11 octombrie 2018

Afiș 11-14 octombrie: Activități de hramul orașului Chișinău, maratonul copiilor, ninjago show

Ați planificat deja cum vă veți petrece timpul liber în această săptămână? Ce veți face de Hramul Chișinăului? Cum veți diversifica timpul liber al copiilor în acest week-end? Dacă nu, atunci urmăriți afișul nostru, cu siguranță veți descoperi evenimente atractive pentru toată familia, de la mic la mare.

11 octombrie, joi

18:00 Concert de muzică americană.

Concert dedicat centenarului de la nașterea compozitorului Leonard Bernstein, susținut de Orchestra Simfonică a Companiei ”eleradio Moldova”, dirijor: Denis Ceausov. În program: Arturo Marquez – Danzon nr. 2; Leonard Bernstein - Symphonic Dances from West Side Story; Igor Iachimciuc –”Mistrețul cu colții de argint”.
Locul desfășurării: Sala cu Orgă.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 81.

11-14 octombrie

18:00 Zilele filmului românesc la Chișinău.

Șapte dintre cele mai de succes filme românești noi, realizate de regizori precum Radu Jude, Corneliu Porumboiu, Constantin Popescu, Florin Șerban, Daniel Sandu, Ana Lungu și Hadrian Marcu și selectate la mari festivaluri internaționale, vor putea fi văzute la Zilele Filmului Românesc (ZFR) de la Chișinău.
Locul desfășurării: Cinematograful ”Odeon”.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.

13 octombrie, sâmbătă

10:00 Maratonul copiilor.

Evenimentul este la cea de a cincea ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor. În competiție se pot înscrie copiii cu vârsta 6-10 ani. Aceștia sunt invitați să alerge pentru o cauză nobilă, iar părinții lor, numiți în mod simbolic „sponsori”, sunt cei care convertesc distanța alergată în bani. În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii din familii nevoiașe asistați în Centrul comunitar din s. Roșu, Cahul. În afară de cursa propriu-zisă, copiii vor avea parte de: ateliere de joc, program artistic, daruri, tombolă, animatori etc.
Locul desfășurării: Manej.
Adresa: str. A. Doga, 26.

11:00 Workshop ”Adăposturi pentru păsări și câini”.

Participanții la master-class vor asambla împreună căsuțe pentru păsări și câini, vor lucra cu lemnul și cele mai performante instrumente electrice. Dacă îți place să meșterești lucruri surprinzătoare sau ești mereu pus pe crearea soluțiilor de optimizare, acest eveniment este pentru tine.
Locul desfășurării: FabLab Chișinău.
Adresa: str. Studenților, 9/11.

11:00 Petrecere dulce la Glamour Girls.

Salonul de frumusețe distractivă invită fetițele la o sâmbătă dulce. Fetițele vor beneficia de o manichiură colorată și coafură stilată, după care vor decora un biscuit cu culorile preferate.
Preț: 200 lei.
Locul desfășurării: Glamour Girls.
Adresa: str. Miron Costin, 18/1
Telefon: 0 690 0-45-75.

12:00 Ninjago show la Chișinău.

Show interactiv pentru copii. Este un show care vă va face cunoștință cu eroii faimosului film animat și a celui mai popular constructor din lume. Veți avea posibilitate: să vă înveseliți și să vă întristați, să săriți și să strigați, dar și să învățați multe lucruri noi.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

12:30 Master-class culinar ”Tartă cu struguri”.

Școală culinară - locul unde într-o atmosfera relaxantă, micii bucătari pot să-și dezvolte abilitățile de bucătar și să-și facă noi cunoștințe. Copiii dumneavoastră pot deveni ajutorul mamei la bucătărie și măieștri culinari, în pofida vârstei lor fragede.
Preț: 90 lei.
Locul desfășurării: Delice d'Ange.
Adresa: str. 31 August 1989, 115.
Telefon: 0 792 3-77-33.

13:00 Tur ghidat gratuit: pe urmele arhitecților renumiți.

Veți cunoaște cei mai remarcabili arhitecți ai Chișinăului și creațiile lor cele mai reprezentative. Drata: 1,30-2 ore. Înregistrarea este necesară, dat fiind faptul că locurile sunt limitate.
Locul de întâlnire: Biblioteca municipală ”B. P. Hașdeu”.

14 octombrie, duminică

8:30 Manifestări cultural-artistice de Hramul orașului Chișinău.

Tradițional evenimentul se va începe cu depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. În scuarul catedralei vor fi amenajate expoziții de pictură, grafică, artizanat, carte, floristică. De asemenea, chișinăuienii, dar și oaspeții Capitalei se vor putea bucura de un program artistic prezentat de colectivele folclorice.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

11:00 Academia culinară pentru pici.

Mămici și tătici, oferiți-le copiilor o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate. Cine știe, poate tocmai acum se va decide viitoarea meserie? Așadar, toți picii sunt invitați la Academia culinară pentru copii.
Locul desfășurării: restaurantul ”Oliva”.
Telefon: 022 53-50-24, 0 697 3-67-74.

16:00 Excursie prin Chișinău de Ziua orașului.

O plimbare cu o durată de trei ore prin capitala R. Moldova – or. Chișinău. Ne amintim de clădirile istorice din municipiu, de oamenii care au locuit aici, dar și de destinele acestora.
Locul întâlnirii: Teatrul Național Dramatic Rus ”Anton Cehov”.
Adresa: str. V. Pârcălab, 75.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 139
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.