Unde găsim un pediatru bun în Chișinău? Prezentare12

Unde găsim un pediatru bun în Chișinău? Prezentare

Cui încredințăm ceea ce avem mai scump în viață — sănătatea copilului? Probabil este cea mai dificilă întrebare pe care și-o pun părinții.

Actualmente, mămicile moderne studiază activ informațiile din pediatrie, iar uneori pot povesti despre o afecțiune mai multe decât medicul de familie. Asemenea mămici știu că un virus nu se tratează cu antibiotice, că eficiența imunomodulatoarelor, cum ar fi ”viferon” nu este demonstrată, motiv din care asemenea preparate nu sunt administrate în Europa, că picăturile vasoconstrictoare nu tratează, ci doar reduc simptomele.

Desigur aceste mame, adesea, nu sunt agreate de medicii care lucrează în baza vechiului sistem medical, care preferă să se „asigure” și care presciu acel preparat al cărui logo îl poartă pe halatul de serviciu. Aceste mame sunt nevoite să caute pentru copilul lor un alt pediatru, care să le inspire încredere.

Cum alegem pediatrul potrivit?

Pentru că sunt și eu mamă, care a văzut mulți pediatri (lăudați și nu prea), vă pot spune că nu e o sarcină ușoară. O soluție ar fi să întrebați rudele și prietenii, însă nu cred că e întoateauna cea mai bună idee, pentru că cerințele fiecărei mame față de un medic sunt diferite. De asemenea, se întâmplă ca un medic să fie foarte bun într-un domeniu, dar fără experiență în altul. Până la urmă, sunt și ei oameni - cu unii pacienți pot găsi ușor limbă comună, iar cu alții, din start, nu se înțeleg.

Apropo, trebuie de menționat că prețul unei consultații și programul încărcat, nu pot vorbi despre competența profesională a unui medic.

Atunci cum alegem? Din păcate experiența, nu este singurul criteriu. Să mergi, să vezi, să asculți și să decizi este “al vostru” acest medic sau nu. Iar noi vom încerca, să vă spunem unde puteți merge.

Clinicile de stat sau private?

Nu vom enumera aici toate clinicile de stat, deoarece lista lor este deja publicată pe site. Voi menționa doar că în multe din ele, puteți fi primiți fără îndreptare de la medicul de familie. Aveți nevoie doar de o rugăminte politicoasă, susținută de o “mulțumire financiară”.

Avantajele consultației într-o instituție de stat ar fi: posibilitatea de a face pe loc unele analize, la un preț redus, dar și un minim pericol de a fi îndreptați, fără motiv, la alte analize și specialiștiti. Însă, sunt și dezavantaje: rânduri mari, programul supraîncărcat al specialiștilor și cel mai important — apelând în mod privat la un specialist din clinicile de stat, deși achitați consultația, nu primiți nicio garanție. Asta pentru că vizita este neoficială. De aceea trebuie să știți la cine mergeți și să rugați să înregistreze consultația în cartela copilului, să pună ștampilă și să semneze.

În clinicile private puteți miza pe niște condiții, mai mult sau mai puțin, confortabile și o atitudine afectuoasă. Aici, de obicei, sunt angajați specialiști cu experiență și autoritate.

Dezavantaje: interesul potențial al clinicii, ca dvs. să reveniți în acestă instituție. Desigur nu în toate centrele private veți fi „scurși” de bani, dar se mai întâmplă, de aceea fiți foarte prudenți.

Așadar, în continuare vom enumera clinicile private din Chișinău, în care puteți beneficia de consultația unui medic pediatru. Prețurile pentru aceste consultații variază între 250 și 750 lei.

Sancos

Clinica "Sancos" — instituție medicală care oferă o gamă completă de servicii medicale de înaltă calitate. În cadrul centrului medical activează specialiști pentru copii din diferite domenii.

Pediatru Bistrițscia Elina și Tatiana Alfalim. Prețul primei consultații — 400 de lei.

Program de lucru: Luni- Vineri de la 08:00 până la 17:00. (cu programare prealabilă).

Adresa: bd. Moscoovei 16,
Telefon: 022 90-99-09


Medpark

Spitalul Internațional Medpark este dotat cu laborator, tehnică modernă pentru diagnosticare. Personalul medical se află în serviciul pacienților 24 ore din 24.

