23 august 2017

Afiș: 23-29 august: Ziua Independenței, noaptea filmelor sub stele, atelier de graffiti pentru copii

Vara e pe sfârșite! Deși timpul nițel s-a răcit, meteorologii anunță pentru acest week-end vreme caldă cu mult soare. Așadar, savurați zilele însorite de vară din plin. Ieșiți la iarbă verde, efectuați plimbări cu familia, mergeți în vizită la bunei, dar nu uitați nici de evenimentele organizate în oraș. Detalii despre acestea, aflați din afișul nostru.

18 august-3 septembrie

Târg de articole pentru școală "School Fair".
Târgul școlar este locul, unde puteți găsi articole de calitate pentru elevii de toate vârstele, ofertele incluzând produse străine și autohtone la cele mai bune prețuri. În particular, cumpărătorii pot găsi aici modele noi de uniforme școlare și costume sportive, haine pentru copii și adolescenți, încălțăminte, inclusiv sport, literatură artistică și educațională, rechizite școlare și papetărie, precum și un sortiment bogat de genți, ghiozdane și rucsacuri.
Locul desfășurării: CIE "Moldexpo".
Adresa: str. Ghioceilor, 1.
Detalii...

24 august, joi

18:30 Copiii și tehnologiile. Eveniment pentru părinți contemporani.
Speaker-ul evenimentului va vorbi despre: importanța securității în mediul online, cum să transformi calculatorul dintr-o jucărie într-un instrument de exprimare creativă, unde și cum poți verifica review-urile și rating-urile pentru aplicațiile pe care le descarcă copiii tăi, tool-urile dedicate copiilor pe care le puteți utiliza.
Intrarea este liberă.
Adresa: str. Dacia, 23, etajul 3.
Detalii...

20:30 Noaptea filmelor sub stele.
Noaptea Filmelor sub Stele revine cu de-a IV-a ediție. În fiecare joi, vineri și sâmbătă pe 24, 25, 26, 31 august & 1, 2, 7, 8, 9 septembrie, începând cu ora 20:30, pe teritoriul Muzeului Național de Istorie. Scopul Festivalului Noaptea Filmelor Sub Stele este de a promova filmele clasice anilor 30-70 ce au cucerit întreaga lume cu istoriile lor și au modelat industria filmelor.
Preț: 20 lei.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

24 august-10 septembrie

Expoziție de caricatură.
Muzeul Național de Artă a Moldovei va găzdui o selecție de 56 lucrări participante la expoziția-concurs internațională, care a avut loc la Berlin (Germania) în anul 2016.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Artă a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.
Detalii...

25 august, vineri

14:00 Master-class — Pictură în ulei.
Master-class în formatul drink&paint "tablou nocturn" Huano Miro. Artistul emerit din Moscova, sculptorul și pictorul Alexandru Zaikin, își va deschide taina simbolurilor. Vă așteaptă — pânză, vopsele și degustare.
Locul desfășurării: Art-Atribut.
Adresa: str. M. Eminescu, 18.
Detalii...

14:00 Lecție demonstrativă gratuită — Crearea primului web site propriu.
Lecția este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 9-14 ani. Copilului va afla care sunt secretele creării unui web site. Înregistrarea este obligatorie.
Locul desfășurării: STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Decebal, 139.
Detalii...

26 august, sâmbătă

10:00 Atelier "Pregătirea pentru școală: ne jucăm sau învățăm?".
Dacă aveți copil care peste un an va merge la școală și vă întrebați cu ar trebui să se ocupe piciul în ultimul an de grădiniță, să se joace sau să învețe intens a scrie și citi — atunci atelierul este pentru dvs. Moderatorul atelierului, Natalia Bzovaia, licențiată în psihopedagogia specială, învățător în clasele primare, pedagog Waldorf, va dezminți miturile legate de pregătirea pentru școală, va vorbi despre grija exagerată a părinților legată de succesul copilului, va povesti despre echilibrul psihic și fizic al copilului etc.
Locul desfășurării: Biblioteca Municipală "B. P. Hașdeu".
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 148.
Detalii...

11:00 Festivalul DeVin&DeGust.
Primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu indicație geografică protejată ale Moldovei. Primul eveniment care celebrează vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și culturi specifice fiecărei regiuni. În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: zona pentru teatru gastronomic, zona de divertisment, zona de odihnă și pentru copii — decorate în stil rustic.
Preț: Intrarea la eveniment se va face în baza unui pahar Wine of Moldova, pe care fiecare vizitator îl va primi la intrare, împreună cu harta vitivinicolă a Moldovei. Cost pahar 30 lei.
Locul desfășurării: Centrul etno-cultural "Vatra".
Adresa: șos. Chișinău-Ungheni, km 32.
Telefon: 0 604 2-72-77.
Detalii...

