Articolul se referă la temele:

Elitex — instituție de învățământ privat, genul de activitate al căreia este oganizarea învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Servicii și particularități:

TEST KIDS s-a mutat la casă nouă!0

Centrul de limbă engleză pentru copii TEST KIDS deja de mult timp este cunoscut și îndrăgit în Chișinău. Recent, această instituție de învățământ și-a schimbat sediul, s-a mutat în una din cele mai frumoase clădiri din capitală de pe strada Bernardazzi. Acum lecțiile interesante și atractive se desfășoară în incinta vilei ce a aparținut pedagogului Mihail Karcevski, care, la începutul secolului trecut, a devenit fondator al liceului modern ”N. V. Gogol”. Despre cum se simt micuții și cadrele didactice în casa lor nouă, am discutat cu directorul TEST KIDS, Elena Russu.

Elena, felicitări pentru casă nouă. Acest conac este o adevărată bijuterie a capitalei, prin urmare, din câte înțeleg, pentru TEST KIDS mutarea a fost motiv de bucurie. Am dreptate?

Vă mulțumesc pentru felicitări — da, acum deja poate fi efectuată o anumită retrospectivă, deși la început nu era totul atât de limpede. De mai mult timp planificam să ne mutăm, aveam nevoie de o suprafață potrivită pentru copii de diferite vârste. Oficiul precedent, de pe strada București, la fel ne-am străduit să-l facem pe cât posibil de confortabil. Doar și atunci, și acum, scopul nostru principal e ca clasele de studii să nu arate ca cele de la școală, pentru ca copilul să simtă ca acasă, într-o atmosferă relaxantă.

V-a luat mult timp căutarea clădirii?

Foarte mult: vreo patru ani, dar fără de rezultat. Și iată, după cum se întâmplă deseori — am găsit ceea ce ne trebuia literalmente în zile numărate. Este un monument arhitectural, vilă construită după proiectul lui Alexei Șciusev, cu poduri înalte, săli de clasă spațioase și luminoase. Ne aflăm în zona istorică a orașului, unde domnește o atmosferă deosebită. Este foarte comod că nu mai depindem de diferite tipuri de evenimente: atunci când toate mijloacele de transport erau direcționate pe str. București, ne aflam în mijlocul unui mare ambuteiaj. Aici transportul circulă fără probleme, mai mult decât atât, în preajmă sunt multe clădiri ale misiunilor diplomatice, în imediata vecinătate este cea mai mare universitate, motiv din care nu trebuie să vă faceți griji pentru siguranța copiilor.

Literalmente de la ușa am simțit cât de confortabil este aici.

Și părinții zic că aici le este mai comod. Avem la dispoziție trei etaje, la fiecare există un colțișor unde e posibil de stat în liniște, așteptând copilul. În hol este un adevărat șemineu mare, noi îl folosim activ în calitate de decor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta, apropo, e funcțional! Și o parte din mobila care era în clădire — la fel e străveche, și nu e doar comodă, ci și creează culoare și confort unic. Sentimentul că te afli într-un conac din secolul trecut — este foarte plăcut.

Cum au apreciat copiii noul loc de studii? Ei doar au alte criterii.

Copii au apreciat și mai bine decât părinții — le era TOTUL interesant, fiecare ungheraș, fără exagerare. Scările cu trepte de lemn și balustrade sculptate, șemineul din hol, mansarda, formele neobișnuite ale geamurilor — în genere, absolut tot. Chiar și comportamentul lor s-a schimbat! Au început să respecte liniștea, atâta grijă manifestă față de pereții acestei clădiri … Le place.

Există o anumită divizare pe grupe de vârstă?