Pediatri — Vera Rusanovscaia, Liliana Vișnevschi-Rusnac, Ludmila Chiriac, Pascal Lilia, Bejireanu Maria, Dadu Aliona. Medic neurolog-pediatru — Tatiana Lozan. Medic anestezist-reanimatolog pediatru — Botnaru Svetlana. Consultația pediatrului costă 650-750 lei (în funcție de gradul științific al medicului).

Pentru urgențe medicale pediatrice — linia de gardă 24/24, 7 zile în săptămână stă la dispoziția pacientului.

Adresa: str. Andrei Doga 24,
Telefon: 022 40-00-40


Emanuil

Centrul medical creștin. Primesc și consultă toți doritorii. Sunt specialiști din diferite domenii. Dotat cu laborator și farmacie. În unele cazuri se oferă medicamente gratis.

Aici puteți primi sfaturi despre îngrijirea copilului, despre alimentare, regimul zile. Pediatru — Liliana Vicol, Grecu Mariana.. Prima consultație — 250 lei.

Program de lucru: Luni-Joi de la 8:00 până la 18:00, Vineri de la 8:00 până la 15:00, Sâmbăta și Duminica fără program.

Adresa: str. Alexandru cel Bun 140,
Telefon: 022 21-04-47


Eurolab

Centrul medicină de laborator. Profilul de bază — diagnosticare modernă de laborator. Deasemenea aici puteți beneficia de consultația mai multor specialiști.

Pediatru — Nosova Olga. Endocrinolog —Chiriac Andrian. Prima consultație — 350 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 7:30 până la 18:30, Sâmbătă de la 08:00 până la 15:00, Duminică fără program.

Adresa: bd. Traian 7/1,
Telefon: 022 94-49-44


Aspiro Med

Clinică privată cu profil special pentru copii. Sunt specialiști pentru copii de diferite specializări. Pediatri — Nicolaie Cechir, Ceban Gheorghe, Andrei Vărzari. În clinică se folosesc, pe scară largă, metodele de tratament homeopate. Prețul unei consultații — 300 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 9:00 până la 18:00. Sâmbătă și duminică fără program.

Adresa: str. Puskin 52,
Telefon: 022 24-23-81


Galaxia

Centrul de sănătate a familiei. Oferă o varietate de servicii medicale, deține un laborator, dar și staționar. Pediatri — Țurcan Agafia. Costul unei consultații — 400 de lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 8:00 până la 17:00, Sâmbătă de la 8:00 până la 12:00, Duminica fără program.

Adresa: str. Alexandru cel Bun 54,
Telefon: 022 85-85-00


PRO Sano

Clinica oferă o gamă largă de servicii în domeniul pediatriei: monitorizarea dezvoltării normale a copilului; sfaturi de alimentare( inclusiv alăptare); vaccinare și alte metode de profilaxie a bolilor; diagnosticarea și tratarea afecțiunilor grave; monitorizarea bolilor cornice.

Pediatri — Pascarencu Maria. Se fac procedurile EEG, doppler transcranian. Prețul consultației — 400 lei.

Program de lucru: Luni- Vineri de la 08:30 până la 16:30. Sâmbătă, Duminică fără program.

Adresa: str. Alba-Iulia 75/15,
Telefon: 022 58-02-59

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 4

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 25 apr. 2013 15:48 #1 Ева Рыжова

  В Медеференте - вообще врачебный состав отличный. У них и знаменитый ортопед Карлик принимает и невропатолог хороший, и еще много прекрасных врачей.

  Răspundeți
 • 08 iul. 2013 11:29 #2 Marina Ghilien

  #1 Ева Рыжова, Да, невропатолог и вправду толковый. Без стандартного набора слов "фенозипамузимозгавсотыйразперерастетнобудемприниматьфенозипам" и по кругу))

  Răspundeți
 • 30 iun. 2015 11:32 #3 alina bicioc

  Am fost la OftalmoCorrect la o consultatie la un oftalmolog, Adiana Gritco. Mi-a placut mult. nu stiam ca au mai multi specialisti :) deja an fost si la neurolog, dermatolog, orl cu copilul meu :)

  Răspundeți
 • 17 iun. 2016 16:07 #4 Olesea P.

  La Magnific la ciocana deja e alt medic, este foarte bun, e dul pediatru Igor Pletosu, recomand...

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»