27 februarie 2019

Afiș 28 februarie-6 martie: Expoziția Beauty 2019, festivalul roboților, mini-disco pentru copii, o seară de jazz

Vine primăvara, iar odată cu aceasta și o sumedenie de evenimente atractive pentru toată lumea, de la mic la mare. Așadar, dacă încă nu aveți nimic planificat pentru prima săptămână a lui martie, citiți afișul nostru și întocmiți un calendar propriu de vizite. Odihnă plăcută!

28 februarie, joi

11:00-19:00 Lecție deschisă gratuită la rollerdrome.

Încă nu puteți patina pe role? Faceți-vă timp pentru o lecție gratuită oferită de antrenorul de la "Alfa Kids", Liviu Tutunaru – campion al Moldovei. Pentru aceasta e necesar doar să vă faceți o programare.
Locul desfășurării: Alfa Kids.
Adresa: str. Alba Iulia, 75.
Telefon: 0 600 6-53-85, 0 787 7-01-08.

15:00 Expoziția "Emoții și fantezii de primăvară în creația meșterului popular Ludmila Berezin".

Activând în calitate de animator al unui din cele mai deosebite și longevive cluburi de creație din Republica Moldova – Clubul pe interese "Curcubeul" – Meșterul Popular Ludmila Berezin valorifică lumea delicată a țesăturilor și dantelăriilor de casă. Veniți să descifrați povestea simbolurilor de pe suprafața țesăturilor create de Meșterul Popular Ludmila Berezin. Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 28 februarie- 10 mai 2019.
Intrarea la evenimentul inaugurării este liberă.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: s. M. Kogălniceanu, 82.

17:30 Dezvoltarea inteligenței emoționale la copii.

Serviciul de Asistență Psihologică al Centrului Republican pentru Copii și Tineret "ARTICO" invită părinții la o discuție bogată în recomandări practice despre modalitățile în care putem dezvolta inteligența emoțională la copii.
În cadrul ședinței se va vorbi despre: ce este inteligența emoțională și utilitatea acesteia în viața cotidiană, elementele inteligenței emoționale, modurile în care putem antrena elementele inteligenței emoționale; cum putem ajuta copilul să-și dezvolte inteligența emoțională (metode și jocuri). Intrare în baza înregistrării.
Locul desfășurării: ARTICO, blocul C, of. 112.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

28 februarie-3 martie

11:00 Beauty Exhibition 2019.

Expoziția BEAUTY este cel mai amplu eveniment al industriei frumuseții, ce unește interese din domeniul cosmetic, parfumerie și echipamente pentru saloanele de frumusețe din țară. Tradițional, expoziția se desfășoara în preajma sărbătorilor de primăvara, când totul prinde culoare și viață, fiind un eveniment așteptat atât de profesioniști, cât și de consumatori. La expoziție participă cele mai importante companii din industria cosmetică și de înfrumusețare. Vizitatorii târgului se vor bucura de o gamă variată de produse și tehnologii, dar și de evenimente conexe și demonstrații practice.
Locul desfășurării: CIE "Moldexpo".
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

1 martie, vineri

18:00 Mini-disco pentru copii: Spring party.

De Mărțișor întâmpinăm primăvara la "Leader Land"! Toți micuții cu vârsta de la 4 ani sunt invitați la o petrecere organizată cu prilejul sosirii primăverii. În program: concursuri, jocuri distractive, muzică și dans, surprize, prieteni noi.
Locul desfășurării: Leader Land.
Adresa: str. Testemițeanu, 17/6.
Telefon: 0 681 4-11-41.

18:00 Atelier de mărțișor.

Mărțișoare tradiționale confecționate în stil nou. Așadar, cei prezenți la atelier vor confecționa câte un mărțișor în formă de brățară.
Preț: 40 lei (include o băutură la alegere).
Locul desfășurării: Naringi.
Adresa: str. G. Bănulescu Bodoni, 28/2.

1 martie-12 mai

10:00 Innovatic Fest Roboshow.

Prima ediție a festivalului "Innovatic Fest Roboshow". Roboți inteligenți, zone interactive, evenimente pentru toată familia și pentru business, acestea sunt ingredientele primei ediții a festivalului. Astfel, timp de două luni, la Muzeul Național de Istorie interacționezi cu tot ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, te bucuri de experiențe inedite în zonele VR și AR și trăiești emoții de neuitat. Te așteaptă peste 30 de roboți și zone interactive, VR-uri cum n-ai mai văzut până acum și toate parfumate cu aroma unei cafele servite de un robot.
Preț: În zilele de lucru – 100 lei pentru elevi, studenți, pensionari, persoane cu nevoi speciale, veterani de război; 120 lei – pentru adulți; grup de elevi sau studenți (peste 10 persoane) – 90 lei; family (2 copii și 2 adulți) – 350 lei.
În week-end: 150 lei – pentru adulți, 120 lei – copii (6-12 ani), famyli (2 adulți și 2 copii) – 450 lei. Copiii până la 5 ani au acces gratuit.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie și Arhitectură.
Adresa: str. 31 August 1989, 121A.

