21 iunie 2018

Afiș 21-24 iunie: Târg de pomușoare, ospățul sânzienelor, sărbătoarea cașcavalurilor și a brânzeturilor, festivalul medieval 2018

Săptămâna aceasta ne delectăm cu pomușoare, brânzeturi și cașcavaluri autohtone, ascultăm muzică bună, admirăm caricaturi și fotografii, participăm la Festivalul Medieval. Totodată, copiii învață să prepare înghețată, mamele află secretele confecționării unei ii, iar tații participă la turniruri cu lupte medievale și tragere cu arcul. Petreceți timpul liber activ și atractiv!

21 iunie, joi

19:00 Festivalul nopțile pianistice, ediția 16.
Ediția a 16-a a festivalului Internațional ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” va avea loc în perioada 21 iunie-6 iulie. Varietatea programului, talentul artiștilor invitați plasează această manifestație printre evenimentele majore de muzică clasică a anului din R. Moldova.
Locul desfășurării: Sala cu Orgă.
Adresa: satr. Ștefan cel Mare, 81.
Detalii...

22 iunie, vineri

19:00 Expoziție de caricatură - Art of Alex Buretz.
Alex Buretz este cunoscut ca autorul celor mai exacte caricaturi ale realităților moldovenești. De data aceasta, fară teme politice, Alex aduce în vizor problemele sociale și viciile societății. Vino sa vezi caricaturi noi și nepublicate, să contribui la decorarea cu "pristroici" a unei case și să pozezi în "BMW-ul" virtual.
Vizitatorii vor primi stickere contra
unei donații, sau vor avea ocazia de a achiziționa căsuțele și caricaturile. Tot venitul va fi oferit susținerii animalelor fără adăpost.
Locul desfășurării: iHUB Moldova.
Adresa: str. 31 August 1989, 78.
Detalii...

23 iunie, sâmătă

10:00 Gelato Time.
E timpul pentru înghețată. Veniți să învățați cum se face cea mai delicioasă și mai sănătoasă înghețată din doar două ingrediente. Veți afla multe secrete și vă veți distra din plin.
Locul desfășurării: Winnie the Pooh.
Adresa: str. N. Testimițeanu, 23.
Detalii...

10:00 Expoziție de fotografie ”În ochii lor, ai medicilor… ”
Spitalul Internațional ”Medpark” vă invită la expoziția de fotografii cu genericul ”În ochii lor, ai medicilor … ”. Fotograf: Alex Iordache.
Locul desfășurării: Sala cu Orgă.
Adresa: str. Ștefan cel Mare 81.
Detalii...

16:00 Midsummer Swedish Party.
Petrecere în aer liber. Midsummer este sărbătoarea verii în Suedia - este ocazia ideala pentru a începe scurta vacantă de vară. Începând cu această zi, zilele devin mai lungi și mai pline de soare. Pentru toți, Midsummer este sărbătoarea verii, bucuriei, petrecută cu persoanele apropiate, muzică, mâncare, distracție și dans. Se încheie această frumoasă sărbătoare cu culesul florilor și aranjamentul cununilor.
Locul desfășurării: Grădina Botanică.
Detalii...

23-24 iunie

12:00 Festivalul medieval 2018.
Pe 23 și 24 iunie, Complexul ”Vatra” devine o arenă a luptelor medievale. În program: tabără medievală cu diferite personaje, lupte ca în filme, turniruri internaționale de lupte medievale și de tragere cu arcul, ritualul ”Nunții domnești”.
Preț: 100 lei – 1 zi, 150 lei - 2 zile. Grup mai mare de 20 persoane – 50 lei/o zi și 70 lei/2 zile. Intrare gratis pentru copii (până la 12 ani).
Telefon: 0 795 5-11-33.
Detalii...

24 iunie, duminică

10:00-14:00 Summer Berry Fair.
Cel mai savuros târg urban de pomușoare locale și bucate cu pomușoare vă așteaptă în Parcul Catedralei din Chișinău. Producători de mure, zmeură, coacăză vin cu roada direct de pe ogor, iar patiserii și bucătarii vor fi bucuroși să vă împlinească pofta de deserturi, plăcinte, băuturi și bucate sărățele cu pomușoare. Copiii vor avea parte de activități gratuite și animatori.
Locul desfășurării: Parcul Catedralei din Chișinău.
Detalii...

12:00 Ospățul Sânzienelor.
Luați prânzul de acasă, îmbrăcați cea mai frumoasă cămașă tradițională pe care o aveți și veniți la cel mai mare ospăț cu miros de IE. Ospățul sânzienelor - prânzul fetelor îmbrăcate în ii, organizat la iarbă verde.
În program: socializare, specialiști care știu să facă IE și vă pot învăța și pe dvs., mame care educă pruncilor din fașă încă dragostea pentru tradiții, multe ii.
Locul desfășurării: Catedrala Mitropolitană.
Detalii...

12:30 Say Cheese Day 2018.
Sărbătoarea cașcavalurilor și a brânzeturilor fabricate în Moldova revine în 2018 cu o nouă ediție în cadrul campaniei Drumul Laptelui. Producătorii locali de brânzeturi și cașcavaluri, sunt gata să-și etaleze produsele, celor mai fideli consumatori. O sărbătoare ce combină experiența turistică cu cea gustativă. Vă așteaptă: momente de revelație cu natura, drumeții la cascadele de la Țîpova, călătorii cu trăsura prin Horodiște, cu popasuri la localnici, un iarmaroc al produselor autohtone și desigur cea mai amplă degustare de cașcaval produs în Moldova.
Locul desfășurării: Horodiște, Rezina.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 116
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.