22 octombrie 2021

Rezolvarea cu succes a cazurilor onco-ginecologice complexe, datorită colaborării multidisciplinare

Fiecare pacient, fiecare caz oncologic este unic în felul său. De aceea, la Centrul de Oncologie Medpark abordăm individual pacienții și lucrăm în echipă pentru a le oferi șanse maxime pentru vindecarea deplină. Un exemplu în acest sens este colaborarea dintre chirurgii oncologi și cei endovasculari în tratamentul tumorilor ginecologice extinse.

Pacienta s-a adresat la dr. Lilian Guțu cu o afecțiune onco-ginecologică complicată și multiple patologii concomitente. Pentru aprecierea cât mai exactă a tipului tumorii și a gradului de extindere, s-au efectuat o serie de investigații clinice și paraclinice, constatându-se prezența unei formațiuni canceroase în ovarul drept, cu extindere în peretele bazinului mic.

În cazul cancerelor ginecologice avansate, cu prezența metastazelor, este importantă implicarea chirurgilor vasculari în tratamentul chirurgical.

La Centrul de Oncologie Medpark tratamentele sunt planificate în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare și așa s-a luat decizia de a implica chirurgii vasculari Ruslan Cemîrtan și Eduard Bernaz pentru siguranța oncologică a intervenției.

Ruslan Cemîrtan, chirurg vascular: “Abordarea în echipă multidisciplinară a cazurilor oncologice chirurgicale este esențiala pentru a asigura un rezultat curativ de calitate. Implicarea chirurgilor vasculari este necesară atunci când tumora implică vasele magistrale mari sau când este necesar de a efectua înlăturarea extinsă a ganglionilor limfatici, ce se află în vecinătatea vaselor sangvine de calibru mare. Astfel se asigură efectuarea unei intervenții chirurgicale radicale, deci cu rezultat la distanță maximal posibil.“

Tehnici personalizate și exclusive, pentru siguranța intervențiilor oncologice

Având în vedere obezitatea morbidă a pacientei, accesul a fost mai dificil și a fost necesară utilizarea unor instrumente chirurgicale speciale, unele – bariatrice. Cel mai mare risc a fost lezarea vaselor sanguine ale bazinului mic, lezarea vezicii urinare sau a intestinului din cauza fibrozării țesuturilor după radioterapie. Însă, datorită expertizei echipei chirurgicale și infrastructurii Medpark, rezultatul intervenției a fost cel scontat. S-a înlăturat tumoarea și s-a efectuat biopsia intraoperatorie, care a confirmat că marginile rezecției sunt negative (fără cancer). Este de menționat, de asemenea, și complexitatea actului anesteziologic, efectuat de către medicul anestezist-reanimatolog Ana Prisacaru.

Lilian Guțu, chirurg ginecolog-oncolog: “Nu toate cazurile complicate pot fi operate. Aceasta este cert. Executarea cazurilor complexe necesită neapărat prezența specialiștilor calificați în domeniul oncologiei și o dotare cu utilaj și echipament medical performant, care, într-un final, permit înlăturarea tumorilor și oferă o șansă sporită de supraviețuire.“

În continuare pacienta va urma ședințele de chimioterapie la Medpark pentru vindecarea completă și va fi monitorizată de către oncologul medical.

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:

  • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
  • Singura instituție medicală care lucrează exclusiv în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
  • Prima instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;
  • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
  • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
  • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară;
  • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.

Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40, disponibil 24/7.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 8 Vizualizări de la publicare: 222
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md