Apa Buna

9 august 2017

Nou! Uită de cataractă în doar 15 minute — centrului medical "Promed"

Datorită tehnologiei avansate din cadrul centrului medical Promed, acum chirurgia cataractei este ușoară și foarte sigură. Prin aplicarea metodei noi de facoemulsificare – nu mai trebuie să aștepți evoluția cataractei (maturizarea), scapi rapid și sigur de cataractă în mai puțin de 20 minute fără riscuri, suturi și spitalizare!

Cum se manifestă cataracta și care sunt riscurile ?

În general dacă ai peste 50 de ani și observi o înrăutățire a vederii, disconfort, sensibilitate crescută la lumină, și simți o pierdere treptată a calității vizuale, probabilitatea că poți avea cataractă este foarte mare.

Conform ultimilor statistici, aproximativ 7 din 10 persoane sunt afectate de cataractă după vîrsta de 65 de ani, practic puțini scăpa fără această afecțiune.

În cazul în care nu tratezi cataracta în timpul potrivit, este un risc foarte mare să îți pierzi vederea, mai cu seamă că evoluează foarte lent, acuitatea vizuală treptat scade fără să fie observată o schimbare semnificativă. Rezultatul: ajungi la medicul oftalmolog mult mai târziu, decât s-ar fi putut.

Ce presupune tratamentul cataractei?

Prin cataractă înțelegem că în ochi avem 2 lentile, una este pe suprafața ochiului și o putem atinge cu degetul iar cealaltă e în spatele părții colorate care se numește cristalin ce în mod normal trebuie să fie transparent.

După o anumită vârstă cristalinul își pierde transparența, treptat scade vederea până la pierderea acesteia în totalitate.

Tratamentul cataractei presupune o intervenție chirurgicală care înlătură cristalinul opacifiat (uzat), ulterior fiind înlocuit cu unul artificial.

De ce să alegi metoda nouă de tratament aplicată în cadrul clinicii promed ?

Chirurgia clasică sau metoda intracapsulară de înlăturare a cataractei – necesită o perioadă de așteptare până în momentul în care se maturizează cataracta care implică mai multe riscuri.

Intervenția este mai traumatizantă și cu o evoluție mai puțin cunoscută din cauza că incizia pentru extragerea cristalinului se face până la 1 cm, cu suturi și cu o perioadă de recuperare îndelungată.

Facoemulsificarea — este metodă nouă de operare a cataractei cu ajutorul ultrasunetelor care distrug nucleul cristalinului opacifiat fiind aspirat și eliminat, astfel printr-o incizie microscopică se înlătură intact lentila cataractată.

Tot prin această incizie mică se întroduce lentila artificială – cristalinul care îți asigură recuperarea vizuală.

Metoda nou de chirurgie a cataractei aplicată de echipa oftalmologică Promed:

  • este minim invazivă și fără durere;
  • recuperarea este rapidă, fără spitalizare;
  • incizia chirurgicală – de până la 3 mm și fără suturi;
  • durata maximă a intervenției – 15 minute sub anestezie locală;
  • utilizare cristalinului multifocal – ce îți asigură recuperarea vizuală până la 90 %;
  • Nu mai amâna operația de cataractă! Acuma poți evita cataracta matură și îți recupera vederea doar în 15 minute.

Pentru mai multe detalii și consultație apelați nr. 022 71-92-52 sau accesați www.pro-med.md.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 354
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Promed — Clinică privata multidisciplinara str. Creanga, 24/1 Tel.: 022 74-34-13 www.pro-med.md