20 ianuarie 2017

Etichetele de pe produse vor conține mai multe informații

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit documentului, orice produs alimentar destinat consumatorilor individuali sau unităților de alimentație publică trebuie să fie însoțit de informații privind denumirea produsului, lista ingredientelor utilizate, cantitatea netă a acestuia, data limită de consum, condiții speciale de păstrare. Datele vor fi indicate pe ambalaj și vor fi ușor vizibile.

Totodată, documentul include lista de alimente care pot cauza alergii și lista produselor alimentare care conțin adaosuri de ingrediente specifice.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, susține că proiectul de lege sporește măsurile de protecție a sănătății consumatorilor și garantează respectarea drepturilor acestora.

Controlul pieței privind respectarea cerințelor de etichetare a produselor alimentare va fi asigurat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).


De câte ori ați cumpărat din magazinele din Moldova produse alterate sau cu termen expirat? Ce măsuri ați întreprins în asemenea cazuri? Aflați din acest articol ce aveți de făcut în asemenea situații neplăcute.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 26
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.