11 ianuarie 2024

Programul evenimentelor pentru luna ianuarie 2024: spectacole, filme, ateliere pentru toată familia

În sfârșit avem parte de o iarnă adevărată! Copiii sunt extrem de fericiți că, în sfârșit, se pot da cu săniuța și pot face omuleți de zăpadă. Dar nu uitați, pe lângă toate aceste activități, mai puteți vizita diverse ateliere, master-classuri, concerte și spectacole cu tematica iernii. În acest afiș am adunat cele mai interesante evenimente organizate la Chișinău în luna ianuarie.

Atenție! În fiecare săptămână, informația din afiș este actualizată. Încercăm să cuprindem toate evenimentele interesante, concepute pentru copii, dar și pentru părinți.

Spectacole

Programul Teatrului Republican de Păpuși ”Licurici”

Când: 13, 14, 15, 18, 20, 21, 24, 25, 27, 28, 31 ianurie. Ora 11:00, 12:00, 12:30
Ce: Spectacole pentru copii și matinee de Anul Nou.
Preț: Copii – 75 lei, adulți – 75 lei. Costul unui bilet la premieră - 100 lei / copii și 100 lei/adulți. Matineul de Anul Nou - 150 lei/ copil și 150 lei/adult.
Unde: str. 31 august 1989, 121.
Detalii

Poveștile lunii ianuarie

Când: 13, 14, 20, 27, 28 ianuarie. Ora 11:00.
Ce: Spectacole pentru copii.
Unde: Teatrul Municipal de Păpuși ”Guguță”, str. Maria Drăgan 1.
Detalii

Spărgătorul de nuci

Când: 26 ianuarie. Ora 18:00.
Ce: balet clasic în două acte de Piotr Ceaikovski.
Unde: Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, str. Ștefan cel Mare, 152.
Detalii

Evenimente pentru adulți

Școala viitorilor părinți

Când: 17 ianuarie, 15:00
Ce: Prima ediție din 2024 a cursului dedicat Viitorilor Părinți combină cele două subiecte importante: Sarcina și Nașterea.
Unde: str. Andrei Doga 24, Spitalul Internațional Medpark, Bloc nou (B), et.6, Sala de conferințe.
Detalii

Master-class pentru mămici.

Când: 21 ianuarie, 16:00.
Ce: În cadrul master-classului, mămicile vor învăța împletituri de bază - spic clasic, spic Olandez, cascadă, coadă de pești.
Unde: Glamour Girls, str. Miron Costin, 18/1
Telefon: 0 690 0-45-75
Preț: 350 lei.
Detalii

EVENIMENTE PENTRU COPII

Master class magic ”Fabricarea săpunului”

Când: 17 ianuarie, 19:00.
Ce: Împreună cu profesori de artă, copiii vor crea un adevărat săpun parfumat cu elemente de decor.
Unde: Evenimentul se va desfășura în două complexe - str. Onisifor Ghibu 10 și str. Igor Vieru 8/3.
Telefon: 0 788 8-60-00
Preț: 200 lei.
Detalii

Master-class pentru copii de 5-10 ani.

Când: 20 ianuarie, 15:00.
Ce: Copiii vor crea o jucărie în formă de unicorn, se vor juca și distra activ.
Unde:Art-studio ”Семь цветов счастья”, str. Pușkin, 12.
Telefon:0 697 5-77-79
Detalii

Master-class gratuit de engleză prin design și programare pentru copii

Când: 20 ianuarie, 12:00.
Ce: o zi de învățare distractivă pentru copii (7-9 ani)
Unde: str. 31 August 78 (Chișinău), iHUB
Detalii

În ospeție la bunica-zână

Când: 21 ianuarie, 12:00.
Ce: Copiii de la 5 ani sunt invitați la o întâlnire cu bunicuța-zână. Picii vor coase o jucărie de pluș, vor asculta o poveste, vor servi ceai cu biscuiți.
Unde: Art-Studio ”Семь цветов счастья”, str. Pușkin 12.
Telefon: 0 697 5-77-79
Detalii

Club de discuții ”Cărți și creație”

Când: 21 ianuarie, 12:30.
Ce: Sunt invitați copiii de 7-12 ani. Copiii vor explora universul căriților, vor discuta despre cărți și personaje, vor întâlni oameni interesanți din lumea cărților.
Unde: Biblioteca Națională pentru copii ”Ion Creangă”
Telefon: 022 99-61-52
Detalii

Club de cărți pentru copii

Când: 21 ianuarie, 11:00.
Ce: Copiii se vor scufunda în aventurile incredibile din paginile cărților.
Vârsta: 6-8 ani
Unde: "Cartego", str. Vlaicu Parcalab 2
Тelefon: 0 610 9-27-67
Detalii

Petrecere Frozen

Când: 21 ianuarie, 13:00.
Ce: Petrecere pentru fetițe.
Unde: Glamour Girls, str. Miron Costin, 18/1
Telefon: 0 690 0-45-75
Preț: 390 lei.
Detalii

Concert educativ ”O mică aventură cu marele Mozart”

Când: 24 ianuarie, 14:00.
Ce: Spectacol muzical educativ pentru copii. Cele mai îndrăgite secvențe muzicale, semnate de W.A.Mozart, vor avea o abordare inedită!
Unde: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16
Preț: 100 lei.
Detalii

Filme

Filme difuzate în luna ianuarie la cinematografele din Chișinău

Omul fără linia vieții
Vârsta: 12+
Descriere: „Omul fără linia vieții" este un film bazat pe fapte reale, care ne povestește istoria lui Ionel Sporea, inventatorul primului robot modern pentru antrenamentele de tenis de masă. Din cauza regimului Ceaușescu, Ionel Sporea s-a ales cu o sentință de 12 ani de închisoare. Urmăriți povestea din 30 noiembrie, în cinematografele din Republica Moldova și România!

