Articolul se referă la temele:

Elitex — instituție de învățământ privat, genul de activitate al căreia este oganizarea învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Servicii și particularități:

De ce părinții aleg centrul de dezvoltare timpurie "Scăpărici"?0

Totul a pornit de la un vis și dorința de a împărtăși iubire. Fiindcă centrul de dezvoltare timpurie "Scăpărici" a demonstrat de-a lungul timpului că munca și iubirea față de copii cu adevărat are roade frumoase, recent instituția a răspuns la multitudinea de cereri din partea părinților, deschinzându-și ușile mai larg, într-un sediu mai spațios, zonă ecologică și liniștită, cu spațiu mare de joacă și plimbări la aer.

Acest loc își merită pe deplin numele, deoarece zi de zi micii scăpărici se bucură de un program complex și variat de activități pe placul tuturor. Fiecare activitate este bine gândită, creată, structurată și predată de educatori calificați, ingenioși, energici și grijulii.

Copiii de la "Scăpărici" adoră să descopere, să studieze lumea din jur, să experimenteze, astfel în program a fost inclusă ora de EXPERIMENTE! În cadrul acestei ore, micuții de fiecare dată au parte de adevărate explozii de emoții.

Limbajul este materializarea gândirii și a imaginației, iar rolul lui în formarea intelectuală și în dezvoltarea funcțiilor sale creatoare este de necontestat. În acest scop, în programul preșcolarilor sunt incluse ore ce participă nemijlocit la dezvoltarea unui limbaj corect, fluent și coerent: cultura vorbirii, dramatizare, logopedie, limbaj și comunicare.

Vârsta preșcolară este perioada care se caracterizează printr-un "potențial creativ" remarcabil, iar atelierele de creație și pictură sunt balsamul perfect pentru dezvoltarea creativității.

Nu am uitat nici de orele de sport în aer liber, care sunt vesele și interesante.

O atenție deosebită acordăm alimentației copilului, fiind unul din factorii importanți în creșterea și dezvoltarea copilului. În acest scop avem o colaborare frumoasă cu un nutriționist. Împreună organizăm instruiri cu părinții, ateliere de gătit cu preșcolarii și alte proiecte delicioase și sănătoase.

La "Scăpărici" copiii învață să-și trăiască visele la maxim, pentru că dispun de propriul studiou muzical "La-la Kids", unde își pot descoperi, demonstra, valorifica talentele muzicale.

La fel, micuții își pot manifesta calitățile oratorice și actoricești în cadrul proiectului "Teatru și logopedie", care este deja la a II-a ediție, prima fiind una de succes.

Aici, chiar de la intrare se simte o ambianță călduroasă și primitoare, căci personalul dispune de un arsenal bogat de cunoștințe în privința metodelor educaționale precum: Montessori și Hanen. Cu ajutorul celor mai noi metode și tehnici din domeniul pedagogic, de care copiii au parte zilnic, cadrele didactice educă creativitatea, dezvoltă gândirea critică, insuflă siguranța de sine, dar nu uită să pună la dispoziție și o gamă variată de jocuri, care îi cucerește chiar și pe maturi!

Iată de ce, cu timpul se leagă adevărate prietenii, ce nasc și alte proiecte frumoase precum:

"Mămici și pici la Scăpărici". Este un proiect deosebit de frumos și interesant. În cadrul acestuia pot participa mămicile împreună cu copilașii. Mama, la o ceșcuță de cafea, primește sfaturi din partea specialiștilor, cum ar fi: psiholog, pediatru, logoped, femei de afaceri, dar și idei ingenioase de activități pe care să le desfășoare acasă împreună cu piciul. În acest timp, micuții se distrează în odaia de alături împreună cu un educator calificat.

"Pregătire pentru școală". Este un proiect dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani. Activitățile se desfășoară în zilele de marți și joi, între orele 17:00-19:00, precum și în zilele de sâmbătă, de la ora 10:00 până la 12:00. Programul include activități interesante și captivante de matematică, limbaj și comunicare, cunoașterea mediului și ateliere de creație.

"A iubi un copil nu înseamnă să îi faci toate capriciile; a-l iubi constă în a scoate tot ce este mai bun în el și a-l învăța să iubească dificultățile". (Nadia Boulager)

Ținând cont de acest motto, colectivul "Scăpărici" mucește zi de zi cu inima plină de iubire și căldură, pentru ca părinții și copiii să aibă parte de cele mai alese momente, fiindcă odată ce copilul va crește, desigur el nu va ține minte detaliile, însă vă purta în suflet momentele de care a avut parte aici.

Urmează un șir de alte proiecte, printre care și editarea unei cărți. Așadar, fiți cu ochii pe "Scăpărici"!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Scăpărici — Centrul de dezvoltare timpurie str. Lidia Istrati, 27 Tel.: 0 696 7-01-07

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»