26 septembrie 2019

Afiș 26 septembrie-2 octombrie: Ethno Jazz Festival, Olympic Eco Fest, Maratonul Internațional Chișinău 2019

Aveți câteva zile libere și ați vrea să le petreceți interesant, dar și util? Vă prezentăm detalii despre evenimentele organizate la Chișinău în perioada 26 septembrie-2 octombrie, la care ați putea merge cu toată familia, de la mic la mare. Odihnă frumoasă!

6 septembrie, joi

18:00 Disciplinarea pozitivă — educația fără pedepse.

Cât de des v-ați pus întrebarea — cum să îmi educ copilul fără să îl pedepsesc, dar să îl fac să înțeleagă ce este corect și ce nu, cum să se comporte corect fără să strig și să îl fac să se simtă prost? Aflați răspuns la aceste întrebări în cadrul seminarului moderat de psihologul Natalia Toma.
Locul desfășurării: Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale.

27 septembrie, vineri

15:00 Energie pentru viitor — Tinerii acținează pentru climă.

Eveniment despre energie, viitor și diplomație. În program: târg de proiecte europene în domeniul eficienței energetice, colectarea deșeurilor electronice și a bateriilor, ateliere de artă și lucrări pentru copii, concurs cu premii simbolice, dezbateri publice, un spectacol de teatru social. La ora 19:00 concertul va continua cu un concert.
Locul desfășurării: Arcul de Triumf.

17:00 Șoala pentru sănătatea inimii — Colesterolul mărit.

Primul seminar este dedicat pacienților cu dislipidemie și va oferi răspunsuri la întrebări precum: care sunt factorii ce cauzează creșterea coleserolului în sânge, cum se stabilește diagnosticul de dislipidemie, în ce constau metodele contemporane de tratament, de ce este importantă evidența la medic a persoanelor cu nivel ridicat de colesterol, cum poate fi prevenită afecțiunea și complicațiile acesteia. Seminarul va fi prezentat în limba română, înregistrarea prealabilă este obligatorie.
Locul desfășurării: Medpark International Hospital.
Adresa: str. A. Doga, 24.
Telefon: 0 797 7-61-90.

27-29 septembrie

19:00 Ethno Jazz Festival.

Ethno Jazz Festival ediția XVIII. În acest an festivalul va reuni muzicieni onorați cu importante distincții naționale și internaționale care aparțin elitei jazzului din Suedia, Elveția, Franța, SUA, Polonia, Senegal, Austria, România. Seria de concerte din capitală se va deschide cu prestația formației Trigon, gazda festivalului.
Preț: 100-250 lei.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

28 septembrie, sâmbâtă

10:00 Olympic Eco Fest.

Eveniment organizat de Comitetul Național Olimpic, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Fundația Campionilor Olimpici. În program: plantăm copaci, facem sport, sărbătorim Săptămâna Europeană a Sportului. Motto-ul evenimentului este — „Practicăm sportul într-un mediu curat”.
Locul desfășurării: Parcul ”Valea Morilor”.

10:00 Iarmaroc caritabil.

La târg veți găsi: îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, jucării — toate la cele mai mici prețuri. Banii acumulați vor fi donați secției de Nefrologie a IMșiC.
Adresa: str. Drumul Schinoasei, 6.

10:00 Kids Run Day.

În cadrul celui de-al cincilea „Maraton Internațional Chișinău”, se va desfășura competiția de alergare „Kids Run Day 2019 by Naturalis”. Cursele vor începe la ora 10:00 în Piața Marii Adunări Naționale și vor avea loc în patru categorii de vârstă, cu starturi și distanțe separate.
Costul participării: 200 lei.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

15:00 Arborele solar la prima roadă.

Arborii solari au ajuns la prima roadă. Veniți sâmbătă, 28 septembrie, 15.00-20.00, la arbore/le solar de la Ciocana pentru a vă încărca cu energie curată.
În program: târg de produse eco, ateliere de reciclare, laborator de distracății științifice, concursuri cu premii, muzică și voie bună.

28 și 29 septembrie

10:00 Festivalul Racilor.

Cei mai experimentați bucătari vor pregăti 2000 KG DE RACI (4000 de porții), creveti, caracatița, calamar, rapane, scoici, fritto misto, paella, Seafood mix, red Fish, dorada, lup de mare, zargan, timp de 2 zile în Chișinău.
Locul desfășurării: Zity Mall.
Adresa: str. Calea Ieșilor, 8.

11:00 METRO Food Fest.

Timp de două zile, la METRO FOOD FEST aveți experiențe culinare de la micile afaceri și nu doar. În meniu bucate de la cei mai buni bucătarii-șefi ai capitalei, gătite din ingrediente proaspete, cu drag, pentru întreaga familie. Totodată, aveți parte de: activități pentru copii, ateliere de gătit, concursuri cu premii delicioase, muzică cu DJ, recitaluri cu Cătălin Josan, Andrei Glavan și Tania Cerga.
Preț: 20 lei. Pentru copiii de până la 12 ani - acces gratuit.

29 septembrie, duminică

8:00 Maratonul Internațional Chișinău.

Cea de-a cincea ediție a „Maratonului Internațional Chișinău” se va desfășura pe 29 septembrie 2019, de-a lungul străzilor centrale ale capitalei Republicii Moldova. Participanții urmează să depășească următoarele distanțe la alegere: Maraton (42 km 195 m); Semimaraton (21 km 0975 m); Cursa de 10 km; Cursa de 5 km; Fun Run (1,5 km).

1 octombrie, marți

18:30 Demonstrarea artei Ikebana Ikenobo.

Ambasada Japoniei în RM și Centrul de cultură și artă japoneză Ikenobo vor organiza o demonstrație de Ikebana. Evenimentul reprezintă o opurtunitate unică de executare a unei ikebana. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Jolly Alon Hotel & Business Center.
Adresa: str. Maria Cebotari, 37.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 105
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.