20 aprilie 2016

Afiș 20-26 aprilie: Târg de flori, ateliere cu tematică pascală, șezători pentru mămici

Suntem în preajma sfintelor sărbători de Paști. În acest context, la Chișinău vor avea loc târguri cu produse și daruri de Paști, ateliere de încondeiere a ouălor și de preparare a copturilor cu tematică pascală și multe alte evenimente atractive, distractive, dar și utile pentru toată familia. Când și unde vor avea loc acestea, aflați în continuare.


Acum aveți în față afișul săptămânal în care sunt incluse evenimentele unice, care se vor desfășura în săptămâna respectivă. De asemenea, pe site avem un program lunar de evenimente — aici găsiți informații despre teatre, cinematografe, expoziții și alte activități distractive "permanente".

20 aprilie, miercuri

18:00 Școala Veiany: Problemele de sănătate ale școlarului.
În cadrul seminarului, veți învăța: cum să vă ajutați copilul cu sindromul oboselii cronice sau probleme de comportament; care sunt cele mai eficiente metode alternative de tratament în caz de probleme de statică; ce remedii naturiste puteți utiliza pentru creșterea performanțelor școlare. Speakerii evenimentului: Irina Șincarenco — medic homeopat, dr. în știinte, asistent catedra Medicină Alternativă și Complementară USMF "N.Testemitanu"; Victor Vovcenco, medic manualist; Veronica Kalcev, medic fitoterapeut, specialist aromaterapie.
Preț: 100 de lei.
Locul desfășurării: Centrul de medicină alternativă "Veiany".
Adresa: str. Alba-Iulia, 168.
Telefon: 0 788 3-77-38.
Detalii...

19:00 Travel-club: o seară dedicată organizării unei exediții pe biciclete.
În cadrul atelierului veți afla: cum se organizează o excursie pe biciclete; ce echipament este necesar pentru practicarea turismului pe bicicletă; cum se soluționează problemele ce se referă la logistică și schițarea traseului; cum împărțiți rolurile și obligațiile în grup? Intrare liberă.
Locul desfășurării: Tucano Coffee Brasil.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A, etajul 2.
Telefon: 0 695 3-64-07.
Detalii...

21 aprilie, joi

18:00 Decorație de Paști.
Toți cei prezenți la atelier vor învăța să confecționează diverse decorațiuni de Paște. Este un atelier pentru toate vârstele, părinții pot veni cu copiii.
Preț: 100 de lei.
Locul desfășurării: Art-studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

19:00 Jazz în Chișinău.
Invitată specială — Ruta Duduma (Letonia). Vocal: Ana-Maria Surguci, Victoria Peșterean, Cristina Pintilie. Soliști instrumentiști: Valeriu Culea (rhodes, piano), Igor Varicas (chitară bas, contrabas), Vasile Mărgineanu (drums).
Preț: 50 de lei (balcon) și 70 lei, 100 de lei (parter).
Locul desfășurării: Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici".
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.
Telefon: 022 22-27-34.
Detalii...

19:00 Discuție cu ginecologul Maxim Călăraș.
Temele care vor fi puse în discuție: pregătirea pentru concepție; pregătirea pentru naștere; procesul de naștere a bebelușilor; reabilitarea post-partum.
Preț: 100 de lei.
Locul desfășurării: Medpark International Hospital.
Adresa: str. A. Doga, 24.
Detalii...

22 aprilie, vineri

12:00-16:00 Gândește global, acționează local.
Liga Tineretului din Moldova desfășoară între 4 aprilie și 24 aprilie 2016 campania de informare privind protecția mediului, cu titlul "Orașul pe care vreau să-l văd”. Dat fiind faptul că pe 22 aprilie este marcată Ziua Internațională a Pământului, va fi organizat un Flashmob și acțiuni de salubrizare în parcul Râșcani-Ciocana. Este invitată toată lumea.
Locul desfășurării: Parcul Râșcani-Ciocana.
Telefon: 0 788 2-44-44.
Detalii...

