21 noiembrie 2019

Afiș 21-27 noiembrie: Săptămâna bucătăriei italiene, un week-end la fabrica de arte, atelier de lectură

Ce faceți în acest week-end? Dacă încă nu aveți nimic planificat, vă prezentăm detalii despre cele mai interesante evenimente ce se vor desfășura în perioada 21-27 noiembrie la Chișinău. Să aveți un week-end pe măsură!

21 noiembrie-12 decembrie

15:00 Vernisarea expoziției "World Press Photo".

Cea mai importantă competiție fotografică la nivel Mondial revine la Muzeul Național de Istorie. Publicul larg este invitat să descopere istoriile din spatele celor 140 cele mai frumoase fotografii ale anului 2018. Expoziția va fi lansată pe 21 noiembrie, ora 15:00, cu participarea ambasadorilor străini acreditați la Chișinău, parteneri ai CJI și jurnaliști.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie.
Adresa: str. 31 August 1989, 121A.

22 noiembrie, vineri

18:30 Master-class ”Gătim cafea acasă”.

Un master class la care vei învăța cum să preprari o cafea extraordinară în condiții casnice. În cadrul master-classului veți afla că proporția potrivită de apă și cafea, timpul și temperatura preparării, la filtru și ibric sunt paramentrii care vor influența gustul cafelei.
Locul desfășurării: Tucano Coffee .
Adresa: str. Pușkin, 15.

18:30 Atelier de lectură pentru copii ”Acasă la Spiriduș”.

Atelier de lectură preconizat pentru copii de 5-10 ani. Picii vor lectura povești cu spiriduși, căpcăuni și vrăjitoare, după care vor discuta despre personaje și povești, își vor împărtăși impresii și vor face planuri pentru luna decembrie.
Locul desfășurării: Cărturești Chișinău, Shopping Malldova.
Adresa: str. Arborilor, 21.

23 noiembrie, sâmbătă

11:00 Săptămâna bucătăriei italiene în lume.

Ambasada Italiei la Chișinău te invită la 23 noiembrie în Centrul Comercial MallDova să cunoști varietatea și bogăția aromelor bucătăriei italiene. Scopul evenimentului este de a promova tradiția culinară italiană. Bucatele tradiționale, masterclass-urile de preparare a celei mai bune mozzarella, atelierul pentru copii, cafeaua italiană, atmosfera caldă și plăcută sunt ingredientele principale ale acestei zile. Momentul culminant va fi concursul ,,Masterchef”, în cadrul căruia influenceri activi în mediul online, vedete și copii își vor demostra capacitățile culinare.
Locul desfășurării: Shopping Malldova.
Adresa: ste. Arborilor, 21.

11:00 Ziua Învățământului Dual la Chișinău.

Toți vizitatorii evenimentului sunt invitați să participe la atelierele științifice și distractive, fie că sunt iubitorii de roboți și jocuri la calculator, curioși de a cunoaște secretele electricienilor și montatorilor, bucătarilor sau a cofetarilor. Cei mai harnici vânătorii de ateliere vor participa la tombolă și au șansa să câștige premii de invidiat.
Locul desfășurării: CIE ”Moldexpo”.
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

11:00 Show pentru copii: Stăpânul fenomenelor naturii.

Atât copii, cât și părinții acestora sunt invitați la un spectacol emoționant - experimente cu aer, apă, elementele pământului, foc. Intrarea este gratuită.
Locul desfășurării: CC ”Baby Hall”.
Adresa: st. C. Negruzzi, 2/4.

12:00 Roboții Transformers în căutarea planetei.

Un show cosmic într-un format nou. Spectacolul este unul cu adevărat informativ, interesant, plin de efecte de lumină. Show-ul este unul interactiv, combinând în sine plastica, dansul și talentul actorilor. Ideea este redată în stil de joacă, cu umor.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.
Adresa: ste. Mitropolit Varlaam, 78.

14:00 Atelier de creație.

Start pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. În această sâmbătă copiii de la 6 ani sunt invitați la un atelier de creație. Din material ecologic și anume din lemn, participanții vor crea în casă o atmosferă caldă pentru sărbătorile de iarnă. Înregistrarea prealabilă este obligatorie.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Papirus Market.
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 13/1.

23-24 noiembrie

10:00 Un weekend la fabrica de Artă, ediția II.

Fabrica de Artă din Chișinău - o clădire construită în anii 70’, ce cuprinde peste 30 de ateliere de creație. Mari artiști autohtoni, precum Mihai Grecu, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Aurel David, au avut ateliere în acest spațiu. Mai mult decât atât, aici veți avea ocazia să descoperiți de unde pornește istoria artei moldovenești sau cum un loc poate inspira. Vom surprinde artiștii în procesul lor de creație, vom vedea lumea lor din interior.
Preț: 180 lei.
Adresa: str. N. Dimo.

12:00 Pictură pentru adolescenți. Curs de weekend.

Lecții de pictură pentru copii de 12-16 ani. Copiii vor învăța să picteze în tehnici exclusive, vor obține informații despre formă, volum și construcție, vor încerca tehnici combinate de desen etc. Întregistrarea prealabilă este obligatorie.
Preț: 200 lei - o lecție.
Locul desfășurării: Studio de artă ”7 culori ale fericirii”.
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 693 7-05-18, 0 697 5-77-79.

24 decembrie, duminică

11:00 Academia culinară și creativă pentru pici.

Mămici și tătici, oferiți-le copiilor o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate și pictatului. În această duminică, copiii vor face un desen creativ pe apă.
Preț: 130 lei.
Locul desfășurării: Restaurant ”Oliva”, filiala Botanica.

13:00 Circ ”O istorie de dragoste”.

Program de circ tradițional cu numere de gimnastică, actobatică, excentrică muzicală, transformație, adagio, clounadă și dresură de animale exotice. Programul, cu durata de 60 minute, este o istorie de dragoste față de arta circului, animaluțe și partenerii de viață. Artiștii invitați sunt originari din Moldova, Ucraina și Belorus. Spectacolul este recomandat copiilor de toate vârstele.
Locul desfășurării: Palatul Feroviarilor.
Adresa: str. Decebal, 2.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 81
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.