14 martie 2018

Afiș 15-21 martie: Festivalul filmului francofon, ateliere creative și informative, spectacole gratuite pentru copii

Deși oficial e primăvară, zilele însorite se lasă așteptate. Afară încă e frig, respectiv căutăm evenimente la călduț. Ei bine, aflați că săptămâna aceasta sunt o mulțime de evenimente potrivite, în mare parte — ateliere de creație, master-classuri și workshopuri informative. Detalii despre acestea, aflați din afișul nostru.


EVENIMENTELE NOASTRE

17 martie, sâmbătă 15:00 Master-class "Copiii și gadgeturile. Cum găsim un compromis".
La ce trebuie să atragă atenție părinții, până a apărea la copii dependența de gadgeturi? Cum dezvățăm copilul, dacă semnele de dependență se fac deja observate? Cum găsim un compromis? La aceste și multe alte întrebări la tema dependenței copiilor de gadgeturi va oferi răspuns în cadrul unui master-class psihologul și expertul în relația părinte-copil, Anna Crasilnicova.
Preț: 100 lei.
Adresa: str. Belinschi, 11B.
Telefon: 0 684 4-66-24.
Înscriere la eveniment
Detalii...



16 martie, vineri

18:00 Seminar despre armonia în familie.
Sunteți invitați să explorați relațiile dvs. familiale, pentru a forma din mediul familial un centru al afectivității și al confortului emoțional, mediul în care să vă puteți retrage și să vă simțiți în siguranță alături de persoane care vă susțin. Evenimentul va fi moderat de un psiholog practician.
Preț: 200 lei.
Adresa: str. Hâncești, 43.
Telefon: 0 691 1-23-74.
Detalii...

17 martie, sâmbătă

11:00 Master-class de decupaj pentru copii.
Copiii sunt invitați la un master-class pentru a crea cu propriile mâini un suport confecționat în tehnica decupării. Lucrarea va fi ulterior luată acasă. Copiii vor afla care sunt regulile de alegere a culorilor, specificul vopselelor, vor afla care sunt atuurile desenului și își or antrena motrica mâinilor. Durata master-classului: 2 ore. Înscrierea prealabilă este obligatorie. Vârsta: 7-13 ani.
Preț: 150 lei. Toate materialele sunt incluse în preț.
Adresa: str. A. Pușkin, 7.
Telefon: 0 793 8-39-49.
Detalii...

11:00 Curs interactiv "Acordarea primului ajutor la bebeluși".
Un curs important pentru părinți, bunici, profesori și educatori. Participanții vor învăța cum să ofere primul ajutor copiilor în cele mai frecvente situații, care le pot pune viața în pericol: temperatură ridicată, pierderea conștiinței, convulsii, ingestia unui corp străin, sângerări, leziuni, arsuri, mușcături de insecta sau animale. Cursul va fi predat de Ursu Cornel, medic rezident și Paseka Olesea, instructor-profesor de curs de prim ajutor.
Preț: 300 lei/participant, cuplu – 500 lei. Banii colectați vor fi donați copiilor care au suferit diferite accidente.
Locul desfășurării: Arbyz FAmily Club.
Adresa: str. Sfatul Țării, 9.
Telefon: 0 697 9-27-97, ‎0 697 4-92-05.
Detalii...

13:00 Cum să cresc un copil echilibrat emoțional. Atelier pentru părinți.
Un atelier adresat tuturor părinților care doresc să le creeze propriilor copii un mediu propice de dezvoltare emoțională. Se va discuta despre: emoții, intelegența emoțională, când copiii manifestă emoții negative și din ce cauză; cum prevenim crizele emoționale, cum învățăm copiii să-și gestioneze propriile emoții.
Expert: Zinaida Soroceanu, specialist în educația copiilor și comunicare relațională.
Preț: 200 lei.
Locul desfășurării: Didactica Aplicată.
Adresa: str. Bogdan Voievod, 7, of. 6A.
Detalii...

