Articolul se referă la temele:

Totul despre alungirea unghiilor0

Totul despre alungirea unghiilor

Fiecare a treia femeie pe care o vezi pe străzile capitalei are unghii false. Totodată, staţiile de troleibuz, reţelele de socializare sunt inundate de anunţuri de genul "Alungirea unghiilor — ieftin şi calitativ". În anii 90 unghiile lungi erau dovada unei răbdări nemărginite, a unei îngrijirii meticuloase. În prezent lucrurile au devenit mult mai simple — o oră la salon şi voila, ai unghii lungi, frumoase, strălucitoare ca la vedetele de altădată.

Ce presupune extensia unghiilor? Ce tipuri există şi prin ce se deosebesc? Şi, cât de inofensiv este acest lux devenit accesibil în masă? În cele ce urmează încercăm să despicăm firul în patru, împreună cu Olesea Negrean, specialist manichiură-pedichiură cu o experienţă de peste 10 ani, salonul "Doctor Lica".

Tipsurile şi formele

În pricipiu sunt două modalităţi de a creşte artificial unghiile: tipsurile şi formele.

Tipsurile sunt aceleaşi unghii false din plastic care se vindeau şi, pe alocuri, se mai vând, la piaţă. Doar că acele unghii aveau o formă standart şi cleiul care se comercializa împreună cu acestea în pacheţel, de multe ori, nu încleia, ci mai degrabă murdărea degetele. În salon, aceste tipsuri sunt alese individual după forma unghiei dvs. Unghiile sunt șlefuite, se încleie tipsurile, se nivelează, se pilesc dându-le forma dorită, se acoperă cu gel, se vopsesc. La dorinţă se aplică diferite desene.

Formele — nişte folii de staniol sau plastic care au însemnate pe ele o mărginuţă, sunt îmbrăcate pe deget, iar marginea lor este pusă sub unghie: strat după strat, cu o periuţă se aplică fie gel sau acryl (în alte ţări se mai aplică şi smoală sau mătase), nu înainte ca unghia să fie șlefuită şi degresată. După ce materialul aplicat se întăreşte, se scoate folia. Se pilesc unghiile, dându-le forma necesară.

Gelul şi Acrylul

După toate canoanele frumuseţii, manichiurista vă va întreba: "doriţi pe gel sau pe acryl ?". Pentru cei care nu au habar ce avantaje are gelul şi prin ce este deosebit acrylul deshidem parantazele.

Olesea Negrean spune că ea preferă să "lucreze" cu gelul:

"Minusul cel mai mare al acrylului este mirosul său neplăcut. Plus la aceasta, gelul este un material mult mai moale, el permite unghiei să respire, sub el unghia continuă să crească. La aplicarea gelului este folosită lampa UV (pentru ca stratul de gel să se întărească) razele căreia distrug bacteriile fungice. Gelul conferă unghiei strălucirea pe care nu i-o poate oferi acrylul, face ca suprafaţa să fie netedă, lucioasă".

Acrylul este asemănător plombelor dentare, se întăreşte singur, nu folosim lampa UV — prin urmare nu va avea loc nici o reacţie fotochimică şi unghiile nu vor fi "prăjite".

"Acrylul nu permite să treacă aerul. Din acest motiv este recomandat ca după 3 săptâmâni să fie scos pentru ca unghia să respire. Unghiile crescute cu acryl necesită o șlefuire mai deosebită, iar praful de la această şlefuire cauzează alergie".

Atât gelul cât şi acrylul sunt polimeri metacrilaţi. În SUA este interzisă folosirea acestor substanţe. Paradoxal, această ţară este cel mai mare exportator de metalcrilaţi — materie primă pentru extensia unghiilor.

"Femeile noastre sunt dispuse să îndure foarte multe de dragul frumuseţii, de asta nu cred ca în timpul apropiat la noi să fie interzise aceste substanţe", spune Olesea. De altfel, afirmă manichiurista, cele mai calitative geluri sunt anume made in SUA.

Cui este contraindicată extensia unghiilor

  • FEMEILOR ÎNSĂRCINATE ŞI CELOR CARE ALĂPTEAZĂ — chiar dacă îşi doresc nespus de mult unghii frumoase, pot apelea la oja shellac, dar în nici un caz la extensie.
  • Diabeticilor
  • Persoanelor alergice la metalcrilaţi — dacă în timpul procedurii sau la 5 minute după aplicarea extensiilor (sau peste o oră) apar mâncărime, alergii, roşeaţă, mergeţi la salon să scoateţi extensiile.
  • Persoanele care iau antibiotice.
  • Persoanele care au problele cu sistemul endocrin, gastrointentinal — de multe ori, unghiile acestor persoane nu acceptă gelul sau acrylul (acesta pur şi simplu nu se ţine pe unghie). Iar dacă la doar câteva zile după aplicare, extensiile se despind de unghie, mergeţi să consultaţi un specialist, acesta denotă o infecţie în organism.

De ce unghiiel naturale îşi pierd elesticilatea în urma extensiilor?

Totul depinde de calitatea procedurii, de cât de bun specialist este manichiurista dvs.!

"De multe ori, atunci când fac extensii, manichiuristele începătoare șlefuiesc atât de tare stratul de deasupra al unghiei, încât gelul sau acrylul nu are de ce să se prindă. De asemenea, ele șlefuiesc foarte tare şi limita dintre unghia naturală şi stratul de material aplicat", spune Olesea Negrean.

O altă cauză a fragilităţii şi exfolierii unghiilor este faptul că unele femei atunci când vor să-şi scoată extensiile nu merg la salon, dar încearcă să roadă, să dărâme cu dinţii, să desprindă straturile de material aplicat. Extensiile se scot la salon sau, dacă nu aveţi bani pentru aceasta, cumpăraţi-vă o pilă şi roadeţi încet și cu atenție materialul (în nici un caz nu tăiaţi unghiile, pot să se rupă de la rădăcină, să aveţi hemoragie) până ajungeţi la vârful unghiei. Mai mult nu piliţi — unghia va creşte şi stratul de material singur se va desprinde.

O a treia cauză sunt materialele necalitative folosite la alungirea unghiilor. Extensia unghiilor la salon costă 200-250 de lei. Unele domnişoare care nu au atins majoratul sau femei care abia de au absolvit cursuri de alungire a unghiilor oferă în condiţii casnice servicii de alungire a unghiilor la preţ de 100-150 de lei. Materilele pentru extensia unghiilor folosite la salon costă sute de dolari, materialele foloste de amatori au preţul în lei. Spre exemplu, un borcănaş de gel pentru extensie utilizat în salonul unde activează Olesea, costă 100 de dolari, un borcănaş cu același gramaj poate fi cumpărat la piaţa centrală cu 300 de lei. Lampa UV costă 1300 de lei, lampele UV din piaţă au preţ de 350-450 de lei.

Încercaţi să nu economisiţi pe frumuseţea dvs. Folosiți doar produse originale și calitative!

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 1

Sortare
  • Nou
  • Anterior
  • 28 nov. 2018 01:39 #1 Vitalik C

    Buna, sunt încă la inceput si am facut cu freza exeriment pe mine, si din grabă am atins unghia cu freza si apoi ma durea, dupa 1 luna tot mă durea unghia si a devenit galbena si putin sa umflat... e din cauza de la freza? Ce pot sa fac in asa caz?

    Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»