19 februarie 2020

Afiș 20-26 februarie: Confecționăm mărțișoare, semănăm semințe vii, degustăm produse locale

Aflați care sunt cele mai interesante, dar și utile evenimente la care ați putea merge cu cei dragi în perioada 20-26 februarie, la Chișinău. Master-classuri, workshop-uri, târguri, ateliere — pe toate le găsiți în afișul nostru.

20 februarie, joi

15:00 Festivalul Mamelor, ediția I din 2020.

Un eveniment informativ pentru părinți în cadrul căruia medicii și specialiștii în sănătate vor discuta despre diversificarea alimentației la copii, schimbările ce au loc în organismul femeii care a născut, regulile de igienă în perioada gravidității și după naștere, particularitățile de îngrijire a nou-născutului și igiena orală corectă la copii. Locurile sunt limitate, motiv din care înregistrarea prealabilă este obloigatorie. Intrare gratuită.
Locul desfășurării: V-Continental Business Center.
Adresa: str. Cantemir 5/4, etajul 2.

21 februarie, vineri

16:00 Lecție deschisă gratuită "Robotică și tehnologiile viitorului".

STEP IT Academy Moldova invită copiii de 9-14 ani într-o călătorie fascinantă în Robotolandia — o lume locuită de roboți. Aici copiii vor învăța să creeze roboți din piese LEGO, vor obține imaginație și cunoștințe în bazele programării.
Locul desfășurării: STEP IT Academy Moldova, filiala Ciocana.
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 42/3.
Telefon: 022 85-46-80.

22 februarie, sâmbătă

9:30 Să sămănăm semințe vii.

Mici reguli și alte șmecherii de grădinar vor fi abordate pe parcursul instruirii. Partea practică se va derula direct în grădină deci fiecare participant trebuie să vină îmbrăcat corespunzător. Participarea este gratuită.
Locul desfășurării: Grădina Moldovei.

10:00 Iarmaroc caritabil.

Sunteți invitați la un iarmaroc caritabil, organizat cu scopul colectării resurselor financiare pentru tratamentul Maxim Capaclî, un băiețel de 4 anișori care suferă de o boală gravă. La târg veți găsi îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cărți, jucării, confecții hand made și multe altele.
Iarmarocul de va desfășura de la ora 10:00 până la 19:00.
Locul desfășurării: Magazinul caritabil ”Shop-Mesto”.
Adresa: str. Alecu Russso, 15.

11:00 Atelier de confecționare a mărțișoareloe + degustare de produse locale.

Atelier de confecționare a mărțișoarelor personalizate. Atelierul va fi ghidat de un meșter popular iscusit — Eugenia Moldovanu, venită de la Bălți pentru a povesti mai multe despre această frumoasă tradiție a lunii martie. În cadrul atelierului, va avea loc și o degustare de chifle speciale (Cinnabons) și ceai aromat de la producători autohtoni.
Locul desfășurării: Madein.md.
Adresa: str. Alecu Russo, 15.

23 februarie, duminică

11:00 Atelier 2 în 1: Muzică și creație.

Atelier de muzică și pictură, la care sunt invitați atât părinții, cât și copiii. Vă așteaptă: exerciții muzicale, desen și dansuri. Participarea este gratuită.
Locul desfășurării: M. Eminescu, 63.
Telefon: 0 608 8-01-01.

12:00 Terariu de tip închis/deschis.

Master-class de creare a propriului terariu. Tematica — terariu închis sau deschis. Vor fi utilzate: plante suculente și verzi, decorațiuni — nisip, pietre naturale, scoarță și mușchi de pădure. Toate materialele sunt incluse în preț.
Preț: 490 lei.
Locul desfășurării: Art-atribut.
Adresa: str. Bernardazzi, 83.

13:00 Lecție deschisă de modelare 3D.

Dacă copilul dv. are vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, este invitat în această duminică la o lecție deschisă de modelare 3D. Copii vor afla: cum poate fi creat orice model tridimensional — de la simple figuri geometrice și până la automobile reale, clădiri, animale etc; în ce programe se crează personajele din preferatele desene animate și vor încerca să deseneze propriul personaj; cum dintr-o schiță obișnuită poate fi elaborat un obiect-3D. Locul desfășurării: Upgrade Academy.
Adresa: str. Kogălniceanu, 66.
Telefon: 0 793 4-13-94.

25 februarie, marți

12:00 Școala viitorilor părinți la Medpark.

Curs gratuit pentru viitorii părinți. Pe durata celor trei zile de curs, mai mulți specialiști vor vorbi despre nașterea propriu-zisă, îngrijirea nou-născutului, alăptarea, dar și stările psihologice prin care trece femeia până și după naștere.
Locul desfășurării: Medpark International Hospital.
Adresa: str. A. Doga, 24.

14:30 Atelier "Mărțișorul — simbol al primăverii".

Atelier de confecționare a mărțișoarelor cu genericul "Mărțișorul — simbol al primăverii". Master-class-ul este organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
La eveniment vor participa mai mulți meșteri populari, care vor prezenta master-classuri de confecționare a mărțișoarelor în diferite tehnici, din materiale diferite.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Telefon: 022 23-88-68.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 88
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.