9 mai 2019

Afiș 9-15 mai: Acțiuni de Ziua Victoriei și Ziua Europei, Camper fest, Noaptea muzeelor la Cetatea Sorocii

Ați planificat deja unde veți merge împreună cu familia în acest week-end? Vă prezentăm cele mai interesante evenimente ce se vor desfășura în Chișinău și nu numai în următoarele șapte zile. Bifați-le pe cele la care ați vrea să mergeți.

9 mai, joi

19:00 Ziua Victoriei.

Anul acesta este marcată cea de-a 75-a aniversarea de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Astfel, seara, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, se va desfășura un grandios concert festiv. Cei mai buni interpreți moldoveni: Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project”, împreună cu orchestra prezidențială, vor interpreta melodii ale anilor de război. Invitată specială a concertului va fi vedeta estradei ruse, Valeria. Sărbătoarea se va încheia cu un spectacol de focuri de artificii.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

10-12 mai

9:00 Camper Fest 2019.

Pentru prima dată în Republica Moldova, v-a avea loc prima întâlnire a amatorilor de rulote, autorulote și kastenwagen-uri, dar și pentru oamenii care sunt pasionați sau doresc să cunoască această sferă. Sunt invitați toți deținătorii de autorulote și toți cei interesați de acest domeniu.
Preț: 300 lei/persoană. Copiii până la 16 ani intră gratuit.
Locul desfășurării: Camping ”Bacota”, Orheiul Vechi.

11 mai, sâmbătă

11:00 Prezentare gastronomică.

Primăvara organismul nostru își dorește tot ce e proaspăt și suculent – o salată cu micro-verdețuri, legume și nuci este tocmai potrivită. Dmitry Plyuschev vine cu propria rețetă de salată în cadrul campaniei lunii Mai - Vitamine pentru tine!
Intrare liberă.
Locul desfășurării: EcoLocal Farmers Market Moldova.

11:30 Modelare din lut.

Master-class de modelare din lut. Atelierul va fi moderat de Elena Tomilova, care vă va învăța să confecționați lucrări deosebite din lut. Acestea vor fi ulterior date la ardere, existând posibilitatea de a fi acoperite cu glazură, astfel creând, de exemplu, veselă pe care să o puteți utiliza.
Preț: 80 lei.
Locul desfășurării: Art-Labyrinth.
Adresa: str. Șciusev, 103.

12:00 Super show – Lumea Subacvatică.

Program interesant pentru copii, cu participarea eroilor preferați din desene animate. Intrare liberă. Programul va fi prezentat în limbile română și rusă.
Locul desfășurării: CC ”Atrium”, etajul 1.
Adresa: str. Albișoara, 4.

12:00 Atelier de creație: Căsuța.

Atelier de creație pentru copii. Copiii vor fi asigurați cu toate materialele necesare, iar lucrarea o vor lua acasă. Înscrierea prealabilă este obligatorie.
Preț: 60 lei.
Locul desfășurării: magazinul GRIF.
Adresa: str. Moscova, 15/4.
Telefon: 0 694 1-92-02.

11-12 mai

13:00 Ziua Europei.

Cu ocazia Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene te invită în Orășelul European 2019! Vino să cunoști cultura și bucătăria țărilor europene, să privești un film, să asculți muzică bună – și să vezi cu ochii tăi ce schimbări creează susținerea oferită de Uniunea Europeană țării noastre.
Locul desfășurării: Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” și scuarul Catedralei.

12 mai, duminică

10:00 Mami&Co Fair.

În program: iarmarocul mămicilor/tăticilor/bunicilor/copilașilor, distracție, caritatea, concurs. Sunt planificate activități educative, sport cu toată familia, întreceri la dans și învățarea bunelor maniere în public.
Locul desfășurării: Parcul Mezon.
Adresa: str. Moscova, 21.

11:00 Community Green Picnic.

Primul picnic sustenabil. Pe agenda zilei: primii pași pentru noi-veniți la viața fără deșeuri; sfaturi de la veteranii în domeniu; discuții cu/despre producătorii locali; întrebări/răspunsuri. Veniți cu păturică, mâncare homemade în recipiente reutilizabile, șervețele textile, sticlă cu apă, borcan de rezervă pentru resturi.
Locul desfășurării: Parcul Dendrarium.

17:00 Alba ca Zăpada și cei șapte pitici.

Dirijor - Denis Ceausov; coregrafie – Ghenrih Maiorov; scenografie și costume – Ludmila Furdui. Durata spectacolului – 1 oră și 55 min.
Locul desfășurării: Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”.

14 mai, marți

14:45 Șezătoarea mamelor.

Tema: ”Vacanțele și copiii”. De această dată, medicii invitați la eveniment vor vorbi despre trusa medicală de vacanță, cele mai frecvente afecțiuni ale copiilor în sezonul estival și recunoașterea simptomelor, tratarea și prevenirea bolilor în timpul vacanței de vară. La eveniment sunteți așteptate fără copii.
Locul desfășurării: V-Continental Business Center.
Adresa: D. Cantemir, 5/4.

15 mai, miercuri

16:30 Anniversary Fastrackids.

Academia Internațională pentru Copii FasTracKids împlinește 10 ani de activitate în Republica Moldova și își așteaptă absolvenții, în calitate de oaspeți de onoare, la sărătoarea jubiliară.
Locul desfășurării: Villa Garden.
Telefon: 0 793 3-63-36.

20:00 Noaptea muzeelor Soroca.

În seara de 15 mai 2019, ora 20:00 Cetatea Soroca, vă așteaptă la un show nemaipomenit de spectaculos. Programul e ținut în secret, se știe doar că va fi muzică bună, feerie, artificii. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Cetatea Sorocii.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 114
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.