Articolul se referă la temele:

Vine iarna: sfaturi pentru îngrijirea pielii pe vreme rece0

Materialul partenerilor 21 decembrie 2021 63
Vine iarna: sfaturi pentru îngrijirea pielii pe vreme rece

Pentru a ne ajuta tenul să rămână tânăr, să își creeze o imunitate funcțională, pe perioada iernii, există câteva sfaturi viabile, pe care le-am aflat de la specialiștii ESTEL Professional. Probabil ești familiarizat cu marca ESTEL ca producător de vopsea profesională și produse de îngrijire a părului, dar de câțiva ani compania a inclus în sortiment parfumuri șic, dar și produse cosmetice pentru îngrijirea pielii sub marca ESTEL GENEVIE.

1. Niciodată nu uita de SPF

Regula de aur a tuturor specialiștilor în cosmetologie este următoarea: utilizați o cremă de protecție solară pe durata întregului an calendaristic. Da, chiar dacă e iarnă razele UVB și UVA ne afectează considerabil tenul, micșorând cantitatea de colagen, activând radicalii liberi și provocând oxidarea în stratul epidermic, ceea ce duce la apariția ridurilor.

Crema de protecție solară creează o barieră care reflectă, nu absoarbe razele UVA și UVB, datorită acestui fapt, pielea nu se deshidratează și descuamează, iar alegerea unui nivel de protecție diferit pentru anotimpuri diverse îți asigură marja de acoperire necesară pentru a nu afecta bariera lipidică a pielii. În plus, pantenolul din compoziția multor creme SPF regenerează pielea și o lasă hidratată, de aceea un astfel de produs poate servi și drept bază pentru un make up.

2. Fă - ți minim o dată pe săptămână o mască de față

Pe perioada iernii pielea se curăță respectând aceeași ordine ca și în restul anului: spălare, tonifiere și aplicarea unei măști de față. Doar că pentru iarnă trebuie să optezi pentru măști care conțin pantenol, vitamina E, acid hialuronic sau clorofilă. Aceste componente asigură regenerarea pielii afectate de schimbarea bruscă de temperatură, hrănirea epidermei și crearea unui strat suplimentar de protecție. În plus, optează pentru mască care ar curăța delicat, dar profund rugozitățile pielii. Acest lucru va permite nutrienților să penetreze mai ușor straturile de piele.

3. Aplică serumuri de față nutritive

Serumurile de față sunt veriga de conexiune dintre curățare, tonifiere și hidratarea pielii. Acestea sunt un boost de vitamine pe care pielea tonifiată le absoarbe rapid, creând spațiul propice pentru aplicarea cremei de hidratare. De-a lungul iernii este recomandată aplicarea serumurilor cu vitamina C (pentru iluminarea tenului), cu vitamina E (pentru protecție și regenerare) sau vitamina A (pentru imunitate). Poți alterna aplicarea serumurilor, de exemplu în cure: o zi - vitamina C, altă zi - A sau E. în acest fel, pielea va fi protejată și hrănită suficient cât să reziste intemperiilor climatice din timpul iernii.

4. Alege crema pentru față corect

Crema pentru față este ultima etapă de finalizare a rutinei de îngrijire. Ea vine să încapsuleze substanțele nutritive în piele și să creeze o barieră de protecție corespunzătoare. Dar este important să o alegi conform necesităților pielii. De exemplu, pentru un ten gras se potrivesc creme cu formulă fluidă și cu efect de matifiere, pentru un ten combinat - cele cu pantenol sau vitamina A, iar pentru cea uscată - cu diferite uleiuri sau unt gras, cum ar fi cel de cacao sau de cocos. Alegerea corectă a cremei pentru față este garanția principală a unei pieli sănătoase, radiante și tinere.

ESTEL MOLDOVA pune la dispoziția ta o gamă largă de produse destinate îngrijirii pielii și soluționării celor mai diverse probleme ale acesteia. Alege ce ți se potrivește și rezolvă problemele tenului, în doar câțiva pași, chiar și iarna.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»