2 martie, sâmbătă

9:00 Engleza cât încape.

"Oratorica" vă invită la un maraton de engleză! Aflați cât de multă engleză poți învăța timp de 12 ore: de la 9:00 la 21:00. Timp de o zi vom învăța peste 100 de cuvinte noi, vom întreține small-talk-uri în engleză, vom exersa înțelegerea vorbirii native prin filme și ne vom distra la maxim. Iar între toate aceste activități, vom avea câteva pauze de masă.
Preț: 250 lei – pentru 12 ore de engleză cu pauze de masă incluse.
Locul desfășurării: Centrul de limbi moderne "Oratorica".
Adresa: str. Dacia, 23, etajul 5, of. 501.
Telefon: 022 89-69-59.

12:20 Modelăm cu Clay.

Atelier de creație pentru copii. Cei mici vor modela dintr-un material foarte plăcut, ce seamănă cu plastilina, dar care atunci când se usucă la temperatura camerei devine moale și trainic ca cauciucul. Vârsta recomandată: de la 6 ani.
Preț: 100 lei. Materiale incluse în preț.
Locul desfășurării: Art-Studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.

13:00 Discuții la o cafea – rețele sociale, adolescenți, provocări.

Dacă sunteți părinte de adolescent, aveți invitație la cafea gratuită. Cei prezenți vor afla răspuns la întrebările: Cum utilizează adolescenții rețelele de socializare?; Ce distribuie? Cu cine discută; De ce stau captivi online practic non-stop?; Cu cine prietenesc?; Cum pot să-l ajut să navigheze în siguranță fără să se simtă controlat?. La aceste și alte întrebări veți discuta cu mai mulți părinți, experți în siguranța online a copiilor și un psiholog.
Locul desfășurării: Tucano Cofee Brasil.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A.

15:00 Spectacol de animație pentru copii ”Rapunzel”.

Vino să afli povestea celei despre care se spune că este Fata cu părul de aur. Rapunzel este răpită și izolată de societate încă de la naștere. Vrăjitoarea care o ține captivă se dă drept mama ei, dar de fapt este un om hain, fără compătimire. Fata cu părul de aur crește și tot mai mare îi este dorința de a comunica cu oamenii, de a cunoaște lumea. Cum a reușit prințul să o salveze pe Rapunzel? Aflați vizionând spectacolul prezentat sâmbătă la Shopping Malldova.
Adresa: str. Arborilor, 21.

19:00 O seară de Jazz.

Concert prezentat de Jazz Orchestra AMTAP. Conducător artistic – Petru Hăruța (trompetă). Solistă – Geta Burlacu.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici".
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

3 martie, duminică

10:00 Târg de haine.

Vintage bazaar – ediție specială la început de primăvară. În cadrul târgului vor fi expuse haine pentru întreaga familie. Rochițe de primavară, fustițe, bluzițe, pălării, bijuterii și eșarfe. La fel, cei mai cool pantofi și cele mai funky genți, lucrușoare făcute de mânuțe iscusite, adică micile comori scoase la lumină din "dulapurile" virtuale ale unora dintre cele mai hip & chic vintage hunter-ite din Chișinău și din țară vă așteaptă să le descoperiți. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Cafenea "Moldovita".
Adresa: str. V. Alecsandri, 78.

11:00 Master-clas de decupaj.

”Be happy” invită copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani la un master-class de decupaj "Creăm cadouri handmade pentru Ziua Mamei".
Preț: 120 lei.
Locul desfășurării: Family Shopping Center, etajul 2.
Adresa: str. M. Sadoveanu, 20/1.
Telefon: 0 697 8-19-70, 0 780 7-09-70.

12:00 Show cu păpuși Lol.

Strălucire și distracție în aceasta duminică la show-ul cu îndrăgitele papuși Lol. Programul include concursuri și premii. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Atrium, etajul 4.
Adresa: str. Albișoara, 4.

2 și 3 martie

10:00 Expoziție de pisici.

Clubul "Felis Moldova" organizează în acest week-end o nouă ediție a expoziției de pisici. Astfel, la sfârșit de săptămână aveți posibilitate să admirați cele mai de lux rase de pisici, precum și să aflați informații curioase despre acestea. La fel, în cadrul expoziției participă activiștii organizației "City Cats" – organizație din Chișinău, care oferă ajutor pisicilor din stradă. La eveniment aceștia vor fi prezenți fără animale. Totodată, aveți posibilitate să cumpărați diferite obiecte hand made și suvenire cu tematica pisicilor. Toți banii colectați, vor fi utilizați pentru sterilizarea pisicilor din stradă.
Locul desfășurării: Palatul de Cultură a Feroviarilor.
Adresa: str. Decebal, 2.

5 martie, marți

17:00 Master-class gratuit: ”Felicitare pentru mama”.

Master-class organizat în contextul Zilei Internaționale a Femeii. Copiii vor învăța să: creeze un colaj, utilizeze filtrele, modifice fundalul imaginii, utilizeze straturile, vor crea propria felicitare animată în format GIF. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy.
Adresa: str. Decebal, 139.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 120
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.