15:00 Nature Day.
Sunt invitați toți doritorii de a lua parte la un act de voluntariat ce constă în efectuarea ordinii într-un parc din capitală.
Locul desfășurării: Parcul "Izvor" (Buiucani).
Detalii...

17:00 Firefly Charity Expo.
Dat fiind faptul că toți copiii sunt creativi, organizatorii proiectului consideră că fiecare pici are dreptul de a se exprima prin artă. Astfel, Firefly Charity Expo oferă posibilitate elevilor cu cerințe educative speciale din școala auxiliară nr. 7 să-și expună talentul. Intrare liberă. Vino. Susține-i. Donează.
Locul desfășurării: Teatrul "Licurici".
Adresa: str. 31 august 1989, 121.
Detalii...

19:00 Bayan Solo Avantguarde Concert.
Concert acoustic — solo la baian. În repertoriu — muzica compozitorilor secolelor XX-XXI.
Preț: 50 de lei.
Locul desfășurării: Muzeul Zemstvei.
Adresa: str. Șciusev, 98.
Telefon: 0 686 8-06-89, 0 796 3-14-66.
Detalii...

23 aprilie, sâmbătă

10:00 Conferință de parenting conștient: Creștem oameni. Construim relații.
În cadrul seminarului veți afla: principiile de bază caracteristice parentajului conștient; ingredientele de bază care ajută la formarea personalității copilului; cei patru pași simpli spre a construi o relație solidă cu copilul. La finele seminarului, va fi desfășurată o sesiune cu întrebări și răspunsuri.
Preț: 250 de lei. Locurile sunt limitate.
Locul desfășurării: Generator Hub (Kentford, blocul 2).
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 202.
Detalii...

11:00 Diversificarea alimentară și continuarea alaptării.
Un workshop dedicat părinților care urmează să înceapă diversificarea alimentară a bebelușui sau deja au început această nouă etapă. În cadrul atelierului, veți afla răspuns la un șir de întrebări ce vizează acest subiect, precum: cum începem diversificarea și cum îmbinăm diversificarea cu alaptarea; ce alimente și la ce vârstă recomandă OMS să fie introduse în alimentația copilului; ce oferim micuților — mâncare din borcănașe sau preparată acasă etc.
Preț: 200 de lei. Al doilea membru al familiei achită doar 40 de lei.
Locul desfășurării: Centrul de Yoga al Eugeniei Ionel.
Adresa: str. Praga, 55.
Telefon: 0 795 1-57-27, 0 607 8-11-18.
Detalii...

11:00 Coronițe Pascale la Miriam acasă.
Atelier de creație pentru copii de 4,6-12 ani. Coordonatorii atelierului vor arăta copiilor cum pot crea decorațiuni folosind crenguțe, puțină răbdare și multă imaginație.
Preț: 95 de lei. Prețul include materialele și o gustare.
Locul desfășurării: Centrul pentru copii și părinți "Miriam".
Adresa: str. Nadejda Russo, 2/2.
Telefon: 022 44-61-62, 0 601 5-50-18.
Detalii...

11:00 Master-class de confecționare a panourilor decorative.
Un workshop tematic, în cadrul căruia veți învăța să confecționați cu propriile mâini un panou decorativ stilat din diferite tipuri de fire: lână, merinos, merinos, alpaca, panglică tricotată, fire de bumbac. Doritorii de a participa la atelier, se pot înscrie până la data de 21 aprilie.
Preț: 400 de lei.
Durata: 3 ore.
Locul desfășurării: Art Me Studio.
Adresa: str. Columna, 105.
Telefon: 0 798 0-70-05.
Detalii...

13:30 La o pauză de lectură.
Comisia de tineret a CNSM organizează un schimb de carte în incinta Institutului Muncii. Toți iubitorii de lectură sunt invitați să se împartă cu o carte preferată și să primească alta în schimb. La eveniment va fi prezentă tânăra scriitoare Elena Mihalachi cu noua sa carte.
Locul desfășurării: Institutul Muncii.
Detalii...

