4 aprilie 2019

Afiș 4-10 aprilie: Ferestre, târg de semințe și plante, post delicios, săptămâna faptelor bune

Ce planificați pentru acest week-end? Noi vă propunem să vă petreceți timpul calitativ împreună cu cei dragi. Vedeți în afișul nostru, lista celor mai interesante și utile evenimente ce vor fi organizate în capitală și localitățile din preajmă, în perioada 4-10 aprilie.

6 aprilie, sâmbătă

8:00 Brevet 200 km Moldova.

Va avea loc tura de 200 de km pe ruta: traseul M2, mun. Chișinău - s. Domulgeni (raionul Florești) - mun. Chișinău. Ora de întâlnire pentru pregătirea startului și înregistrarea participanților – 7:30. Păstrați cecurile obținute la punctele de control pentru a valida trecerea (vor fi prezentate la finiș).
Taxa de înscriere: 20 lei – achitați în ziua evenimentului.
Locul de start: SAC-17 VENTO mun. Chisinau, str. Calea Orheiului, 32
Telefon: 0 691 0-80-24.

9:00 Târg de semințe și de plante.

În această a 3-a ediție a Târgului, AO Grădina Moldovei va aduna circa 30 expozanți, din Moldova și România, cu semințe (legume, flori și aromatice), răsad, legume pentru balcon, plante vivace, plante aromatice, flori de interior și de exterior, biohumus, arbuști decorativi și fructiferi și încă multe altele pentru grădinile dv. Accesul la târg este liber.
Locul desfășurării: s. Cigîrleni, r. Ialoveni.

10:00 Ferestre.

Vor avea loc mai multe activități interactive, educative, sociale pentru axarea asupra valorilor moral - spirituale și pentru bunăstarea voastră în spațiul predestinat creației. Sunteți invitați să vizionați fotografii sub soare și sub stele. Vor fi expuse fotografiile tinerilor: Andrei Moraru, Grigore Popovici, Radu Ariton, Alexandru Rudenco, Andrei Reniță. Vă asteapta, deasemenea, de la 13:00 - 20:00 o expoziție de aparate de fotografiat vintage. Pe tot parcursul manifestării - Body Paint și IQ Puzzle.
Preț: 50 lei – toată ziua, 80 lei – pentru 3 persoane, cu participarea la fotoquest și oportunitatea de cîstig a unei surprize.
Locul desfășurării: Dendrarium.
Telefon: 0 790 4-00-54.

10:00 Concursul de pictură ”Vernisaj de primăvară”.

Fundația Regina Pacis vă invită la concursul de pictură "Vernisaj de primăvară", ediția a IV-a. La concurs vor participa elevi din liceele și colegiile de artă plastică din Republica Moldova. La final, lucrările participanților vor fi jurizate, iar câștigătorii vor fi premiați. Picturile vor fi, ulterior, expuse în galeriile de artă din Moldova și Italia, iar banii din vânzarea tablourilor vor fi utilizați în susținerea Centrului de Plasament al Copiilor, o subdiviziune a Fundației Regina Pacis care asigură protecție temporară copiilor aflați în dificultate.
Locul desfășurării: Shopping Malldova.
Adresa: str. Arborilor, 21.

10:30 Prezentare gastronomică: Post delicios.

Odată cu deschiderea sezonului 2019 a pieței, se dă startul prezentărilor gastronomice! Și dacă tot e post, se debutează cu o rețetă hrănitoare, accesibilă și care se servește caldă - numai bună pentru primăvara răcoroasă! Toată această activitate gastronomico-creativă va fi mânuită de nutriționista Tamara Șchiopu, căreia îi veți putea adresa și întrebări legate de meniul de post, când și cum consumăm, combinăm, evităm.

11:00 Spectacol pentru copii ”Fata morarului”.

Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” invită cu drag părinții și copiii la spectacolul ”Fata Morarului” după povestea Fraților Grimm, "Vârtelniță fermecată". Un spectacol despre situații fără ieșire, despre minuni neașteptate și despre faptul că orice minune își are prețul ei. Spectacol recomandat pentru copii de la 5 până la 10 ani. Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Teatrul poetic "Alexei Mateevici".
Adresa: str. Șciusev, 93.
Telefon: 0 780 5-15-78, 022 23-23-58.

11:00 Vide-dressing la Kasandruța.

Pop-Up Bazar la Kasandruta. De această dată Luminita Suveica și Katalina Rusu, două doamne minunate, vin să scoată la lumină cele mai chic ținute și accesorii uitate pe rafturile din dulap dar care merită să fie purtate în continuare. Aici vei avea ocazia să alegi piese vestimentare și accesorii unice, handmade pentru fiecare stil si fiecare buzunar.
Locul desfășurării: Kasandruta.
Adresa: str. V. Alecsandri, 111/17.

6 și 7 aprilie

11:00 Cinefili (pentru copii).

