2 decembrie 2020

Programul evenimentelor pentru luna decembrie 2020: expoziții, spectacole, ateliere pentru mari și mici

E decembrie deja! Chișinăul a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar principalul Pom de Crăciun și-a aprins luminițele. Ce evenimente ne așteaptă în prima luna de iarnă, cum diversificăm timpul liber? Vă prezentăm afișul nostru lunar, aici găsiți detalii despre cele mai interesante, dar și utile evenimente ce se vor desfășura în capitală. Petreceți calitativ tipul liber alături de cei dragi!

Atenție! În fiecare săptămână, informația din afiș este actualizată. Încercăm să cuprindem toate evenimentele interesante, concepute pentru copii, dar și pentru părinți.

Expoziții

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Expoziția permanentă: activează cu genericul "Natura. Omul. Cultura" cu o suprafață de 2000 m2 dezvălue evoluția corelației Om-Natură la diferite etape ale dezvoltării societății, evoluția lumii organice, dinamica utilizării resurselor naturale, sinteza creatoare Om-Natură, situația ecologică din Republica Moldova și căile de ameliorare a ei.
Grădina Botanică și Vivariu: Pe teritoriul muzeului se găsește o Grădină Botanică, ce întrunește cele mai răspândite specii de plante, arbori și arbuși de pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul Grădinii Botanice a fost organizat un Vivariu cu expoziții permanente de păsări rare, exotice și decorative, reptile și pești.
Expoziții temporare:

  • Expoziția aniversară „Cugetând spre înălțimi” a meșterului popular Natalia Cangea, deținătoare a titlului onorific „Meșter-Faur”. Cu o experiență bogată de peste 25 de ani în arta împletitului din fibre vegetale, meșterița Natalia Cangea a reușit să creeze o impunătoare colecție de lucrări originale, executate cu multă măiestrie. Perioada: 4 noiembrie - 20 decembrie 2020.

Preț: bilet — 10 lei, elevi — 2 lei, studenți, pensionari, adulți cu dezabilități — 5 lei.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 8.
Telefon: 022 24-00-56.
Detalii

Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Expoziții permanente:

  • Comorile trecutului (vestigii de aur și argint, mileniul V a Chr. — sec. XVIII);
  • Diorama "Operația Iași-Chișinău"
  • Istorie și Civilizație

Expoziții temporare:

  • "Arme și echipament militar — o evoluție în timp" — se desfășoară în perioada 18 mai 2013 - 18 mai 2021.
  • "Moldova sovietică: între mituri și Gulag".
  • Expoziție „Miracolul restaurării. Valori de patrimoniu cultural textil”
  • Expoziție de artă vizuală: Feel Harmony. Perioada de desfășurare: 3-20 decembrie 2020.

Preț: expoziția permanentă: adulți — 10 lei, pensionari, adulți cu dizabilități medii / invaliditate de gradul III — 5 lei, elevi — 2 lei.
Expoziția temporară: adulți — 10 lei, studenți — 5 lei, elevi — 3 lei. Copii până la 7 ani — acces gratuit.
Program: zilnic, 10:00-18:00.
Adresa: str. 31 August 1989, 121A.
Telefon: 022 24-04-26.
Detalii

Spectacole

Шаг за шагом
Când: 26 decembrie, 11:00.
Ce: Spectacol pentru copii difuzat în limba rusă.
Unde: Teatrul Republican de Păpuși "Licurici" își mută sala de spectacole online — "Liсurici" în fiecare casă! Se va difuza în regim de transmisie în direct, pe pagina de Facebook.
Detalii

Făt-Frumos din Lacrimă
Când: 27 decembrie, 11:00.
Ce: Spectacol pentru copii.
Unde: Teatrul Republican de Păpuși "Licurici" își mută sala de spectacole online — "Liсurici" în fiecare casă! Se va difuza în regim de transmisie în direct, pe pagina de Facebook.
Detalii

Evenimente pentru adulți

Caravana Salvatorilor și Pompierilor
Când: 25 decebrie, ora 18:00.
Ce: 22 de autospeciale de intervenție decorate cu luminițe de sărbătoare vor forma o coloană de tehnică specializată și vor aduce feeria sărbătorii de Crăciun în capitală. Autospecialele de intervenție vor porni la ora 18:00 de pe strada Calea Ieșilor din capitală și vor intersecta arterele principale ale Chișinăului.
Unde: Coloana se va deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare – M. Viteazu intersecție cu sens giratoriu cu str. Petricani – intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – str. Studenților – bl. Moscovei intersecție cu sens giratoriu str. Alecu Russo – intersecția cu sens giratoriu bl. Mircea cel Bătrân -str. I. Domeniuc cu întoarcere pe bd. Mircea cel Bătrân -str. Alecu Russo -intersecția cu sens giratoriu str. Kiev -bd. Gr. Vieru – str. Bodoni - bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt cu oprire în fața Ministerului Afacerilor Interne. La ora 19:20 Caravana Salvatorilor și Pompierilor va fi inaugurată pe aleea MAI de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne și IGSU.
Detalii

Parada Moș Crăciunilor pe motociclete 2020
Când: 27 decembrie, 12:00.
Ce: Tradițional, în ajun de Anul Nou bikerii din Moldova se deghizează în costume de Moș Crăciun și pornesc pe străzile orașului Chișinău pentru a oferi în dar oamenilor dispoziție de sărbătoare.
Unde: Întâlnirea Moș Crăciunilor, pe motociclete decorate de sărbătoare, va avea loc în fața Palatului Feroviarilor. Dat fiind faptul că aceasta este practic unica întrunire a bikerilor din acest an, pentru întâlnire și discuții aveți o oră.
Detalii

Evenimente pentru copii

Workshop de Crăciun.
Când: 19 și 26 decembrie, grupa 1 - 12:25, grupa 2 - 15:00, grupa 3 - 17:00.
Ce: workshop exclusiv de creație pentru copii de 4-8 ani. Copiii vor avea posibilitatea să își personalizeze propriul brăduț cu decorațiuni, toate incluse într-o singură planșă puzzle, unică și originală.
Preț: 165 lei - cu toate materialele incluse.
Unde: Studioul de Design și Artă Vizuală - Wings & Art Kids.
Telefon: 0 605 0-99-27.
Detalii

Petrecere de Anul Nou 9+
Când: 26 și 27 decembrie, 15:00-18:00.
Ce: În program: jocuri active de viteză, forță, logică; concursuri muzicale; premii și cadouri; gustări dulci și fructe; mult umor și plăcere.
Preț: 350 lei. În ziua evenimentului – 400 lei.
Теlefon: 0 601 8-99-59, 0 693 9-45-85.
Detalii

Excursie în țara biscuiților
Când 28 decembrie, ora 09:30.
Ce: Excursie la fabrică. La finalul excursiei, copiii vor avea parte de o surpriză plăcută: ceai cu bisuiți gustoși și cadou din partea fabricii.
Preț: 120 lei.
Detalii

Târguri

Christmas market
Când: 23-27 decembrie și 28-31 decembrie. Meșterii vă așteaptă de la 11.00 până la 19.00.
Ce: Un mic iarmaroc de cadouri. Aici, în toate zile de odihnă și săptămâna de crăciun puteți găsi meșterii YARDSALE cu care nu v-ați văzut aproape un an. Dulciuri, bijuterii, jucării, decoruri de Crăciun.
Unde: CC ”Atrium”, etajul 1.
Detalii

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 141
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.