Marea migrație
Vârsta: 0+
Descriere:Povestea unei familii de rațe care încearcă să-l convingă pe capul familiei, un tată foarte protector, să pornească în vacanța vieții lor.

Ferrari
Vârsta: 12+
Descriere:Este vara anului 1957. Dincolo de spectacolul de Formula 1, fostul pilot, Enzo Ferrari, este în plină criză. Acum zece ani, împreună cu soția sa, Laura, a construit o fabrică de la zero, aflată la momentul actual în pragul falimentului. Căsnicia lor volatilă a fost afectată de moartea unuia dintre fii, Dino, cu un an mai devreme, și de acceptarea relației celui de-al doilea fiu, Piero, cu Lina Lardi. Între timp, pasiunea sa pentru victorie îl determină să mizeze pe o singură cursă periculoasă de 1.000 de mile prin Italia, Mille Miglia.

Aquaman și Regatul pierdut
Vârsta: 12+
Descriere:Când o putere straveche este dezlanțuita, Aquaman trebuie sa creeze o alianța neplacută cu un aliat puțin probabil pentru a proteja Atlantida și lumea de devastarile ireversibile.

Klaus și Barroso
Vârsta: 12+
Descriere: Un barman combinator trebuie să achite urgent o datorie. Își convinge fratele, un bodyguard iute la mânie, să organizeze împreună o petrecere a burlacilor, fără știrea patronilor clubului în care lucrează. Dar minciunile ies repede la iveală și în club se dezlănțuie haosul. Pot două iubiri imposibile și un strop de onestitate să îi salveze?

Wonka
Vârsta: 0+
Descriere: Bazat pe personajul extraordinar din centrul poveștii “Charlie și fabrica de ciocolată”, cea mai emblematică carte pentru copii a lui Roald Dahl și una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, „Wonka” spune povestea minunată prin care cel mai mare inventator, magician și producător de ciocolată a devenit îndrăgitul personaj Willy Wonka, așa cum îl cunoaștem astăzi. Cu Timothée Chalamet în rolul principal, filmul aduce publicului un tânăr Willy Wonka plin de idei și hotărât să schimbe lumea, bucată cu bucată, dar toate delicioase, demonstrând că cele mai bune lucruri din viață încep cu un vis, iar dacă ai norocul să-l întâlnești pe Willy Wonka, orice este posibil.

Muzicanții din Bremen
Vârsta: 6+
Descriere: Trubadurul și prietenii săi impostori - un câine, o pisică, un măgar și un cocoș narcisist - au făcut echipă pentru a realiza isprava. Muzicienii rătăcitori, în frunte cu un nou lider, se vor aduna din nou pentru a aduce râsete și bucurie înapoi pe străzile mohorâte din Bremen. În primul rând, trebuie să o facă pe fiica Regelui să râdă, dar întâlnirea cu Prințesa amenință o aventură periculoasă. Există dușmani insidioși, intrigi și capcane împotriva Trubadorului și a prietenilor lui, dar trebuie să lupți pentru dragoste. Și apoi Prințesa a fugit din palat. Într-o încurcătură există scheme criminale de Tâlhari, intrigi ale unui detectiv, capricii și secrete ale familiei regale, dar muzicieni veseli cu un Trubadur neobosit îi vor face pe toți să danseze pe tonul lor. Ce sunt dispuși să facă muzicienii din Bremen Town de dragul faptei?

Iobagul 2
Vârsta: 12+
Descriere: Grisha, un fost major care a fost iobag și a devenit bărbat, după ce a călătorit în „trecut”, reacționează cu sensibilitate la orice nedreptate. Și, desigur, nu poate ignora haosul pe care îl creează Katya arogantă și răsfățată. Nu este de mirare că majora se regăsește în curând într-un timp diferit.

Tati part-time
Vârsta: 0+
Descriere: Iustin (Alex Bogdan) este avocat, însă visul lui carieristic pentru care a facut aproape orice compromis necesar este pus în pericol odată cu apariția Mayei (Eva Măruță), fina lui de 8 ani, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc cu copiii. Viața lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei "tati part-time". Va face față Iustin la acest nou tip de parentig gentil de care nu are idee cu ce se mănâncă?

Superpietonii Zurli
Vârsta: 0+
Descriere: Fetița Zurli, Lulu, Mulțumesc, Vrăjimaturica, Truli, și Tanti Prezentatoarea, adică Gașca Zurli, sunt chemați de către președintele țării să salveze situația atunci când vrăjitoarea Tura Vura concepe un plan malefic pentru a destabiliza ordinea și a aduce haosul în oraș, răpind-o pe zebra Tony, cea care ține sub control circulația rutieră. Gașca pornește în căutarea prietenului lor, Tony, aventurându-se într-o serie de peripeții și acțiuni amuzante care le testează limitele și îi fac să se autodepășească, obținând titlul de superpietoni. Va reuși gașca colorată și plină de viață să dejoace planurile vrăjitoarei Tura Vura? Va reuși zebra Tony să se reunească cu prietenii ei și să restaureze ordinea? Vom afla urmărind acest film educațional, amuzant și plin de aventură pentru copii și părinți deopotrivă.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 88
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.