Articolul se referă la temele:

Produsele pentru slăbit care NU ajută la slăbire0

Produsele pentru slăbit care NU ajută la slăbire

Cafeaua verde, fructele goji, ananasul — piaţa media ne-a invadat cu informaţii despre cât de eficiente sunt aceste produse în lupta cu kilogramele în plus. Ce doză de adevăr conțin aceste afirmații, aflaţi în continuare.

Deși mulți consideră că în viaţă nu există miracole, totuşi internetul, ziarele, ba chiar vânzătorii de la piaţă afirmă că au găsit secretul unui corp suplu. Ne sunt propuse produse naturale pe care doar trebuie să le cumpăram, iar a doua zi să începem consumarea lor şi ... voila! În postură de exemple vădite sunt vedetele de peste ocean, despre care ni se spune că ar arăta atât de bine, datorită faptului că utilizează în meniul lor cafea verde, fructe goji sau ghimbir. Cât adevăr şi câtă sete de bani se ascunde în spatele acestor afirmații?

Vă prezentăm părerea experților, informații preluate din enciclopedii și cărți de specialitate.

Fructele goji sau cătina de garduri

Medicul dietolog din Marea Britanie, Allison Hornby, spune că fructele goji şi toate produsele fabricate pe bază de fructe goji, fac parte din categoria alimentelor sănătoase. Totuşi, până în prezent nu au fost făcute cercetări care să fi demonstrat că aceastea ar ajuta cumva la slăbit. Dimpotrivă, fructele goji sunt contraindicate în timpului tratamentelor pentru subţierea sângelui, persoanelor cu afecţiuni renale şi celor ce sunt alergici la polen. Din cauza cantităţii mari de oxalaţi, pe care o conţin aceste fructe, calciul nu poate fi absorbit în oase, iar aceasta favorizează apariţia pietrelor la rinichi. După părerea lui Allison Hornby, mai sănătos şi mai econom ar fi să cumpăraţi fructe şi legume diferite şi să le consumaţi ori de câte ori veţi avea poftă.

La Chişinău 1 kilogram de fructe goji costă 450-500 de lei. Faceţi singuri calculele — câte kilograme de alte fructe şi legume aţi putea cumpăra pe aceşti bani?!

Cafeaua Verde

Aprope pe toate gardurile din capitală sunt anunţuri — "cafea verde pentru slăbit". 200 de grame costă 175-250 de lei. Vânzătorii, dar şi informațiile postate pe internet, ne asigură că acesta este pur şi simplu un miracol în lupta cu kilogramele în plus.

Expertul în cafea, Serghei Reminnii, proprietarul şi directorul general al companiei "IONIA il caffe", ne asigură că nu există nicio diferenţă între boabele verzi de cafea şi cele deja coapte. Cantitatea de cofeină este aceeaşi la toate etapele de maturizare. Cu adevărat, cafeaua stimulează pofta de mâncare, creşte tensiunea arterială, creşte capacitatea de lucru intelectual şi…atât.

În vânzare este şi cafea verde cu ghimbir — un fel de "miracol dublu"…

Ghimbirul

Ghimbirul este un condiment, iar sarcina sa pricipală este de a oferi anumite gusturi mâncării. Deoarece conţine alcaloizi, acesta stimulează secreţia sucului gastric. În cazul în care o persoană ar avea aciditatea crescută, stimularea suplimentară prin consumarea ghimbirului, ar duce la dezvoltarea gastritei sau a ulcerului peptic.

Medicul dietolog Mihail Ghinzburg afirmă : "La ora actuală nu există niciun studiu care ar demonstra că ghimbirul, consumat într-un fel sau altul, ar duce la pierderea din greutate. Mai mult decât atât, dacă cafeaua verde nu este eficientă și ghimbirul la fel, de ce aceste două produse se vând împreună, motivându-se că această combinaţie are efect dublu? Este un non-sens…"

Ceaiurile pentru slăbit

Nu există farmacie care nu ar avea în vânzare asemenea ceaiuri. Preţurile variază de la 30 şi până la 80-120 de lei. Având o componentă sută la sută naturală, aceste ceaiuri ne duc cu gândul la un mic dejun pe care îl savurăm cu plăcere — o ceaşcă de ceai + o prăjitură. Chipurile, noi ne delectăm, iar ceaiul îşi face efectul fără să depunem efort. Nici pe aproape de realitate — combinaţia acestor plante este în aşa fel, încât acest produs să aibă 3 direcţii de acţiune: laxativ, diuretic, creator de greţuri. Mâncarea nici nu se va asimila, iar organismul nu va obține strictul minim de glucide și proteine. Fie veţi sta doar pe closet, fie veţi vomita.

Cele mai periculoase sunt ceaiurile pentru slăbit care se vând fie la piaţă, neavând certificate de calitate, fie pe internet. Marea majoritate conţin substanţe psihotropice şi o doză mare de cofeină. Crează stări de nelinişte, euforie, tremor, scad considerabil pofta de mâncare. Posibil veţi slabi, doar că există probabilitate ca după acesta să fiţi internaţi în spital.

Grepfruitul şi Ananasul

În comparaţie cu celelalte citrice, grepfruitul conține o cantitate mai mică de zahăr. Totuşi, conform unor cercetări, anume zahărul din acest fruct (fructoza) contribuie la acumularea de grăsimi. Acizii din fruct şi gustul său amar stimulează activitatea stomacului, deci cresc pofta de mâncare.

Ananasul conţine bromelaină. După proprietăţile sale, bromelaina seamănă foarte mult cu lipaza intestinală, care descompune grăsimile. Aceste grăsimi sunt absorbite în organism şi se repartizează în felul următor: unele se ard în masa musculară, altele rămân ca rezervă. În concluzie, ananasul contribuie la o mai bună asimilare de grăsimi şi nicidecum la pierderea în greutate.

Bicarbonatul de sodiu

Mult mai ieftin, mai accesibil decât celelalte "produse-minune". Cu toate acestea, vânzătorii de pe net au tupeul de a scrie pe site-urile lor că, doar la ei "puteţi cumpăra bicarbonat de sodiu adevărat"!

Dietologii s-au împărţit în două tabere. Unii afirmă că bicarbonatul de sodiu, ar putea duce la o uşoară pierdere în greutate dacă este consumat exact aşa cum vă prescrie medicul. Deci, înainte de a începe să beţi acest produs, neapărat consulaţi un medic. Alţii aduc exemplul utilizării bicarbonatului de sodiu la bucătărie, pentru curățarea murdăriei de la aragaz, chiuvetă, veselă murdară. El, practic, roade suprafaţa. Uite aşa se va roade şi mucoasa stomacului nostru. Indiferent dacă sunteţi sau nu bolnavi de stomac, după consumul acestui produs, la sigur, veți avea probleme gastrice.

Totuşi, atât unii, cât și ceilalți recomandă să facem baie cu bicarbonat de soliu. Acesta tonifică pielea.

Rămâne să decideţi singuri dacă se merită sau nu să riscaţi cu sănătatea şi banii dvs. consumând aceste produse.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu