5 decembrie 2019

Afiș 5-11 decembrie: Mamapapa forum, laboratorul magiei, castagnata, master-classul deliciilor tradiționale germane

Ateliere de creație, workshopuri, programe distractive, petreceri pentru copii, maratonul familiei și multe alte evenimente atractive pentru toată familia vor avea loc în următoarele șapte zile la Chișinău. Unde, ce, când — aflați din acest afiș.

6 decembrie, vineri

17:00 Laboratorul Magiei — Workshop de Crăciun.

Activitate compusă din 4 master class-uri cu tematica poveștii "Frumoasa și Bestia", destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani. Buna dispoziție, muncă creativă și dansuri îi așteaptă pe micuți. Fiecare copil își poate alege anume acea activitate care îi place cel mai mult sau să creeze la fiecare atelier. Activități: confecționarea trandafirului fermecat din foamiran; Pictarea portretul Prințesei Belle în tehnica mixtă-aplicație colaj; Crearea rochiei de bal a Prințesei Belle în tehnica colaj textil; Crearea cănuței Ciob din poveste — în volum.
Preț: 25 lei per atelier (100 lei per general).
Locul desfășurării: Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”ARTICO”.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

17:00 Lecție gratuită — Crearea personajului în 3D.

În cadrul lecției, copiii vor afla: instrumentele principale de creare și animare a unui personaj; etapele de creare a propriului personaj; 10 metode de animare a personajelor; cum sunt create desenele animate moderne.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 42/3.

7 decembrie, sâmbătă

10:00 Happy Birthday, Goose &Goose.

Hypermarketul cu produse pentru copii GOOSE & GOOSE împlinește 2 ani. În acest context va fi organizat program de divertisment, vor fi reduceri la toată gama de produse, cadouri pentru fiecare mic cumpărător. Programul distractiv începe la ora 12:00.
Adresa: str. Albișoara, 42.

10:00 MamaPapa forum.

În acest an, forumul este dedicat unei singure teme: "Cum pregătim copilul de viitorul care îl așteaptă". Scopul forumului este de a ajuta părinții să-și formuleze răspuns la întrebarea — ce viitor îl așteaptă pe copilul meu și cum l-aș putea de acum ajuta să se pregătească de acest viitor. Speakeri: Dima Zițer — doctor în științe pedagogice, PhD; Natalia Polîgalova - fondatoarea centrului educativ "Învățământul modern"; Dmitrii Sudacov — coordonatorul proiectului "Atlasul noilor profesii"; Oscar Brenifier — expert UNESCO, doctor în filosofie, scriitor francez.
Preț: O secțiune — 250 lei/persoană, 450 lei/pentru doi; ambele secțiuni — 450 lei/persoană, 750 lei/doup persoane.
Locul desfășurării: Radisson Blu.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 77.
Telefon: 0 794 0-94-96.

10:00 Castagnata 2019.

În această sâmbătă, dacă veniți la Grădina Publică "Ștefan cel Mare" din Chișinău (Scuarul Europei), aveți șansa de a gusta o porție de castane prajite și vin brule, pregătite după rețete italiene. Evenimentul este organizat în scop caritabil, iar banii acumulați din vânzarea produselor vor fi folosiți în totalitate pentru pregătirea prânzurilor calde care se servesc bătrânilor ce vin zilnic la Cantina Socială Regina Pacis.

11:00 Master-classul deliciilor tradiționale germane.

"Lebkuchen – tradiție germană de Crăciun" — master-class organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu A.O. Casa Germană "Hoffnung" din Republica Moldova. Turtele dulci de Crăciun din Germania au aromă de miere, scorțișoară, cuișoare, nucșoară, cardamon și ghimbir etc., cu forme și gusturi foarte variate. Atelierul are scopul de a promova cultura tradițională germană, prin această activitate în ajunul sărbătorii Nașterii lui Iisus Hristos. În atelier vor fi prezentate rețete originale de "Lebkuchen" și vor fi studiate aspecte ale tradițiilor germane de Crăciun.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.

