Articolul se referă la temele:

Șase sfaturi simple pentru o aranjare impecabilă a părului blond0

Materialul partenerilor 29 ianuarie 2022 188
Șase  sfaturi simple pentru o aranjare impecabilă a părului blond

Părul blond se consideră, pe bună dreptate, un adevărat etalon universal al frumuseții, iar nuanțele sale calde sau reci nu își pierd din popularitate în ultimele decenii. Chiar aruncând o privire în trecut, descoperim staruri de cinema precum Marilyn Monroe, Greta Garbo sau Shakira, care au ales calea deloc ușoară de a fi blonde. Într-adevăr, alegerea acestor nuanțe pentru păr denotă ulterior o rutină de îngrijire complexă, pe alocuri complicată, dar care merită fiecare minut investit. Specialiștii ESTEL Moldova au ales șase sfaturi pertinente pentru aranjarea ușoară a părului blond. Deci, să purcedem.

1. Alege produsele de îngrijire corespunzătoare

Primul și cel mai vital pas în aranjarea unui păr blond este alegerea corectă a produselor de îngrijire. Optează pentru un șampon destinat părului blond, formula acestuia fiind una nuanțatoare, care ar scoate în evidență sau ar stinge nuanța de galben, în dependență de nuanța aleasă. Totodată, acesta trebuie să aibă o formulă delicată, care ar calma scalpul. Spălarea corectă se face în următorul fel: aplici o cantitate rezonabilă de șampon, în dependență de lungimea părului, doar pe zona scalpului. Săpunești și clătești, iar lungimea se va curăța sub jetul de apă.

Din trusa de îngrijire a unui păr blond nu pot lipsi:

  • Balsamul condiționer, care închide cuticula firului, îl hidratează ușor și scoate efectul electrizant;
  • Masca de regenerare și hidratare, care îți va proteja părul de uscare și deshidratare;
  • Crema de păr sau uleiul de hidratare, aplicat doar pe lungime.

2. Optează pentru produsele de styling potrivite

Pentru un păr care va arăta strălucitor, sănătos, frumos aranjat este vital să alegi produsele de styling potrivite. Acestea nu doar vor da un aspect structurat părului, ci îi vor scoate în evidență întreaga frumusețe.

Ordinea produselor folosite este următoarea:

  • Spuma pentru fixare, dacă ai nevoie de un volum puternic. În dependență de scopul aranjării, dacă e vorba de o coafură pentru un eveniment sau doar o aranjare diurnă, alege o spumă cu fixare medie sau maximă. Aplică o cantitate moderată pe zona rădăcinilor și masează. Utilizează metoda brushingului pentru a da volum părului;
  • Sprayul pentru termoprotecție trebuie aplicat cu generozitate pe păr, astfel încât să îl protejăm.
  • Pudra pentru volum este încă un produs important care ar da textură coafurii.

3. Usucă corect părul

Părul blond are tendința de a se electriza puternic, iar pentru a evita acest lucru trebuie să îl usuci corespunzător. Desparte părul în zone și utilizând fie o perie brush, fie un accesoriu al phoenului tău, îndreaptă jetul de aer cald paralel firului de păr, în acest fel vei obține un păr strălucitor, fără traumarea cauzată de schimbul de temperatură.

4. Utilizează o placă corespunzătoare pentru îndreptarea părului

Secretul unui păr blond frumos se ascunde și în alegerea corectă a unei plăci pentru îndreptarea părului. Aceasta trebuie să aibă regimuri diverse de încălzire, acoperire cu ceramică și chiar regim de ionizare. În acest fel, aranjarea se va face ușor și cu minime traume. Înainte să îndrepți părul aplică un spray termorezistent sau o cremă de protecție fără clătire. Împarte părul în șuvițe și tapetează la o temperatură medie.

5. Folosește un spray fixativ corect

Părului blond îi place fixarea corectă, respectiv e de nelipsit și sprayul fixativ, care poate fi unul mediu sau puternic. Acesta va îmblânzi firele rebele și va structura părul, dându-i o textură frumoasă.

6. Utilizează spray cu apă sărată pentru bucle ferme

Știi acel efect de păr sărutat de soare? Există sprayuri de aranjare cu apă sărată, care te ajută să creezi bucle naturale fără prea mult efort. Spală părul, aplică-i tratamentul necesar și după, când aproape se va usca, stropește-l cu un astfel de spray. Vei obține un efect natural și frumos.

Unde găsești toate aceste produse, dar și vopsea profesională de păr, șampoane și măști? Evident că în magazinele și reprezentanțele ESTEL Moldova. Alege ceea ce merită părul tău din plin.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»