15:00 Cuconadă "Tradiția cozonacilor de Paști".
O cuconadă unde veți coace pască și cozonaci cu umplutură de fructe confiate, diferite semințe, migdale și ricotta. Cât timp va dospi aluatul, veți încondeia ouă. Toată lumea va pleca acasă cu cozonaci și cadouri de la parteneri.
Preț: 200 de lei. Pentru copii — 30 de lei. Plata se efectuează din timp, prin transfer.
Locul desfășurării: Restaurantul "Acasă la mama".
Adresa: str. Petru Rareș, 59.
Telefon: 0 680 0-33-09.
Detalii...

15:00 Expoziție + Workshop cu Geta Bagheta.
În cadrul expoziției, veți putea admira lucrărilor unor tineri talentați, dar și veți avea ocazia de a participa la un workshop coordonat de Geta Bagheta. Veți crea o felicitare hand made, utilizând tehnici mixte de pictură în acuarelă.
Preț: 50 de lei.
Locul desfășurării: Facultatea de Arte Plastice și Design UPS "Ion Creangă".
Adresa: str. Cornului, 10.
Detalii...

16:00 Sweet design Master-class.
La master-class veți învăța să confecționați o compoziție din bomboane, cu tematică pascală. Veți afla secretul confecționării florilor din bomboane, decorării ouălor suvenir, dar și bazele compozițiilor florale.
Telefon: 0 602 5-91-95, 0 692 9-06-25.
Detalii...

24 aprilie, duminică

15:00 Târgul de flori.
În Duminica Floriilor sunteți invitați la un târg de flori, în cadrul căruia vor fi puse în valoare un șir de obiceiuri și tradiții într-un stil modernist. La iarmaroc vor fi o sumedenie de flori — din porțelan rece, argilă polimerică, lemn, sticlă, pânză, carton, hârtie gofrată. Un designer profesionist va decora sala cu elemente florale. Totodată, veți avea posibilitatea de a urmări procesul de încondeiere a ouălor, de a participa la o tombolă, concursuri și multe alte activități, iar doamnele ce poartă prenume de flori vor primi câte un cadou. Peste 60 de meșteri populari și companii specializate în artizanat și cosmetică își vor prezenta confecțiile și produsele la iarmaroc.
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Garden Palace Events Restaurant.
Adresa: str. Vasile Alecsandri, 8.
Detalii...

15:00 Easter charity Fair.
Eveniment de caritate pentru a susține mama Alexandrei Kiseeva, care este grav bolnavă. În program: master-class cu tematică pascală (crearea plicurilor și felicitărilor personalizate); patiserie cu decor pascal; iarmaroc de caritate unde vor fi expuse lucrările meșterilor populari de artizanat; muzică, distracție și atmosferă prietenoasă.
Preț: 50 de lei.
Locul desfășurării: Generator Hub (Kentford, bloc 2).
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 202.
Detalii...

15:00 Șezătoare "Copilul meu refuză să mănânce".
Vor fi puse în discuție următoarele subiecte: cum să oferim copiilor alimentele așa încât procesul să pară micuților unul atractiv; mâncarea copilului este problema copilului; insistența asupra mâncării duce la refuzul acesteia etc. Mămicile sunt rugate să aducă bunătăți pe care le vor servi împreună cu picii.
Preț: 30 de lei.
Telefon: 0 607 8-11-18.
Detalii...

25 aprilie, luni

16:45 Șezătoarea mamelor.
În contextul Sfintelor Sărbători de Paști, va fi organizată o ediție specială a șezătorii, care va fi informativă, dar și cu o mulțime de suprize pentru mame. Teme: paraziții intestinali; surprize din părului copiilor — păduchii; sfaturi pentru îngrijirea părului etc. Intrarea este gratuită, dar este necesar să vă înscrieți din prealabil. Mămicile sunt rugate să vină la eveniment fără copilași.
Locul desfășurării: Garden Palace Events Restaurant.
Adresa: str. V. Alecsandri, 8.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 347
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.