11:00 Maraton de Revelion pentru familie.

Un grandios festival — iarmarocul cercurilor sportive și de creație pentru copii de diferite vârste. Oaspeții evenimentului vor avea parte de un program distractiv cu Moș Crăciun Alba ca Zăpada, master-classuri cu tematica Anului Nou, jocuri interactive, evoluarea colectvelor artistice, concursuri, tombole, cadouri și multe surprize. Intrare liberă.
Locul desfășurării: CC "Atrium".
Adresa: str. Albișoara, 4.

11:00 Petrecere pentru copii.

Show pentru copii - Experimente periculoase cu ajutorul științei. O prezentare incredibilă pentru copii. Intrarea este gratuită.
Locul desfășurării: Baby Hall.
Adresa: str. C. Negruzzi, 2/4.

7 și 8 decembrie

11:00 și 13:30 Ceramică artistică pentru copii.

Sâmbătă, ora 13:30 și duminică, ora 11:00 și 13:30, copiii sunt așteptați la un master-class de ceramică artistică. Copiii vor învăța să lucreze cu lutul, să modeleze diferite figurine, dar și vor asimila arta picturii pe ceramică. Asemenea activități dezvoltă perfect motrica fină și contribuie la dezvoltarea generală a copilului.
Preț: 150 lei/un atelier.
Locul desfășurării: Studio "Șapte culori ale fericirii".
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 697 5-77-79.

12:00 Pictura pentru adolescenți.

Curs de week-end pentru adolescenți. Vârsta: 12-16 ani. Participanții învață să lucreze în tehnica exclusivă de pictură rapidă, învață să perceapă conceptul de formă, volum și construcție, pictează tablouri în tehnici diferite, învață bazele compoziției, perspectivele, proporțiile etc.
Lecțiile sunt moderate de un pedagog cu experiență de 25 ani în domeniu.
Preț: 200 lei/ lecția.
Locul desfășurării: Studio "Șapte culori ale fericirii".
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 697 5-77-79.

8 decembrie, duminică

10:00 Maraton gratuit.

Mergeți duminică în parcul Valea Trandafirilor și participați la maraton. Vor fi premii, muzică și bună dispoziție.
Locul desfășurării: Valea Trandafirilor.

11:00 Master-class culinar — Pizza.

MasterClass pizza pentru copii este un atelier de lucru unde copii împreună cu un bucătar profesionist vor face pizza și vor petrece timpul distractiv.
Durata atelierului de lucru: o oră.
În preț este inclus — o mini-pizza, 200 ml suc la alegere, o porție de cartofi pai. Atelier culinar pentru copii cu vârsta de la 4 ani.
Preț: 120 lei.
Locul desfășurării: Restaurantul "Salat".
Adresa: str. Dacia, 36.
Telefon: 0 794 7-72-77.

10 decembrie, marți

10:00 Satul de Crăciun.

Pe 10 decembrie își deschide porțile Satul de Crăciun amenajat la Complexul etno-cultural "Vatra". Acolo unde miroase a brad, mere coape, vin fiert și sună a colinde. Alături de Vatra, chiar tu poți fi Moș Crăciun, pentru că doar aici poți găsi cutia gigantă a moșului, unde poți lăsa tot felul de lucruri pentru cei care au mai puțin. Satul de Crăciun va fi deschis în perioada 10 decembrie - 7 ianuarie.
Adresa: traseul Chișinău-Ungheni, km 32.

10-12 decembrie

12.30 și 10:00 Spectacolul pentru copii "Jack și vrejul de fasole".

Universul magic al copilăriei te invită să parcurgi pățaniile lui Jack și ale mamei sale, în spectacolul "Jack și vrejul de fasole", un basm vechi de cinci mii de ani. Durata: 1 oră.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Teatrul "Alexei Mateevici".
Adresa: str. Sciusev, 93.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 78
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.