Cunoaște copilul dv. cum au apărut filmele? Cum se filmează astăzi un film? În cadrul evenimentului, cei mici au posibilitatea de a afla răspuns la aceste și alte întrebări ce se referă la producerea unui film și vizionarea acestuia. Nu va fi o simplă lecție de istoria filmului – organizatorii își doresc ca cei mici să conștientizeze subiectul unui film. Astfel, vor fi combinate intelectul emoțional, cunoștințele pe care deja le posedă copiii, opinia lor subiectivă și imaginația. Împreună, picii vor deveni cinefili conștienți. Evenimentul este recomandat elevilor claselor 2-5.
Preț: 200 lei.
Locul desfășurării: str. Academiei.
Telefon: 0 795 5-63-03.

17:00 Legenda de la Nonna. Spectacol coregrafic

Emoții expresive, pasiune, entuziasm, vârtej de sentimente, melodia tocurilor de pantofi, șalurilor și a evantaielor, mișcările seducătoare ale mâinilor – toate acestea caracterizează dansul spaniol flamenco. Pe 6 aprilie, ansamblul ”Gloria-Flamenco” prezintă premiera spectacolului ”Legenda de la Donna”. Este istoria unei femei, a dragostei și a originii vieții. O seară spaniolă în orașul nostru, costume minunate, coregrafie și producție teatrală profesionistă, muzică instrumentală vie.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Teatrul "Luceafărul".
Adresa: str. Veronica Micle, 7.

17:00 Depresia postpartum.

Speakerii Anna Comendant (psiholog) și Valentina Gorceac (specialist Terapii Complementare) vor ajuta viitorii și proaspeții părinți să treacă cu ușurință peste problemele depresiei postpartum. Se va discuta despre: cauzele depresiei, simptomele depresiei și depistarea acestora, diferența dintre depresia post partum și panica post natală, soluții psihoterapeutice, exerciții practice, metode pentru stimularea libidoului și creșterea pasiunii, metode pentru creșterea bucuriei și plăcerii.
Preț: în ziua evenimentului – 200 lei.
Telefon: 0 601 2-05-04.

7 aprilie, duminică

10:00 Târg de haine cu scop caritabil.

Târgul "De la mic la mare" este organizat cu obiectiv caritabil. Și de această dată banii colectați vor fi utilizați pentru tratamentul unui copil ce suferă de o boală gravă.
Locul desfășurării: Restaurantul "Diana".
Adresa: str. Calea Ieșilor, 11.

10:30 Master-class de preparare a bomboanelor de casă.

Vreți să învățați rapid și ușor bomboane fără de zahăr, unt, lapte condensat și biscuiți? Bomboane din conținutul cărora să facă parte doar produse sănătoase de origine vegetală? Atunci nu ezitați să participați la acest master-class. Veți prepara 10 bomboane (3 tipuri) ambalate frumos, pe care le veți putea lua acasă. Puteți veni împreună cu copiii.
Preț: 200 lei. Toate ingredientele incluse în preț.
Locul desfășurării: Arbuz Family Club.
Telefon: 0 698 7-33-99.

12:00 Master-class pentru pici și mămici.

În cadrul master-classului, specialistul în arta machiajului Irina Spelnicova, vă va destăinui secretul săgeților ideale: atât a celor ușoare, pentru toată ziua, cât și a celor expresive, pentru evenimente speciale. Master-classul este structurat în partea teoretică și partea practică. În timp ce mamele vor învăța să fie mereu frumoase, copiii vor participa la un atelier de creație. Va avea loc și o ședință foto.
Preț: 300 lei.
Locul desfășurării: Catricci.
Adresa: str. Anestiade, 6.
Telefon: 0 609 8-85-11.

14:00 Teen Quiz. Joc pentru cei mai mici.

Joc intelectual-distractiv de echipă, recomandat elevilor până la 16 ani, care reprezintă o modalitate interesantă și utilă de a petrece timpul. Picii vor intra într-o luptă intelectuală cu prietenii, vor întâlni oameni noi și vor face descoperiri curioase. Pentru părinți va fi amenajată o zonă specială.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Old Bus GastroPub.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 83.

15:00 Seminar "Diversificarea alimentară la sugari".

Mămicile cu copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 luni sunt invitate la workshop-ul ”Diversificarea alimentară la sugari”, cu consultata superioară în alăptare și expert al Organizației Mondiale a Sănătății pe alăptare – Olga Gutium. Evenimentul va fi prezentat în limba RUSĂ, cu traducere în română în caz de necesitate. Materialele tipărite sunt disponibile în română și rusă.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. N. Russo, 2/2.
Telefon: 0 691 1-61-86.

7 -14 aprilie

10:00 Săptămâna faptelor bune.

Proiect social internațional. Lansarea proiectului va avea loc în această duminică, la ora 14:00, cu un concert.
Locul desfășurării: CC "Atrium".
Adresa: str. Albișoara, 4.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 118
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.