10 octombrie 2019

Afiș 10-16 octombrie: Hramul Chișinăului, expoziție de automobile electrice și hibride, zilele Spaniei în Moldova

Evenimente pe placul tuturor și în această săptămână la Chișinău. Master-classuri, seminare, expoziții, festivaluri și multe altele, iar la începutul săptămânii viitoare sărbătorim Hramul capitalei. Detalii găsiți în afiș.

26-27 octombrie

9:00 Conferință ”Terapia prin artă în activitatea practică”.

Sunteți invitați să luați parte la conferința de terapie prin artă ce se va desfășura pe parcursul a două zile la Chișinău. Teme: Crize, pierderi, traume: resursele terapiei prin artă și reabilitării psihologice; Terapia prin artă în lucrul cu familii și cupluri — vindecarea generațiilor. La conferință vor lua parte psihologi- practicieni cu experiență de muncă vastă. Invitat special - Elena Tararina, art-terapeut de top.
Adresa: str. Ion Creangă, 1.
Telefon: 0697 1-97-13, 0 673 7-97-19.

10-13 octombrie

19:00 Zilele filmului românesc în Moldova.

Cele mai mari succese recente ale cinematografiei din România, printre care „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, sau „Arest”, de Andrei Cohn, vor putea fi văzute în premieră în Republica Moldova la Zilele Filmului Românesc de la Chișinău. Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile.
Locul desfășurării: Cinema „Odeon”.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.

11 octombrie, vineri

16:00 Master-class gratuit ”Crearea unui joc în Scratch”.

Dacă jocurile pe calculator – sunt ocupația principală a copiilor acasă, atunci această lecție poate deveni primul pas spre a direcționa această ocupație în una utilă. Crearea jocurilor este o posibilitate mult mai incitantă decât doar a ne juca. Așadar, la master-class sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani. Aici ei vor învăța: principiile de programare în Scratch; elementele de bază necesare pentru crearea unui joc; cum se crează un joc pe etape; cum se selectează și programează personajele; cum se asamblează blocurile grafice din joc.
Locul desfășurării: Junior STEP It Academy Moldova, filiala Buiucani.
Adresa: str. Alba-Iulia, 75.

12 octombrie, sâmbătă

13:00 Păpușile LOL și Transformerii.

Un show incendiar cu păpușile LOL și Transformerii. Program festiv pentru copii, care include concurs de desene și premii. Intrarea este liberă. Locul desfășurării: CC ”Atrium”.
Adresa: str. Albișoara, 4.

15:00 International Languge Cafe.

"The International Language Café” va avea loc în fiecare sâmbătă, din data de 12 octombrie până pe 21 decembrie 2019, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO. Sunt bineveniți toți doritorii. ”International Language Café” este un fenomen cunoscut în întreagă lume și în luna octombrie vine și în Chișinău.
”Cafeneaua” reprezintă o oportunitate pentru persoane din diferite țări de a se întâlni și de a practica limbi străine cu vorbitori nativi.
Locul desfășurării: Artico.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

13 octombrie, duminică

16:00 Zilele Spaniei în Chișinău.

Chișinăuienii, dar și oaspeții capitalei sunt invitați la un eveniment festiv ce vine să marcheze Zilele Spaniei. Dansuri Flamenco, costume încântătoare, voaluri, evantaie, improvizări live - de toate acestea vor avea parte cei prezenți la eveniment. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Scuarul teatrului ”A.P. Cehov”.
Adresa: str. Vlaicu Pârcălab, 75.

16:30 DAAC Electro & Hybrid Test Drive / Expoziție.

Test Drive și expoziția automobilelor electrice și hibride. Acestea vor avea loc în cadrul concertului de închidere a seriei de concerte Moldo Crescendo - Baroc în Industrial. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Digital Park.
Adresa: str. M. Viteazul, 15.

17:00 Discuții calde la cafea despre simboluri.

Atelier de discuții și manifestare a creativității. Sunteți invitați la o discuție despre simbolurile din cafea, cărțile tarot și cardurile metaforice. Cum lucrează ele? Mistică sau psihoterapie? Cum să fii aten la simbolurile din viața ta? Participarea este gratuită.
Locul desfășurării: Tucano Coffee Brasil.
Adresa: str, Alexandru cel Bun, 91A.

14 octombrie, luni

10:00 Din inimă la Hramul Orașului.

17 Branduri autohtone vă așteaptă la Hramul Orașului în perimetrul str. Pușkin și Vlaicu Pîrcălab. Zona comună "DIN INIMA" vă pregătește surprize frumoase și buna dispoziție!

15:00 ArtLab for Chișinău.

Comunitatea creativă ”Art Labyrinth” în mod tradițional va ieși în stradă, pentru a sărbători Hramul Chișinăului. Vă așteaptă o mică, dar sufletistă prezentare a artelor stradale, în formatul unui mini-festival. Muzică, show cu foc, bucate vegetariene.
Locul desfășurării: intersecția străzilor Ștefan cel Mare colț str. Bulgară.

19:00 Hramul capitalei. Concert în PMAN.

O petrecere de Hramul Orașului alături de cei mai îndrăgiți artiști din țară și de peste Prut. Hramul Chișinăului va include în program interpreți autohtoni și din România, buni prieteni ai Orchstrei Fraților Advahov: Andra, Fuego, Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Maria Iliuț, Nicolae Glib, Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii și nu doar.
Locul desfășurării: PMAN.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 77
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.