12 octombrie 2016

Afiș 12-18 octombrie: IarmEco 2016, evenimente dedicate hramului capitalei, campionat de hipism

Deși meteorologii transmit și pentru următoarele zile vreme ploioasă, nu vă întristați — și pe așa timp veți găsi cum să vă diversificați timpul liber. Mai ales că în capitală vor avea loc expoziții, ateliere de creație, iarmaroace și alte evenimente organizate în spații închise. Aflați din afișul nostru când, unde și ce evenimente vor avea loc la Chișinău în următoarele șapte zile.


Acum aveți în față afișul săptămânal în care sunt incluse evenimentele unice, care se vor desfășura în săptămâna respectivă. De asemenea, pe site avem un program lunar de evenimente — aici găsiți informații despre teatre, cinematografe, expoziții și alte activități distractive "permanente".

12-15 octombrie

10:00 Expoziția specializată "DAS Interior Show".
Expoziția reprezintă un salon internațional de mobilă și design interior și este organizată în fiecare an în luna octombrie.
Locul desfășurării: CIE "Moldexpo".
Adresa: str. Ghioceilor, 1.
Detalii...

13 octombrie, joi

15:00 Vernisajul expoziției "Your Chișinău is My Chișinău".
Expoziție dedicată aniversării a 580 de ani a orașului Chișinău. Organizatorii vă invită să admirați orașul Chișinău prin diferite viziuni asupra orașului.
Locul desfășurării: Biblioteca "Adam Mickiewicz".
Adresa: str. Lech Kaczynski, 2/1.
Detalii...

14 octombrie, vineri

10:00 Foto la uscat.
De Hramul Orașului, echipa Foto Club Moldova invită amatorii de artă fotografică să participe la cea de-a 8-a ediție a expoziției fotografice în aer liber "Foto la uscat". Din acest an, echipa Foto Club Moldova și evenimentul Foto la Uscat au devenit reprezentanții mișcării internaționale Sooshka. Aceasta mișcare, ce promovează arta fotografică, numără deja peste 50 000 de participanți și peste 100 de orașe din diferite țări ca Belgia, Germania, Rusia.
Locul desfășurării: Aleea clasicilor.
Detalii...

11:00 Turnir — lupte medievale.
De hramul orașului, chiar în centrul capitalei vor avea loc lupte medievale la care vor participa adevărați cavaleri. Participanții sunt din Moldova și din Ucraina. Organizatorul evenimentului — Clubul "Ritter".
Locul desfășurării: intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Izmail.
Detalii...

11:00 Chișinăul între ieri și azi.
Expoziție fotografică în aer liber cu tema: "Chișinău între ieri și azi", dedicată celor 580 de ani de la atestarea oficială a capitalei. Scopul expoziției este de a dezvălui frumusețea orașului: arhitectura, oamenii, peisajele orășănești, viața orașului, dar și de a promova arta fotografică.
Locul desfășurării: Grădina publică "Ștefan cel Mare".
Detalii...

12:00 Ziua Inimii Medpark.
Echipa Centrului Cardiologie și Cardiochirurgie "Medpark" vă invită împreună cu familia la Ziua Inimii. Veți avea posibilitatea să cunoașteți echipa de medici cardiologi, veți obține consultații gratuite din partea specialiștilor, veți afla informații utile despre sănătatea inimii, veți participa la evenimente cardio și la diverse concursuri, veți fi premiați cu premii pe placul inimii.
Locul desfășurării: Grădina publică "Ștefan cel Mare", în apropierea fostei cafenele "Guguță".
Detalii...

12:00 Hai la Hram!
Cei de la Mișc Moldova vă invită să vă alăturați la șezătoarea lor. Veți avea parte de un program muzical prezentat de tinerii interpreți: Mihai Nicolau, Vadim Știrbu, Irina Garulea, Călin Manole, Sorin Mardari. Pe lângă muzicanți, vor fi și gustări delicioase.
Locul desfășurării: Scuarul Teatrului de Operă și Balet.
Detalii...

15:00 Costumul tradițional german — patrimoniu identitar european.
Evenimentul este organizat de Casa Germană "Hoffnung" din Republica Moldova, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, având susținerea Ministerului de Interne al RFG (Berlin) și Fundației „Otto Benecke” (Bonn). În cadrul expoziției vor fi prezentate costume tradiționale și accesorii reprezentând diverse land-uri ale Germaniei (Baden-Württemberg, Bavaria, Hessen, Turingia ș.a.), alături de fotografii și filme consacrate portului german. Articolele vestimentare exprimă, în limbaj figurativ, spiritul epocii, regiunea de proveniență, situația politică, economică și socială a posesorilor.
Locul desfășurării: Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

15:00 Atelier de creație — Felicitare hand made.
Atelier de creație pentru copii coordonat de Tatiana Zgardan. Copiii vor confecționa două felicitări handmade utilizând tehnica scrapbooking, stil american.
Vârsta: de la 7 ani.
Preț: 80 de lei. Materialele sunt incluse în preț.
Locul desfășurării: Magazinul "Papetarie&Ustensii Handmade".
Adresa: str-la Lvov, 1.
Telefon: 0 694 1-92-02.
Detalii...

