26 noiembrie 2018

Astrologia în secolul 21

În ce constă interesul activ și crescând pentru astrologie – o știință străveche, pe fundalul progresului tehnologic și dezvoltării intelectului artificial? Cum este aplicată știința respectivă în practică în timpurile noastre? Povestește astro-psihologul Svetlana Sobescianschi.

În ultimele decenii, au apărut în prim-plan asemenea factori, precum ”viteza” și ”schimbul informațional”. Se dezvoltă semnificativ progresul tehnologic.

Concomitent, oamenii au început să manifeste interes sporit pentru cel mai vechi sistem de cunoștințe, pentru Astrologie. Nu mă refer acum la popularele horoscoape. Vorbesc despre cei care au început să se aprofundeze anume în sistemul propriu-zis de cunoștințe, cu scopul de a se cunoaște pe sine însuși și pe alții, de a-și percepe mai bine sarcinile și obiectivele de viață. Actualmente mulți citesc despre aceasta, merg la seminare, studiază la școli de astrologie. De fapt, chiar și persoanele care neagă sensul fundamental al astrologiei cunosc în ce zodie au fost născuți și ascultă previziunile pentru viitor.

Dar nici astrologia nu a rămas în urma progresului. Pentru necesitățile acesteia sunt elaborate programe astrologice computerizate de construcție a hărții natale a omului, cu scopul facilitării activității astrologilor.

Motivele popularității astrologiei

Cum pot fi explicate tendințele atât de contradictorii ale timpului nostru? Care este motivul unui asemene interes activ și crescând pentru această știință străveche pe fundalul progresului tehnologic și dezvoltării intelectului artificial? În opinia mea, răspunsul la această întrebare este legat de doi factori, care rezultă unul din altul.

Acum trăim în Era Vărsătorului, al cărei început a coincis cu începutul secolului 21. Însăși semnul zodiacal Vărsător, se află sub conducerea lui Uranus, una dintre cele mai înalte planete a galaxiei noastre, care reprezintă asemenea fenomene, precum intelectul, internetul, comunicarea, tehnologiile IT, electricitatea, viteza, imprevizibilitatea, gândirea neordinară, noile începuturi nestandardizate de orice plan, descoperiri și experimente, libertatea și independența.

Vărsător – semn intelectual, care privește departe în viitor și dă preferință comunicării și lucrului în echipă, cu scopul cunoașterii adevărului, dezvoltării spirituale și a unui set de cunoștințe de ordin mai înalt decât cel anterior.

Cu toate acestea, Astrologia în sine este sub controlul lui Uranus, care, cel mai probabil, a și contribuit în ultimul deceniu la ieșirea acesteia din umbră și o schimbă atât de mult în fața multor oameni, care se caută pe sine însuși și menirea lor în viață.

Toate acestea reflectă perfect cele mai noi tendințe din lume și confirmă odată în plus că, deși Astrologia nu este recunoscută oficial drept știință, aceasta are impact semnificativ asupra vieții oamenilor și a dezvoltării omenirii per ansamblu.

La ce ajută astrologia

Pe de altă parte, însăși tendința spre accelerare, autocunoaștere și extindere a conștiinței umane, determină omul la căutarea unui instrument optim și accesibil pentru realizarea acestor obiective, iar Astrologia și este un asemenea instrument.

Eu însumi, fiind psiholog profesionist, printre alte instrumente de diagnosticare, utilizez în practica mea un asemenea compartiment al acestei științe, precum e Astropsihologia.

Analiza psihologică a hărții astrologice natale a omului îmi permite să obțin în scurt timp informația necesară și concretă (ceea ce este comod și pentru client) și să o aplic efectiv pe parcursul consultației.

Astfel, de exemplu, poziția planetei Mercur în harta natală a omului, reflectă asemenea particularități ale gândirii și vorbirii, precum viteza și profunzimea, logica și imaginația, abilitățile creative și comunicative, tendința spre perceperea negativă sau pozitivă a realității înconjurătoare etc.

Asemenea gen de informație este foarte utilă pentru adulți și copii în soluționarea problemelor ce apar în procesul educativ și de formare, în perioada auto-determinării profesionale, în selecția profesională a cadrelor, partajarea funcțiilor în echipă, precum și în situații de conflict și probleme în comunicarea cu partenerul.

Analiza poziției lui Venus și a aspectelor acestei planete, va arăta ce atitudine are omul față de Dragoste, cum o înțelege și exprimă, care sunt valorile sale de viață și ce așteptări ale de la partener. La fel, aceasta simbolizează calitățile feminine din harta astrologică a femeii, și imaginea femeii preferate din harta bărbatului.

Marte, dimpotrivă, arată tipul bărbăției și calitățile bărbatului în harta lui, și preferințele tipului masculin în harta femeii.

La fel, Marte, în ambele cazuri, caracterizează stilul individual al activității și tipul de activitate în viață, înclinația spre diferite sporturi și tipul de sexualitate. Asemenea date ajută foarte mult în procesul consilierilor individuale și de familie.

Luna și Soarele, reprezintă Spiritul și Sufletul, Personalitatea și Individualitatea, cum o persoană se poate simți în interior, ce simțiri are și pe ce se bazează, cum se manifestă în exterior și ce atitudine per ansamblu are față de viață. Toate acestea se referă la stima de sine, conștiința de sine, auto-determinare și auto-realizare.

Analiza generală a hărții și a componentelor acesteia, de asemenea, permite obținerea informației despre particularitățile temperamentului, caracterului, ce s-a impus la nașterea potențialului pentru dezvoltare, prezența unor anumite abilități ce contribuie la realizarea diferitor sfere de viață. Omul capătă posibilitatea de a se înțelege pe sine însuși, pe alții, diferența dintre oameni, comportamentul acestora și pozițiile de viață, i se oferă oportunitatea de a-și găsi calea proprie și vectorul dezvoltării spirituale, dar și să realizeze sarcinile necesare.

În acest fel, știința alternativă ”Astrologia” se încadrează armonios în secolul 21, oferind posibilitatea de a obține rapid informația necesară și de a o utiliza efectiv în viață, cu scopul auto-dezvoltării și progresului într-un ”viitor nou” a Erei Vărsătorului, care va dura nici mult, nici puțin – 2000 de ani.


Svetlana Sobesceanschi

Psiholog practician, art-terapeut, specialist în lucrul cu Cardurile asociative metaforice (OH-cards), astropsiholog.



Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 1375
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Svetlana Sobesceanschi — Psiholog Tel.: 079 81-91-81