3 august 2020

Servicii medicale noi incluse în programul asigurării obligatorii de asistență medicală

În Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) au fost incluse servicii noi. Majoritatea modificărilor au fost condiționate de situația epidemiologică a infecției cu COVID-19.

Astfel, în anexa nr. 1 a Programului unic au fost introduse urgențele de sănătate publică, inclusiv la nivel de asistență medicală primară, în volumul serviciilor medicale acordate în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Anexa nr. 4 a fost completată cu investigații de laborator a probelor biologice pentru detectarea coronavirusului de tip nou SAR-CoV-2 (COVID-19).

De asemenea, lista serviciilor medicale de înaltă performanță a fost completată cu poziții noi pentru diagnosticul maladiilor neurologice și oncologice.

O altă noutate se referă la faptul că din fondurile AOAM vor fi acoperite cheltuielile de transport public suburban și interurban (tur-retur) pentru pacienții care efectuează servicii de radioterapie, pe lângă cele de chimioterapie, în condiții de ambulatoriu (staționar de zi).

În același timp, unele denumiri și coduri ale serviciilor medicale au fost aduse în concordanță cu cele din Catalogul tarifelor unice. Totodată, din listele de servicii din anexele menționate mai sus au fost excluse dublările, au fost corectate unele coduri și denumiri de servicii medicale.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 108
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.