16 februarie 2016

"Provocările lui Dragoș" — aplicație interactivă pentru prevenirea abuzului față de copii

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului a lansat o aplicație interactivă destinată prevenirii abuzului față de copii — "Provocările lui Dragoș".

Cu ajutorul acestei aplicații, copiii pot învăța să recunoască diverse forme ale abuzului, să afle cum se pot comporta în situații riscante pentru ei și să identifice persoane de încredere la care ar putea să se adreseze atunci când sunt în pericol (părinte, educator, învățător, profesor, psiholog școlar, asistent social, lucrător medical, polițist). Totodată, ea poate fi utilă și pentru părinți și cadre didactice, în abordarea cu cei mici a subiectelor mai delicate.

Accesând jocul, copilul devine ghidul lui Dragoș, care urmează să facă față diferitor provocări cu care băiatul se ciocnește atât acasă, cât și la școală sau la locul de joacă.

Aplicația este inovativă pentru R. Moldova și a fost concepută pentru copii de 7-12 ani. Cu toate că a fost gândită astfel ca cei mici să o poată manevra independent, autorii proiectului încurajează părinții să le fie alături și să intervină cu explicații suplimentare acolo unde este cazul.

Aplicația poate fi accesată gratuit pe site-ul CIDDC — www.childrights.md.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 96
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.