pazl

26 iunie 2020

10 discipline opționale noi pentru elevi

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a extins oferta educațională a instituțiilor de învățământ cu curricula pentru 10 discipline opționale, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului.

Astfel, membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și aprobat curricula pentru următoarele discipline opționale: „Descoperă Moldova”, (cl. X-XII); „Voluntariat pentru educație”, (cl. X-XII); „Autovehicule. Comportament și siguranță”, (cl. X-XII); „Inteligența artificială”, (cl. XI-XII); „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile”, (cl. X-XII); „Programarea algoritmilor în C/C++”; „Proiectarea și dezvoltarea web”; „Design grafic”, (cl. X-XII); „Inițiere în securitate IT”; „Educație economică și antreprenorială”, (cl. I-XII) și un curriculum pentru disciplina sportivă de specializare „Fotbal. Învățământ cu profil sportiv”, (cl. V-XI).

Ministrul Igor Șarov a menționat că oferta educațională a instituțiilor de învățământ trebuie să fie extinsă și diversificată pentru a construi unele parcursuri flexibile și individualizate de învățare, în acord cu interesele elevilor. „Avem nevoie de o generație nouă de curricula opționale, care să fie conectate direct cu domeniul economic și social, care să fie atractive pentru elevi în alegere, care să motiveze instituțiile de învățământ spre schimbare, poate chiar de paradigmă”, a afirmat oficialul.

Deja în anul de studii 2020-2021, elevii și părinții vor putea opta pentru studierea noilor discipline opționale. Iar la absolvirea disciplinelor opționale respective, elevii vor primi un certificat de cunoștință sau de competență, util anexării la CV, dar și inserției vocaționale ulterioare.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 79
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.