19 septembrie 2018

Afiș 20-23 septembrie: Bostaniada, aer show, festivalul Cheat Meal, IarmarEco

Atenție! Ne așteaptă un week-end bogat în evenimente frumoase. Așa cum v-am obișnuit, și în această săptămână venim cu o listă de recomandări pentru orice gust și vârstă. Aflați unde se va desfășura în acest an Bostaniada, ce v-au pregătit organizatorii tradiționalului Show aviatic și ce bucate veți putea savura la festivalul Cheat Meal. Detalii despre acestea și multe alte evenimente, aflați din afișul nostru.

20 septembrie, joi

18:00 Master-class gratuit de design interior.

Master-class pentru toți cei interesați, care au vârsta cuprinsă între 15-55 ani. Despre specificul și secretele specialității Design interior, vă va împărtăși Andrei Bicu, arhitect cu experiență, lector STEP IT Academy Moldova, instructor autorizat și deținător a certificatelor profesionale Autodesk 3ds Max și Autodesk AutoCAD, licențiat în arhitectură în cadrul Universității Tehnice a Moldovei.
Locul desfășurării: STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Decebal, 139, etajul 3.

21 septembrie, vineri

16:00 Vegan Picnic.

Mergeți la picnic pentru încă o doză de energie, faceți schimb de idei de gustări vegane și raw. Luați păturele, fructe și gustări, tacâmuri din plastic dur.
Locul desfășurării: Parcul Dendrariu, pe partea stângă de la intrare spre lac.
Telefon: 0 791 7-27-60.

21 și 23 septembrie.

17:00 Harp in the Park.

Recital de harpă în 4 parcuri din Chișinău Moldovan National Youth Orchestra continuă seria concertelor de popularizare a muzicii de calitate prin lansarea proiectului Harp in the Park. Un ansamblu constituit din 2 harpe și flaut vor realiza 4 concerte în 4 parcuri din Chișinău. Realizarea unui recital de harpă în aer liber este o premieră absolută. Astfel, pe 21 și 23 septembrie, recitalul va fi prezentat în parcul Dendrariu (21.09) și scuarul Catedralei (23.09).

22 septembrie, sâmbătă

10:00 Air show 2018.

Toți vizitatorii vor putea admira trucurile în aer inedite de la Baltic Bees și Aeroclubul Romaniei.
Pentru prima dată în Moldova, la dispoziția tuturor va fi tunelul aerodinamic, iar campionii mondiali la indoor skydiving vor prezenta un spectacolul extraordinar. La fel, vor fi expuse publicului larg nave aeriene din aviația civilă și tehnică aeronautică. Vor fi amenajate zone speciale pentru copii, cu terenuri de joacă și alte activități distractive pentru cei mici.
Show-ul va culmina cu un concert grandios, de la 3 SUD EST, ZDOB ȘI ZDUB, Anastasia Lazariuc și alte vedete autohtone. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Aeroportul vechi.

10:00 Festivalul ”Bostaniada”.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului etno-gastronomic ”Bostaniada 2018”. Evenimentul are scopul de a promova activitatea producătorilor autohtoni de dovleci, dar și alte produse agricole autohtone. Festivalul mai promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele mai cunoscute bucate tradiționale, meșteșugăritul și arta populară. Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel. Copiii până la 12 ani intră gratis.
Locul desfășurării: s. Bălăbănești, r.Criuleni.

10:00 Business Mama.

Concediul de maternitate poate fi un bun început pentru lansarea propriei afaceri. Fie că e vorba de lucruri handmade, salon de frumusețe, școală de limbi străine, producere, consultanță, sau orice altceva – toate domeniile au nevoie de cunoștințe, iar un workshop de 4 ore poate inspira mai mult decât crezi. Un seminar motivațional cu 6 speakeri care cunosc toate detaliile unei afaceri, atât teoretic, cât și practic.
Preț: 250 lei.
Locul desfășurării: V-Continental Business Centru.
Adresa: str. D. Cantemir, 5/4.

13:00 Expoziția ”Primii pași în lumea artelor”.

Expoziția lucrărilor elevilor de la Școala de arte "Copiii Crează", cu vârsta cuprinsă între 4 si 8 ani. Vor fi prezentate lucrări din lut și picturi.
Vor fi 2 zile de master-classuri de modelare în lut, iar pentru copii vor fi prezentate lecții gratuite de pictură sau modelare cu lut.
Locul desfășurării: Atrium.
Adresa: str. Albișoara, 4.

23 septembrie, duminică

9:00-17:00 IarmarEco.

Iarmarocul oportunităților ecologice și al antreprenoriatului social. Ca în fiecare an, la IarmarEco te vei bucura de expozanți unul și unul, alături de care construim tradiții ecologice și comunitare pentru un viitor sustenabil al Moldovei. Pentru oamenii care au copii și suflet de copil frumos vor fi pregătite desfățări felurite, de care să se bucure cu toate simțurile fără să aibă răgaz să se plictisească vreun pic.
Locul desfășurării: Parcare Kentford.
Telefon: 0 609 7-56-55.

11:00 Spectacol de animație ”Scufița roșie”.

Scufița Roșie - o poveste pe care o ascultăm cu mare drag de fiecare dată când mămicile sau bunicile ne-o povestesc. Casa de Spectacole Planeta Clounella v-o prezintă în cel mai interesant mod. Copiii vor cânta și dansa alături de Scufița Roșie, vor afla ce bucate îi duce ea bunicuței, ce s-a întâmplat cu lupul fioros, vor afla ce caută nenea Gheorghe în poveste.
Preț: 100-120-140-160-200 lei. Copiii până la 2 ani – gratis.
Locul desfășurării: Palatul de Cultură al Feroviarilor.
Telefon: 0 683 0-38-88.

11:00 Descoperă Biblioteca Altfel.

Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt se va transforma pentru câteva ore într-o bibliotecă modernă, în care toți doritorii vor putea să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară. În intervalul orelor 11.00-13.00, vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea să participe la activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri și ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive, prin care vor descoperi o altfel de bibliotecă – modernă, atractivă și interactivă.

11:00 Târg de caritate cu vedetele Instagramului.

Rodi Ro,Dorina Terenti și Doina Stratan își vor vinde câteva piese din garderoba proprie,iar o parte din bani vor fi donați bătrânilor pentru a se bucura de o bătrânețe liniștită,fără de lipsuri și griji.
Locul desfășurării: Patiseria ”Bunătăți de la Marika”.
Adresa: str. Veronica Micle, 1/1.

12:00 Dăruiește emoții pline de fericire.

O sărbătoare pentru copii și întreaga familie. În program: jocuri cu animatori, magicieni, clovni, show cu dansuri, muzică, focuri de artificii de zi și multe alte surprize. Va fi organizată o tombolă cu premii frumoase.
Locul desfășurării: magazinul Linella.
Adresa: str. Nicolae Costin, 65,

12:00 Cheat Meal Fest.

A doua ediție a festivalului ”Cheat Meal”. Va fi amenajată o zonă pentru master-classuri, iar toate activitățile vor fi gratuite. Vor fi burgeri suculenți cu chifle din făină integrată, salate proaspete, midii delicioase și multe alte gustoșenii.
Adresa: str. A. Mateevici, 111.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 150
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.