11:00 Family Shopping Center — aniversează 5 ani de la deschidere.
“Family Shopping Center” împlinește 5 ani de la deschidere, iar cu această ocazie, reprezentanții Centrul comercial organizează sâmbătă, 26 august, o petrecere specială dedicată clienților, din cadrul căreia nu vor lipsi distracția, muzica, concursurile, premiile atractive și buna dispoziție.
Adresa: str. M. Sadoveanu, 20/1.
Detalii...

13:00 Atelier de graffiti pentru copii.
Echipa iHUB invită toți copiii între 7-17 ani, care sunt plini de energie și pasiune față de culori și figuri la Atelierul de Graffiti pentru copii. Scopul acestui atelier este de a dezvolta părțile creative și tehnice ale copiilor. Ei vor avea posibilitatea să învețe câteva metode și tehnici simple pentru a-și exprima imaginația prin pictură. Prima parte a atelierului va fi una introductivă, copiii vor învăța tehnici și metode folosite în Graffiti și, de asemenea, vor avea parte de sfaturi utile.
În partea a doua a atelierului, copii vor aplica în practică cele învățate anterior. Ei vor primi diverse spray-uri de vopsea și vor încerca să picteze pe pereți.
Preț: 200 lei.
Locul desfășurării: iHUB Chișinău.
Adresa: str. 31 august 1989, 78.
Detalii...

16:00 Yoga în pereche cu Igor Babilev.
Igor Babilev va modera un workshop despre yoga în pereche. Yoga care se execută în doi sau cu partenerul. Pentru participare este nevoie doar să fiți îmbrăcat comod, Covorașele pentru yoga vor fi oferite de organizatori. Participarea este gratuită, dar este necesar să vă înregistrați în prealabil.
Locul desfășurării: Tucano Cofee brasil .
Detalii...

27 august, duminică

Activități dedicate Zilei Independenței.
Cei 26 de ani de independență a Republicii Moldova vor fi marcați la 27 august curent printr-o serie de evenimente cultural-artistice, organizate concomitent la Chișinău și în raioanele țării. Pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susținut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile "Joc", "Mărțișor" orchestra "Fluieraș ", orchestra Academiei de Muzică "Big Jazz Orchestra", orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare. De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.
Detalii...

10:00 Ziua băștinașului.
Sărbătoarea "Ziua băștinașului" este la a doua ediție. Se va desfășura un program gastronomic în cadrul căruia se va prepara cea mai mare mămăligă a băștinașilor cu friptură ca la mama acasă. Din acestea vor putea servi toți doritorii.
Locul desfășurării: s. Lozova.
Detalii...

11:00 Cum să-ți pregătești copilul pentru un nou an școlar. Seminar.
Subiecte puse în discuție în cadrul seminarului: necesarul energetic pentru un copil de 7-14 ani; principiile de bază ale alimentației copilului; crearea unui meniu echilibrat pentru copil; alimente și suplimente ce hrănesc sistemul nervos al copilului.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.
Adresa: str. București, 23A.
Telefon: 0 792 2-34-04.
Detalii...

28 august, luni

13:00 Aromaterapie de la A la Z.
Curs instructiv pentru părinți, organizat de Centrul de medicină alternativă "Veiany". Cursul va avea loc în perioada 28-31 august.
Adresa: str. Alba Iulia, 168.
Telefon: 0 791 6-36-85, 0 788 3-77-38.
Detalii...

29 august, marți

18:00 La cules mure.
Vă invităm să vă înscrieți pentru vizita producătorului autohton de mure dulci din satul Teleșeu, Orhei - Irina Pompush-Mura. Aici veți afla, direct de la producător, de unde s-a născut ideea de a înființa o plantație de mure, care sunt tehnologiile de producere, dar și ce dificultăți de zi cu zi întâmpină producătorii autohtoni, ce soiuri sunt cele mai rezistente, precum și multă altă informație utilă vă așteaptă în urma acestei vizite.
Vizita este absolut gratuită.
Locul desfășurării: s. Teleșeu, r. Orhei.
Telefon: 0 605 7-32-67.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 160
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.