19 iunie 2019

Afiș 20-26 iunie: Carnaval ecolocal, festivalul familiei și tradițiilor populare, ziua iei

Săptămâna aceasta avem parte de evenimente atractive, dar și utile. Învățăm să creăm jocuri la calculator și să pictăm cu acuarelă, vizionăm filme europene, marcăm ziua iei, ziua familiei și a tradițiilor populare. Mai multe detalii – în afișul nostru.

20 iunie, joi

16:30 Crearea jocurilor "Scratch Day" pentru copii 8-15 ani.

Dacă jocurile pe calculator – sunt ocupația principală a copiilor acasă, atunci această lecție poate deveni primul pas spre a direcționa această ocupație în una utilă. Participând la lecția de probă copiii vor învăța: principiile de programare în Scratch, elementele de bază necesare pentru crearea unui joc, cum se creează un joc pe etape, cum se selectează și programează personajele, cum se asamblează blocurile grafice din joc.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Decebal, 139.

21 iunie, vineri

17:30 Seri de vară de pictură în acuarelă.

Pe parcursul celor trei luni de vară, studio "Șapte culori ale fericirii" vă invită la seri de vară de pictură în acuarelă. Datorită acestor activități, lunile calde ale anului vor deveni mai interesante. Aceste întâlniri sunt organizate pentru cei ce doresc să asimileze tehnica desenului cu vopsele transparente, cei care niciodată nu au desenat, însă își doresc să o facă; cei care au făcut deja primii pași în arta picturii și ar vrea să-și dezvolte abilitățile; cei care doresc să afle secretele picturii de la cei mai buni profesori din oraș.
Preț: 200 lei/o întâlnire. Dacă achitați pentru 5 vizite – 850 lei.
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 693 7-05-18, 0 697 5-77-79.

21 și 22 iunie

16:00 Arbor Master Classes in Art - expoziție studențească.

Expoziția include peste 120 de desene, picturi, colaje, sculpturi și piese vestimentare, realizate pe parcursul celor 9 ateliere de artă, susținute de artiștii români Virgil Scripcariu, Gili Mocanu, Andrei Gamarț, Smaranda Pompiliu Pîrvan și Alexandru Schibinschii, Giuliano Nardin, Sergiu Chihaia și Răzvan Vasilescu.
Locul desfășurării: Artcor.
Adresa: str. 31 august 1989, 137.

21-23 iunie

19:00 Week-end de filme europene la Chișinău.

Festivalul Filmului European din România - în premieră dincolo de granițele UE. Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al Uniunii Cineaștilor din Romania, sub egida EUNIC Romania, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale ale țărilor europene. Accesul este gratuit.
Locul desfășurării: Cinematograful ”Odeon” și teatrul Satiricus.

22 iunie, sâmbătă

12:00 Parada "Carnaval Ecolocal".

Toată lumea se îmbracă în culori aprinse de carnaval. În program: voie bună, surprize, distracție, activități diverse, face painting pentru copii și multe altele.
Locul desfășurării: EcoLocal.

22-23 iunie

10:00 Festivalul Familiei și Tradițiilor populare.

Prima ediție a festivalului va aduce în prim plan familia și datinile noastre strămoșești transmise din familie în familie. În cadrul evenimentului: parada portului popular, concursul ”Hora satului”, concursul național ”Fanfara de altădată”, concursul național de muzică corală "Armonia vocilor", concursul național al bucatelor pe vatră, starturi vesele, concursul național ”Muzică nocturnă de tabără și camping”, târg de turism, sport și vânătoare.
Preț: 70 lei pentru o zi și 120 lei pentru 2 zile. În ziua evenimentului – 100 lei pentru o zi și 150 lei / 2 zile.
Locul desfășurării: Complexul etno-cultural "Vatra".

15:00 "Risc de cancer la femei". Seminar.

Toate femeile care au grijă de propria sănătate sunt invitate la un seminar unic, dedicat prevenirii cancerului organelor genitale.
Speakerul seminarului - Nataliya Lelyuh, medic ginecolog-obstetrician renumit din Kiev.
Veți afla: care sunt cauzele ce duc la cancer feminin, cum pot proprii hormonii și hormonii din medicamente să afecteze dezvoltarea proceselor oncologice, care sunt acțiunile reale de prevenire a cancerului organelor genitale, ce sunt markerii tumorali, ce tratamente pentru cancerul organelor genitale sunt cunoscute astăzi.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. N. Russo, 2/2.
Telefon: 0 691 1-61-86, 0 607 8-11-18.

23 iunie, duminică

9:00 Summer Berry Fair.

Pretura Ciocana organizează Târgul Agro Gastronomic al producătorilor de pomușoare "Summer Berry Fair", ediția a IV-a. La târg vor participa: producători de pomușoare, membrii Asociației Obștești ”Pomușoarele Moldovei”, patiseri și bucătari. Vor fi organizate: ateliere gastronomice, activități cultural-artistice și de creație a copiilor de la Centrele Comunitare și de la Centrul de Creație "Ghiocel" din sectorul Ciocana.
Adresa: str. Alecu Russo 61/1 și 63/1.
Telefon: 0 691 0-19-94.

9:30 Ziua Internațională de Yoga 2019.

Veniți singuri sau cu copiii, invitați-va cunoștințele care ar vrea să plonjeze în lumea miraculoasă Yoga. Pe tot parcursul zilei vor avea loc activități de yoga. Pentru începători vor fi disponibile covorașe pentru practică, fără plată. Pentru fiecare participant al evenimentului - un tricou cu simbolica evenimentului cadou, din partea ambasadei Indiei la București. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Universitatea de Educație Fizică și Sport, sala mare 204.
Adresa: str. A. Doga, 22.

10:00 Medpark Baby Fest 2019 - Experiențe și descoperiri

În această duminică, toții copiii născuți la Medpark, împreună cu părinții, buneii și prietenii lor, sunt invitați la ”MEDPARK BABY FEST”. Cea de-a cincea ediție vine cu un program plin de jocuri, concursuri, tombole cu premii și multe alte surprize.
Locul desfășurării: parcul Dendrarium.

24 iunie, luni

18:00 Ziua iei la Chișinău.

Îmbrăcați Ia și veniți la marea sărbătoare. Împletim coronițe, cântăm, servim câte o plăcintă de "La Mămuca", apoi mergem într-o plimbare în jurul lacului. La final dăm drumul la coronițe pe apă, facem o poză de grup la rotondă și plecăm cu datoria împlinită acasă.
Locul desfășurării: Valea Morilor, pe poiana de lângă terenul de joacă (intrarea din partea Teatrul Verde)

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 95
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.