16 ianuarie 2020

Afiș 16-22 ianuarie: Festivalul artei și culturii japoneze, photo talk, master-classuri gratuite pentru copii

Planificați-vă timpul liber corect! Mergeți la teatru, cinema și deferite evenimente interesante pentru toată familia. Detalii despre acestea, găsiți în afișul nostru.

16 ianuarie, joi

16:00 Master-class gratuit "Crearea unui joc".

Copilului îi plac jocurile pe calculator? El are o mulțime de idei pentru a crea jocul său și îi place să-și petreacă timpul la calculator? Atunci Junior STEP IT Academy Moldova invită toți copiii de 9-14 ani, la master class-ul gratuit „Crearea unui joc”. În program: elaborarea unui joc pe calculator în stil platformer; sfaturi pentru designeri novice de jocuri; tehnologii pe care trebuie să le studieze pentru a-și dezvolta jocul; crearea unui joc tematic.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy Moldova, filiala Botanica.
Adresa: str. Decebal, 139.

17 ianuarie, vineri

15:00 Japan Art & Culture Festival 2020.

Începând cu 17 ianuarie și până în luna martie, la Chișinău vor fi comemorate Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020. Astfel, pe 17 ianuarie, la Muzeul Național de Arte a Moldovei se va desfășura seminarul în cadrul căruia se va discuta despre Ukiyo-e. Totodată, va fi vernisată exoziția "Suiray / Ukiyo". Pe 18 ianuarie, la ora 16:30 fiți prezenți la o prezentare a kimono-urilor japoneze tradiționale. Iar la 18.00 — la un concert de cântece populare tradiționale japoneze.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Arte a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.

16:00 Master-class „Cum îți transformi casa într-o locuință inteligentă”.

Dacă doriți copilul să creeze o alarmă de incendiu de unul singur, atunci sunteți invitați împreună cu copiii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, la master-classul gratuit "Arduino: Cum îți transformi casa într-o locuință inteligentă". În program: familiarizarea cu lumea Ardunio; programări în C++; asigurarea locuinței și programarea propriei alarme de incendiu; informații privind modalitatea de a gestiona lucrurile din locuința proprie. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy Moldova, filiala CIocana.
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 42/3.

18:30 Photo talk: Hai să valorificăm Moldova prin fotografie.

Expoziția este organizată cu scopul de a prezenta prin intermediul fotografiei oportunități de dezvoltare a mediului rural, preluate din Spania, de pe celebrul traseu Camino de Santiago. Mihail Turculeț, Eugen Botnaru și Vlad Ivașcu au mers pe jos 400 km prin Spania și vă vor povesti cum a fost și ce putem împrumuta de acolo, pe de altă parte, Alexandra Petraș a făcut un traseu similar de la nordul la sudul Moldovei și va împărtăși experiența hiking-ului local. Tot la expoziție vom întâlni și fotograful Maxim Ciumaș, care va vorbi despre trasee și locuri din Moldova încă nedescoperite deplin și nevalorificate touristic.
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Artcor.
Adresa: str. 31 august 1989, 137.

18 și 19 ianuarie

13:30 și 11:00 Master-class de ceramică artistică pentru copii.

Copiii se vor cufuda în procesul creativ și vor învăța să lucreze cu lutul, să modeleze diferite figurine, să picteze pe acestea. Figurinele din lut pot fi păstrate o perioadă îndelungată, precum și oferite în dar celor dragi. Modelarea este o activitate care contribuie la dezvoltarea motricii fine și la dezvoltarea generală a copilului.
Preț: 150 lei/lecția.
Locul desfășurării: Studio "Șapte culori ale fericirii!".
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 697 5-77-79.

19 ianuarie, duminică

12:00 Seminar ”Somnul copiilor: așteptări și realitate”.

Viitorii și actualii părinți sunt invitați la un seminar dedicat unei din cele mai discutate teme printre părinți — somnul. Ce este somnul și de ce avem nevoie de el; diferențele dintre somnul unui copil și a unui adult; somnul la gravidă și la femeile care alaptează; cum evoluează și se schimbă somnul copilului de la naștere până la 3 ani; securitatea somnului; situațiile de criză etc.
Speaker — Ludmila Caracalceva.
Locul desfășurării: Arbuz Family Club.
Adresa: str. Sfatul Țării, 9.
Telefon: 0 607 8-11-18.

13:45 Teen Quiz — joc pentru copii.

Picii până la vârsta de 16 ani sunt invitați să participe la Teen Quiz — joc intelectual și distractiv de echipă. Copiii își vor petrece timpul interesant, distactiv, își vor face prieteni noi, dar și vor avea parte de cadouri.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Draft.
Adresa: str. C. Tănase, 6.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 79
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.