13:30 Master-class de pictură pe sticlă. Un master-class pentru toată familia. In cadrul acestui atelier veți putea realiza cu culori speciale, minunate desene florale sau vitralii. Copiii vor putea picta personajul din desenul animat preferat, exersând această tehnică minunată și foarte relaxantă. Sunt disponibile 10 locuri.
Preț: 200 lei/participant. Materialele sunt incluse în preț. Dacă veniți cu un prieten, achitați 150 lei.
Locul desfășurării: Centrul de creație "Apollo".
Adresa: str. Gh. Asachi, 20/2.
Detalii...

14:00 Master-class "Găinușe decorative din lut".
Master-class de ceramică. Pot participa copiii de la 7 ani. Master-classul va fi prezentat în limbile română și rusă.
Preț: 130 lei.
Locul desfășurării: Art Studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

17 și 18 martie

10:00-18:00 Expoziție de pisici.
Echipa de voluntari "City Cats" va veni la expoziție, însă fără pisici. De această dată, apropiindu-vă de taraba acestora, veți primi în dar jucării hand made pentru animalele dumneavoastră de companie. De asemenea, veți avea posibilitatea să procurați diferite suvenire cu pisici confecționate hand made: broșe din mărgeluțe, insigne din fetru, mărțișoare, magneți și multe altele. Toți banii colectați în urma comercializării suvenirelor, vor fi utilizați pentru sterilizarea pisoilor fără adăpost.
La fel, în cadrul expoziției, veți avea posibilitatea de a admira rase de lux de pisici și le veți putea transmite pisicilor de la adăpost: gustări, jucării, accesorii, preparate medicamentoase etc. Locul desfășurării: Palatul Feroviar.
Adresa: str. Decebal, 2.
Detalii...

12:00 Spectacole pentru copii.
Pe 17 și 18 martie, copiii sunt invitați la două spectacole prezentate gratuit la CC "Sun City". Așadar, sâmbătă vă așteaptă eroii spectacolului "Aventura puișorului Coco", iar duminică — "Ловушка для волка", în limba rusă.
Locul desfășurării: CC "Sun City", etajul 3.
Detalii...

18 martie, duminică

11:00 Seminar "Apa alcalină, miracol pentru sănătate".
Nutriționistul Maria Ciliuta vă dă o nouă întâlnire, pentru a vă vorbi despre beneficiile apei alcaline, dar și despre cum poate fi aceasta obținută. La seminar veți afla: ce fel de apă trebuie de consumat, de câtă apă are nevoie organismul, ce parametri trebuie să aibă apa, care apă este numită alcalină, care sunt beneficiile apei alcaline pentru organism.
Preț: 150 lei.
Adresa: str. Berdardazzi, 83.
Detalii...

12:00 Workshop destinat lucrurilor croșetate.
Un master-class destinat atât pentru începători, cât pentru cei ce cunosc tehnica croșetatului. Veți afla multe lucruri și tehnici noi. Toate materialele vor fi oferite de organizatori. La fel, fiecare participant va beneficia de un cadou.
Preț: coșuleț – 350 lei, colier - 100-120 lei, gentuțe – 550-650 lei.
Locul desfășurării: Patiseria Caramel.
Adresa: str. Bănulescu Bodoni, 4.
Telefon: 0 693 0-75-74.
Detalii...

12:30 Soarele și prietenii.
Pe 21 martie este marcată Ziua mondială a sindromului Down. În acest context va fi organizată o sărbătoare deosebită pentru copiii speciali. Astfel, toată lumea care dorește să le dăruiască acestor copilași posibilitatea de a se simți la fel ca toți, sunt invitați la un concert.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie și Arheologie.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

19 martie, luni

18:00 Festivalul filmului francofon.
In fiecare primavară, în cadrul Zilelor Francofoniei, Alianța Franceză din Moldova vă invită să descoperiți multiplele fațete și noutățile cinematografiei francofone în toată diversitatea sa. Astfel, în perioada 19-25 martie, veți descoperi 11 filme – comedie muzicală sau romantică, dramă, film biografic sau fantastic, film de animație. Filme recente, lansate în anul 2017, dar și o frumoasă seară de retrospectivă a filmului clasic francez al anilor 60. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Alianța franceză din Moldova.
Adresa: str. Sfatul Țării, 18.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 95
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.