10 ianuarie 2019

Afiș 10-16 ianuarie: Spectacole pentru copii, eco bazar, international language cafe

Vacanța s-a încheiat, dar nu și sărbătorile de iarnă – pe 14 ianuarie sărbătorim Anul Nou pe stil vechi. Așadar, evenimentele frumoase continuă! Urmăriți afișul nostru și aflați unde puteți merge împreună cu familia în următoarele șapte zile.

12 ianuarie, sâmbătă

11:00 Tainele parcului bătrân.

Aflați istoria locurilor reprezentative ale orașului Chișinău – Arcul de Triumf, Catedrala, monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, havuzul din capitală și alte locuri ce sunt cartea de vizită a orașului nostru. Un ghid cu experiență vă va povesti despre acestea, vă va prezenta documente, fotografii, planuri și hărți vechi – un adevărat spectacol.
Preț: 50 lei.
Locul întâlnirii: Catedrala Acoperământul Maicii Domnului.
Telefon: 0 788 8- 82-65.

12:00 și 16:00 Spectacol ”Frozen”.

Spectacol pentru întreaga familie, sub numele "Regatul de Gheață" după celebrul desen animat al companiei "Walt Disney. Oaspeții care vor vizita spectacolul, vor putea să se strecoare în atmosfera festivă, să participe la diverse jocuri, distracții și dansuri. Împreună cu eroii basmului, spectatorii vor rezolva șarmurile amuzante și vor sugera cum să iasă din împrejurări dificile eroilor piesei "Regatul de Gheață". După aventură, copiii vor avea o sesiune foto cu toate personajele din aventurile incredibile de Anul Nou. La ora 12:00 spectacolul va fi prezentat în limba rusă, iar la 16:00 – în română.
Locul desfășurării: Teatrul Național de Operă și Balet.

16:00 International language cafe.

”International Language Café” este un fenomen cunoscut în întreagă lume și în luna ianuarie vine și în Chișinău! ”Cafeneaua” reprezintă o oportunitate pentru persoane din diferite țări de a se întâlni și de a practica limbi străine cu vorbitori nativi. Vor fi mese specifice pentru fiecare limbă în parte și fiecare masă va fi moderată de un vorbitor nativ a acelei limbi. Persoanele sunt invitați să ia loc la orice masă și să înceapă o conversație cu vorbitorul nativ. Limbile practicate la ”The International Language Café” vor fi: engleza, franceza, spaniola, germana, româna și rusa.
Locul desfășurării: Artico.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

18:00 Spectacol de muzică și poezie Eminescu.

Spectacol de muzică și poezie Eminescu - În mine bate inima lumii...
Participă: Select Strings Quarte, Marin Gheras, Nicolae Jelescu, Silvia Goncear, Viorel Burlacu, Mihaela Agafița.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

18:00 EcoVisio FreeSchop de cadouri (și haine).

Se redeschide cel mai fain, eco și echitabil bazar din capitală. Ediția din 2019 va avea loc la C51 – un loc înc are se vor oferi gustări vegetariene pe gratis și va fi un Feeschop axat nu pe haine, dar pe cadouri. Ca și la FreeShop-ul clasic, principiul e același: tot ce aduci să fie adus fiindcă nu îți e util sau nu te reprezintă, însă fără a fi uzat, stricat, sau murdar. Pe scurt, nu adu nimic ce n-ai dărui cuiva drag.
Adresa: str. Columna, 51.
Telefon: 0 607 9-05-14.

13 ianuarie, duminică

11:00 Spectacol pentru copii ”Cenușăreasa”.

Autor – Frații Grimm; adaptare scenică – Vasilica Bălăiță, regie – Aurelian Bălăiță; scenografie – Angela Josan; coregrafie – Mariana Drozdov; sculptura, construcție păpuși – Valeriu Josan. Spectacolul este recomandat copiilor de la 3 ani.
Preț: 50 lei copii și 50 lei adulți.
Locul desfășurării: Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici”.
Adresa: str. 31 august 1989, 121.

11:00 Academia culinară pentru pici.

Cei dornici de ceva gustoșel, cei care visează să devină mari bucătari și nu ezită să-și ajute părinții la gătit sunt invitați la Academia culinară pentru pici ”Oliva”. Oferiți copiilor o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în pregătirea bucatelor.
Locul desfășurării: Oliva Botanica.
Telefon: 0 697 3-67-74.

15 și 16 ianuarie

11:00 Spectacol pentru copii ”Fata morarului”.

Teatrul poetic Alexei Mateevici revine cu spectacolul pentru copii: ”Fata Morarului” după motivele povestei Fraților Grimm. Un spectacol, despre situații fără ieșire, despre minuni neașteptate și despre faptul că orice minune își are prețul ei. Spectacol recomandat pentru copii de la 5 la 10 ani.
Preț: 50 lei.
Durata: 1 oră.
Locul desfășurării: Teatrul poetic ”Alexei Mateevici”.
Adresa: str. Șciusev, 93.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 98
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.