20 iulie 2017

De la 1 septembrie, copiii vor fi înscriși la grădiniță online

De la 1 septembrie, părinții din Chișinău nu vor mai avea de mers la direcțiile de învățământ de pe sector pentru a-și înscrie copiii la grădiniță.

Din toamnă va activa o platformă de înscriere în regim online. În proiect au fost incluse 130 de grădinițe din Chișinău, excepție fiind cele din suburbii.

Pentru realizarea proiectului respectiv, municipalitatea va cheltui circa 180 de mii de lei. Jumătate din această sumă a fost deja plătită.

Platforma pe care vă veți putea înregistra copiii la grădiniță este www.inscriere-gradinite.md. Prin intermediul acesteia, părinții își vor putea înscrie copiii doar la grădinița din districtul în care își au domiciliul. După ce vor completa cererea de înregistrare, părintele/tutorele va primi prin poșta electronică numărul de ordine pentru înscriere. Acesta va putea fi verificat în orice moment.

Platforma va fi disponibilă în trei limbi (română, rusă, engleză) și va conține informații despre sectoare și lista locurilor disponibile în grădinițe.

"Părintele va putea vizualiza online lista completă a celor care s-au înregistrat, dar cu protecția datelor cu caracter personal. În perioada 1 august-1 septembrie înscrierile vor fi stopate, deoarece va fi perioada în care informația de pe hârtie va fi inclusă pe această platformă, ca începând cu 1 septembrie înscrierile să se efectueze doar online", a subliniat Viorica Negrei șef-adjunct Direcția Educație.

Pe portalul Familia.md mai puteți citi despre pregătirea corectă a copilului pentru grădiniță, despre modalitatea de calculare a plății pentru alimentație, dar și veți găsi lista grădinițelor private din Chișinău.
Sursa: www.noi.md
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 194
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.