16:00 Demonstrarea artei japoneze Ikebana Ikenobo și Kimono.
Centrul de cultură și artă japoneză Ikenobo în parteneriat cu Biblioteca Națională vă invită la demonstrarea artei japoneze Ikebana Ikenobo și demonstrarea costumului japonez Kimono pe care o va susține profesorul Midori Yamada. Acest eveniment este susținut de Ambasada Japoniei în Republica Moldova.
Locul desfășurării: Biblioteca Națională a R. Moldova.
Adresa: str. 31 august 1989, 78A.
Detalii...

16:00 ADOR Chișinău.
Programul evenimentului include: concursul proiectelor de arhitectură, flash mob cu participarea sutelor de tineri, un concert de jazz. Vor cânta: Jazz Orchestra a Academiei de Muzică, condusă de Petru Haruță; Geta Burlacu, Cristofor Aldea Teodorovici.
Locul desfășurării: strada pietonală Eugen Doga.
Detalii...

15-16 octombrie

11:00 IarmarEco 2016.
Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social. Scopul eveniementului este de a informa publicul despre beneficiile unui stil de viață sănătos și conștient în Moldova. În 2016, pentru prima dată evenimentul va fi extins pe 2 zile, 15-16 octombrie. Prima zi a iarmarocului va fi dedicată workshop-urilor educative, prezentărilor, networkingului și discuțiilor cu reprezentanții Ministerelor pe tema ecologiei și a dezvoltării durabile. În cea de-a doua zi vor avea loc expoziția inițiativelor, vânzări, ateliere de lucru. Pe parcursul întregului eveniment va fi organizată o zonă pentru copii, cafenea cu mâncare vegetariană și vegană și, bineînțeles, tombolă.
Locul desfășurării: CC "Atrium".
Detalii...

14:00 Campionatul RM și Cupa mun. Chișinău "Sărituri peste obstacole".
Clubul "Sparta" își va deschide din nou ușile pentru oaspeți și călăreți din toată țara. Competițiile naționale principale ale anului la hipism — Campionatul Republicii Moldova și Cupa orașului Chișinău, dedicată Zilei orașului — va avea loc indiferent de timpul de afară.
Costul biletului: 20 de lei.
Locul desfășurării: Clubul de hipism "Sparta".
Adresa: s. Budești, str. Bălața, 45.
Telefon: 0 691 4-08-25, 0 604 0-02-00, 0 690 5-21-20.
Detalii...

15 octombrie, sâmbătă

19:30 Master-class "Acuarela pentru începători".
Un master-class pentru cei ce doresc să asimileze tehnica desenului cu acuarelă oferit de Paul Salamatov, absolventul școlii din Moscova. Tema lecției: Natura statică de toamnă.
Vârsta: de la 16 ani.
Preț: 150 de ani. Materialele sunt incluse în preț.
Locul desfășurării: Art-studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

20:00 Concert arhaic/ethno/folk.
Va avea loc un concert deosebit cu muzică șamanică. Organizatorii promit o noapte relaxantă.
Preț: 35 lei.
Locul desfășurării: Art Labyrinth.
Adresa: str. Sciusev, 98.
Detalii...

16 octombrie, duminică

10:00-14:00 Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor.
În contextul marcării Zilei Europene a Resuscitării, Ministerul Sănătății al R. Moldova și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, organizează evenimentul "Acționează pentru viață". Scopul inițiativei este de a educa populația în ceea ce privește acordarea primului ajutor medical persoanelor care se află în stare de urgență.
Locul desfășurării: Parcul central "Ștefan cel Mare".
Detalii...

11:00 Atelier de croitorie și Upcycling.
În cadrul atelierului veți învăța să reutilizați hainele vechi, să le schimbați modelul, să croiți, să coaseți pentru a obține un costum perfect de Halloween. Pentru a participa la atelier, este necesar să vă înregistrați din timp.
Preț: 80 de lei — taxa de participare la programul complet, 20 de lei — taxa pentru o sesiune aparte.
Locul desfășurării: ZIPhouse.
Adresa: str. Studenților, 9/19.
Detalii...

12:30 Master-class "Pom decorativ în stil de toamnă".
Master-class pentru copii de la 7 ani. Picii vor confecționa copaci decorativi, cu tematica toamnei.
Preț: 130 lei.
Locul desfășurării: Art-studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

15:00 Master-class "Ebru — magie pe apă".
Master-class pentru copii de 3-14 ani. Copiii vor asimila tehnica Ebru — desen pe apă. Această este o artă care există de mai bine de 2500 de ani. Atelierul va dura 40 minute-1 oră. Toate materialele vor fi oferite de organizatori.
Preț: 130 lei.
Locul desfășurării: Mary Poppins Learning Centre.
Adresa: str. Dacia, 5.
Telefon: 0 601 9-15-85.
Detalii...

18 octombrie, marți

17:30 Lecție deschisă pentru părinți conștienți.
Mirela Retegan, anrenorul părinților din România, vine în R. Moldova pentru a le oferi o lecție utilă. Antrenorul Părinților le învață pe mame cum să coboare de pe tocuri și să intre în tenișii copilului. Face demonstrații pe viu cum pot tații de la înălțimea lor să se întindă la nivelul ierbii și să vadă lumea copiilor lor. Un tătic ce se joacă e mai interesant decât orice tabletă, iar o mamă care știe să spună o poveste potrivită copilului este mult mai urmărită decât orice desen animat.
Duarata evenimentului: 3 ore. La sfârșit va avea loc o tombolă cu premii.
Preț: până la 15 octombrie — 200 de lei, după 15 octombrie — 250 de lei.
Locul desfășurării: Hotel Codru.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 190
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.