13 octombrie 2016

Compensații la căldură pentru sezonul de încălzire 2016-2017

Locuitorii municipiului Chișinău pot depune dosarele pentru obținerea compensației la căldură pentru sezonul de încălzire 2016-2017.

De compensații pot beneficia familiile ale căror venit mediu pe parcursul ultimelor 12 luni nu a depășit suma de 2500 de lei lunar pentru fiecare membru. Valoarea compensațiilor pentru locuințele conectate la sistemele de încălzire centrealizată este, la fel ca și anul trecut, de 40% din factura lunară.

Persoanele care au beneficiat de compensații la căldură și în sezonul trecut și ale căror venituri au rămas neschimbate, trebuie să depună doar o cerere care să le confirme situația financiară.

Beneficiarii potențiali trebuie să prezintă un pachet întreg de documente, printre care certificat de salarizare pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă, iar pensionarii și persoanele cu dizabilități — copia legitimației sau a certificatului privind mărimea pensiei. Cererile se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ sau la preturile de sector.

Potrivit datelor oferite de Infocom, în sezonul de încălzire 2015-2016, peste 36 mii de familii din capitală au beneficiat de compensații la căldură, cu 2000 de familii mai mult decât în sezonul precedent. Valoarea compensațiilor a depășit 75 milioane de lei.


Detalii despre obținerea compensațiilor la căldură, aflați din acest articol.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 1248
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.