Sarcină

Sarcină

Sarcina reprezintă procesul de purtare a unuia sau mai multor embrioni, în interiorul corpului uman de tip femelă. Pe parcursul unei sarcini există destul de multe contraindicații, începând de la alimente, medicamente și până la diferite actvități. Dacă sunteți pentru prima oară însărcinată, poate fi un moment dificil din viața voastră, de aceea este bine să aflați totul despre sarcină.

Teme în trend

 • Sănătatea în timpul sarcinii
  Sănătatea în timpul sarcinii articole noi: 2

  Sarcina este o perioadă plină de suspans și emoții unice în viață. Vă puteți bucura la maxim dacă vă îngrijiți foarte bine în cele 9 luni și vă asigurați evitând toate activitațile, alimentele, medicamentele si alte lucruri strict interzise pe perioada sarcinii.

  Articole: 7 258443
 • Shopping pentru cei mici
  Shopping pentru cei mici

  Obiectele mari, esențiale, le-ați achiziționat deja. Dar, pe langă acestea, trebuie să mai adăugați pe lista de priorități câteva cumpărături absolut indispensabile. În rubrica ce urmează vă propunem un ghid de cumpărături pentru bebelușul dumnevoastră!

  Articole: 22 264673
 • Ecografie, analize, investigații
  Ecografie, analize, investigații 1

  În perioada sarcinii femeile, de obicei sunt nevoite sa consulte medicii mult mai des decât înainte. Ecografia, analizele și investigațiile vă vor ajuta să vă asigurați că totul merge conform planului. Iar în cazurile în care vor apărea probleme - le veți putea depista la timp.

  Articole: 6 165180
 • Sarcina și Frumusețea
  Sarcina și Frumusețea

  În timpul sarcinii pielea, părul, unghiile și dantura au de suferit, evident și silueta. Vă oferim câteva secrete mici, tot atâtea infuzii de optimism care să vă convingă că puteți trece frumoasă și strălucitoare prin perioada de sarcină, pentru că la final, după o perioadă absolut firească și normală de recuperare să reveniți cu ușurință la formele avute.

  Articole: 5 34961
 • Sarcina și viața
  Sarcina și viața 1

  Sarcina modifică în mod semnificativ modul obișnuit de viață a femeilor. Serviciul, relația cu soțul, comunicarea cu prietenii - toate acestea trec printr-o schimbare, care anume și cum influențează, aflați din această rubrică.

  Articole: 5 26983
 • Shopping pentru o viitoare mămică
  Shopping pentru o viitoare mămică

  Viitoarea mămică are nevoie să-și cumpere lucruri și haine noi, deoarece acum silueta ei și modul de viață s-au schimbat considerabil.

  Articole: 3 24507
 • Termenii de sarcină
  Termenii de sarcină

  Calendarul - un lucru foarte important pentru o femeie însărcinată. Ca să puteți calcula pe viitor etapele de dezvoltare a copilului, calendarul vă sugerează, momentul oportun pentru a face testele necesare și momentul în care va apărea pe lume bebelușul.

  Articole: 2 24362
 • Sarcina și Fitness
  Sarcina și Fitness

  Puteți face sport în timpul sarcinii? Categoric, da! Sportul în timpul sarcinii trebuie făcut cu măsură și cu multă precauție. Infomațivă de la cei mai buni specialiști cu privire la gradul de efort pe care îl puteți face în fiecare trimestru de sarcină și care sunt beneficiile fiecărui tip de sport, în parte.

  Articole: 2 21567
 • Pierderea sarcinii
  Pierderea sarcinii

  Pierderea sarcinii este o dramă traită de aproxtimativ 15-20% dintre femeile insărcinate. Acest proces mai este numit și avort spontan. Chiar dacă uneori nu este la îndemâna gravidelor să evite acest eveniment tragic, în cele mai multe dintre cazuri pierderea spontană a sarcinii poate fi prevenită. Aflați cum puteți influența evitarea avortului spontan, care sunt simptomele și cum să faceți față unei pierderi de sarcină.

  Articole: 1 17026
 • Nutriția în timpul sarcinii
  Nutriția în timpul sarcinii

  O alimentație corectă contribuie la sănătatea dumneavoastră și furnizează elementele nutritive necesare copilului, pentru o bună creștere și dezvoltare intrauterină.

  Articole: 1 11960
 • Sarcină deosebită
  Sarcină deosebită

  Fiecare femeie se poate considera specială. În acestă rubrică veți afla despre acele excepții care pot surveni în timpul sarcinii și care o pot afecta, din punct de vedere medical. O sarcină multiplă, târzie, Rh-ul negativ al mamei. Toate acestea necesită o atenție specială.

  Articole: 3 11624
 • Cărți pentru părinți în devenire
  Cărți pentru părinți în devenire

  Să fii mamă sau tată — la școală nu te învață, deși aceasta este una dintre cele mai importante abilități ale unei persoane. În ajutorul părinților, vin cărțile și manualele autorilor înțelepți și de prestigiu, care te vor ajuta să găsești rănspuns la mai multe întrebări ce apar în procesul de sarcină, naștere sau de educare a copilului.

  Articole: 2 10088
 • Psihologia unei femei gravide
  Psihologia unei femei gravide

  În cele 9 luni cât durează sarcina, modificările psihologice diferă de la o etapă la alta. Aşa-numită „criză psihologică a sarcinii" este, de obicei, o reacţie normală, o modalitate de rezolvare a diferitelor conflicte. Vă oferim o informare ştiinţifică referitoare la evoluţia modificărilor psihologici, exemple și cum puteți depăși aceste conflicte.

  Articole: 3 8064
 • Viitorul bebeluș
  Viitorul bebeluș

  Deși copilul dvs. încă nu s-a născut, puteți să comunicați cu el prin puterea gîndului, să-i simțiți mișcările, să-i alegeți un nume potrivit.

  Articole: 3 4869
 • Sarcina și bărbatul
  Sarcina și bărbatul

  Deși, femeia naște un copil, viața bărbatului în perioada sarcinii, de asemenea se schimbă considerabil. Cum se simte în această perioadă bărbatul? Cum oare evoluează relația intimă și spirituală a "cuplului " însărcinat?

  Articole: 0 3045
 • Muzica de relaxare
  Muzica de relaxare

  Nimeni nu se îndoiește de faptul că muzica liniștită îi face bine unei femei însărcinate. Sa demonstrat că muzica poate acționa direct asupra stării generale psihice și mentale, deci – implicit – asupra sistemului imunitar. Are o importanță mai mică sau mai mare în viața de zi cu zi, influențează starea de spirit, viața și sănătatea.

  Articole: 0 699

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sarcină»

Articole populare a rubricii «Sarcină»