5 iulie 2018

Afiș 5-11 iulie: IA Mania, festivalul Sânzienilor, expoziție de fotografii, acțiuni cu scop caritabil

Săptămâna aceasta punem în valoare portul tradițional. Vizităm festivalul IA Mania, participăm la balul portului tradițional sau la festivalul Sânzienilor. Totodată, în următoarele șapte zile, avem posibilitate să aflăm povestea celor ce au supraviețuit deportările și să admirăm o colecție de fotografii ce păstrează spiritul anilor ‘50-60. Cei ce vor să facă o faptă bună, sunt invitați la evenimentele caritabile organizate la Chișinău. Despre toate, aflați din afișul nostru.

5 iulie, joi

16:30 Lecție gratuită pentru copii — Crearea jocurilor "Kodu Game Lab".

Crearea jocurilor "KODU GAME LAB" lecție gratuită pentru copii 8-15 ani. Dacă jocurile pe calculator – este ocupația principală a copiilor acasă, atunci această lecție poate deveni primul pas spre a direcționa această ocupație în una utilă. Crearea jocurilor este o posibilitate mult mai incitantă decât doar a ne juca. Din motiv că locurile sunt limitate, înregistrarea prealabilă este obligatorie.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Decebal, 139, etajul 3.

6 iulie, vineri

15:00 Povestea celor ce au supraviețuit deportările. Expoziție

Expoziție de documente, mărturii și fotografii. Vineri va avea loc vernisarea expoziției, dar și premiera filmului documentar-animat "Copilării siberiene". La fel, vizitatorii vor avea șansa de a întâlni protagoniștii filmului, precum și materialele cu ajutorul cărora a fost creat.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.

16:00 Vernisajul "Revedere".

Pentru prima dată în Moldova va fi expusă această arhivă fotografică plină de emoții, sens, mistere și suflet. Descoperite întâmplător, fotografiile bătute de vânt, dar îngrijite până acum de ierni, veri și miracol, păstrează temeinic spiritul trecutului, ai anilor '50-'60.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Artă a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.

18:00 Workshop "Feng Shui & Design Interior".

Un workshop informativ despre redecorarea cu stil a unei case. Vă așteaptă câteva ore pline cu informații utile, regulile practice, exemple sugestive și trucuri folosite de cei mai apreciați designeri de interior din lume pentru o schimbare mult râvnită și un grad ridicat de confort. Cei prezenți la workshop vor putea adresa întrebări, iar cei mai activi vor primi cadouri.
Locul desfășurării: CC "Shopping Malldova".
Adresa: str. Arborilor, 21.

7 iulie, sâmbătă

10:00 Art’n’music Rush.

Dacă vă place muzica de calitate și vreți să descoperi cele mai creative picturi, atunci veniți sâmbătă, 7 iulie, între orele 10:00 și 19:00, în parcul Valea Morilor, alături de prieteni sau familie să petreceți o zi memorabilă de vară. Evenimentul este organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova.
Locul desfășurării: Parcul Valea Morilor.

11:00 Mini-conferință pentru părinți. Copiii cu nevoie speciale.

Copilul dvs. nu vorbește, dar e deja vârsta? Bănuiți la copil autism sau altă tulburare de comportament? Vă este greu să acceptați diagnoza copilului și să începeți să acționați? În cadrul conferinței, experții în domeniu vor povesti despre diagnostic, comunicare și interacțiunea cu copiii care au dificultăți în dezvoltare.
Preț: 350 lei.
Locul desfășurării: Psychology Prof.
Adresa: str. Dacia, 6.

11:00 Atelier de creație + engleza distractivă.

Club de engleză distractivă. Copiii își vor pune la încercare creativitatea, îndemânarea și originalitatea, în cadrul atelierului creând fructe 3D. Picii vor învăța expresii noi, vor participa la jocuri interactive și se vor distra la maxim.
Preț: Lecția de probă – 80 lei.
Locul desfășurării: Centrul de dezvoltare "Educentru".
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 13/1.
Telefon: 0 788 2-24-00.

15:00 Balul portului popular.

Pe 7 iulie în satul Palanca va avea loc Parada portului popular, parada cicliștilor în port popular, expoziția — galereia portului popular a muzeelor din raionul Călărași, prezentarea folclorică a colectivelor artistice din Republica cu genericul "Drag mi-e portul strămoșesc".
Locul desfășurării: Casa Părintească.
Adresa: s. Palanca, r. Călărași.

18:00 Festivalul Sânzienelor, ediția a XVII-a.

Sânzienele este una din sărbătorile importante ale verii marcată la 7 iulie pe stil vechi. Directia de Cultură și Turism Călărași, Primăria comunei Hîrjauca și Muzeul "Сasa Părintească" din satul Palanca Vă invită pe malul lacului din satul Leordoaia să pătrundeți în lumea misterelor a nopții magice a Sânzienelor. În program: ritualul cununiilor pe apă, program etnofolcloric, horă în jurul rugului, divertisment nocturn, petrecere pe iarbă verde, târgul meșterilor populari, iarmaroc gastronomic etc.
Locul desfășurării: lacul Leordoaia.

8 iulie, duminică

11:00 Festivalul "IA Mania 2018".

Festivalul artelor născute din tradiții. În program: târg gastronomic, târg artizanal, activități pentru copii și ateliere pentru adulți, trânta voinicilor de la Dubăsari, concursuri, concert live și multe alte activități atractive. La eveniment sunteți îndemnați să veniți îmbrăcați în port tradițional autentic.
Locul desfășurării: s. Holercani, r. Dubăsari.

16:00 Spectacolul ”Cei trei purceluși”. Eveniment caritabil.

Spectacolul de animație propriu zis va fi prezentat la ora 18:00, având scop caritabil. De la 16:00 până la 17:00 se vor desfășura diferite activități în holul filarmonicii. Veți fi întâmpinați de mascotele eroilor preferați, copiii vor colora împreună cu personajele îndrăgite, vor face poze cu prințese și transformerii din Liga Roboților. După spectacol, va fi organizată o sesiune foto cu lupul și purcelușii.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici".
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

16:00 Zumbet pentru solidaritate.

Mihaela Pîslaru - Ichim, stabilită în Dublin/Irlanda, activează de o bună perioadă în calitate de instructor Zumba, iar acum decide să aducă această experiență acasă. Considerând că evenimentul este un prilej potrivit pentru implicarea în povestea lui Sergiu Brudari, ea a adunat o echipă de instructori naționali/internațional de Zumba și în parteneriat cu Keystone Moldova, Academia Sportului Anatolii Pervanciuc te invită la o acțiune de solidaritate. De această dată facem sport acasă! Evenimentul are scopuri bune: Familiarizarea cu sportul Zumba, care vine la pachet cu modul sănătos de viață și oferirea unui suport lui Sergiu prin suma adunată în urma vânzării biletelor/donațiilor la eveniment.
Locul desfășurării: Indoor Arenda Events&Sports.
Adresa: str. Gagarin, 14.

11 iulie, miercuri

10:00 Ask a Mom Family Pool Day.

O zi la piscină cu familia. Vă așteaptă multe s urprize și cadouri, pentru copii intrarea fiind gratuite.
Preț: 150 lei/adult.
Locul desfășurării: Complexul turistic Costești.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 3 Vizualizări de la publicare: 1178
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.