda mai e considerată o „prelungire a privirii medicului”. Utilizând-o, dermatologul „vede” la aproximativ 1 mm în profunzimea pielii.

Mai mult decât atât, dermatoscopia s-a dovedit atât de eficientă încât, în unele țări, medicii de familie urmează cursuri de dermatoscopie, în scopul îmbunătățirii screening-ului pentru cancerele de piele.

La Clinica Sancos medicii specialiști vă pot investiga, folosind echipamentul de ultimă generație Canfield Scientific GmbH, o tehnologie inovatoare de cercetare a stării pielii, cu posibilitatea de a fixa rezultatele în format video și foto și de a controla schimbările pe o perioadă îndelungată de timp.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 205
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md