12 martie 2021

Fundația Medpark lansează un proiect de screening mamar pentru angajatele din sistemul medical

Proiectul de screening mamar este dedicat medicilor, asistentelor medicale și infirmierelor din instituțiile medicale din țară, care vor putea efectua investigații gratuite pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Pe parcursul anului 2021 vor fi oferite peste 200 de pachetele de screening de către Fundația Medpark.

Susținerea lucrătorilor medicali este una dintre direcțiile prioritare ale Fundației Medpark, fiind lansată acum un an în cadrul programului “Grijă pentru colegi”, cu primul proiect dedicat persoanelor care au suportat infecția COVID-19. Într-o perioadă când sistemul de sănătate este supraîncărat confruntând provocările pandemiei, există necesitatea de a acorda atenție și altor afecțiuni grave, ce nu pot fi ignorate. Printre acestea este și cancerul mamar – cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în rândul femeilor.

Noi avem grijă de tine, iar tu ai grijă de sănătatea ta

Potrivit statisticilor, peste o mie de femei sunt diagnosticate anual cu cancer mamar în Republica Moldova. Din lipsă de timp sau resurse, propria sănătate este uneori neglijată și se amână acele controalele profilactice care salvează vieți. Însă, un diagnostic grav precum cancerul mamar poate fi tratat cu șanse maxime de succes doar dacă este depistat la timp. În statele cu o medicină avansată rata de vindecare completă în cancerul mamar (overall survival rate, sursa www.cancer.net) este de peste 90-95% și Republica Moldova poate ajunge la această performanță prin screeningul precoce.

Ce include proiectul de screening mamar?

Pentru a depista la timp cancerul mamar sunt necesare și sunt incluse în proiectul de screening mamar 2 componente:

  • mamografia digitală în 2 incidențe,
  • consultația medicului mamolog.

Mamografia este cea mai simplă și eficientă metodă de detectare precoce a proceselor patologice la nivelul glandelor mamare. Aceasta se recomandă a fi efectuată anual începând cu vârsta de 40 de ani. Medicul imagist și chirurgul mamolog Medpark vor veni ulterior cu concluziile de rigoare pentru a exclude orice risc.

Cine poate aplica?

Fundația Medpark invită să aplice la proiectul de screening mamar toate angajatele din sectorul medical cu vârsta de peste 40 de ani și condiția că nu au efectuat o mamografie în ultima jumătate de an.

Toate serviciile în cadrul programului “Grijă pentru colegi” sunt oferite gratuit beneficiarilor. Programul este realizat exclusiv cu ajutorul echipei Medpark, care activează în bază de voluntarat și cu suportul financiar al Spitalului Internațional Medpark.

Pentru detalii citiți Regulamentul proiectului sau contactați-ne la tel. 078810936 (disponibil luni-vineri, 9.00-18.00).

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 340
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md