Da, evident. Primul etaj este pentru cei micuți, am ales pentru ei cele mai spațioase săli de clasă, cele mai luminoase, unde sunt cele mai multe geamuri. Etajul doi — pentru copii de 9-11 ani, mai sus — pentru adolescenți. Iar mansarda — reprezintă o încăpere separată, ea este specială. Acolo e o atmosferă unică, e greu să explici, dar acolo este un confort nemaipomenit. Iar imaginea ce se deschide de pe acoperiș, mai ales când este zăpadă — e ceva de nedescris. Acolo au loc lecțiile pentru copii de 7 ani. Sinceră să fiu, am încercat ”să-i coborâm” la primul etaj, dar ei categoric refuză! Și eu îi înțeleg. Este o sală de clasă pur și simplu fabuloasă! Eu personal îmi doream acest cabinet!

Cadrele didactice se simt la fel de armonios în casă nouă?

Mai mult decât atât. Echipa noastră predominant este formată din pedagogi tineri, fiecare are o metodă personală de lucru cu copiii, și ei s-au adaptat perfect în noile condiții. O parte din materialele didactice au fost aduse de la sediul vechi, dar multe au apărut deja aici, să spunem așa, sub inspirația mutării la casă nouă.

La drept vorbind, într-o încăpere atât de confortabilă și frumoasă nu prea te gândești la învățat, ci apare dorința să creezi.

TEST KIDS — cu siguranță nu poate fi caracterizat prin noțiunea de buchereală! Am renunțat complet la o asemenea abordare, nu impunem copiii să învețe. Principala noastră metodă — a nu impune, a nu ”defecta”. Voi remarca din start că nu e deloc simplu. Însă pentru pedagogii noștri aceasta este o metodă de suflet și ei oferă rezultate formidabile. Știți, avem cele mai liniștite grupe — copii de 4 ani, cât de paradoxal nu ar părea.

Care este secretul?

După cum am mai spus, datorită faptului că avem o echipă de pedagogi tineri. Eu personal sunt pentru ca micuții să fie instruiți de pedagogi tineri, pentru că acestora le este mai ușor să găsească limbă comună cu cei mici. Nimeni nu ridică vocea, se înțeleg unii pe alții din jumătate de cuvânt. Cu toate că în grupă sunt 10 persoane! Copiii se simt liberi, participă activ la procesul de studii. Lecția durează 60 de minute, fără pauze, micuții pot sta și sub masă, au voie și să se plimbe prin sala de clasă, și să iasă să bea apă. Iar apoi să revină. Nu trebuie să uităm că pentru copii este important să le fie interesant — este acea vârstă când dacă nu le place ceva, nu vor mai reveni niciodată. A capta interesul micuților — e o artă specială. Pedagogul trebuie să fie capabil să improvizeze, fără a se îndepărta de obiectivul didactic. Și dacă copilul simte că profesorul este bun cu el, dar exigent — procesul de studii va avea succes.

Un copil e dificil să-l direcționezi spre o anumită sferă de activitate.

Din acest motiv este nevoie de flexibilitate. Apropo, în centrul nostru sunt și pedagogi- universali: aceștia lucrează și cu adolescenții, și cu micuții. Copiii pot fi destul de duri unul față de altul, de aceea susțin mereu ideea că părinții trebuie să țină la maxim legătura cu pedagogii, aceasta se referă în mod special la copiii problematici, cei care au nu doar probleme de vârstă, și ci de comportament. Am avut copii cărora le era dificil să studieze în alte școli sau nu erau admiși să-și efectueze acolo studiile, iar la TEST KIDS procesul a avut succes! Bineînțeles, nu fără dificultăți, nu voi disimula. Și nu doar noi îi învățam, ci și ei pe noi. Până și acum comunicăm, suntem la curent cu soarta multor discipoli de-ai noștri.

Ei, probabil, recomandă și altor copii, TEST KIDS ca centru de studiere a limbii străine?

Aș spune — nu atât ca pe un loc unde poți învăța engleza, ci ca pe un fel de casă în care te simți ca în familie, în care locuiește limba engleză, în care toți sunt impregnați de această cultură, dar pe lângă toate un loc în care domnește atmosfera și căldura de casă. La noi învață generații întregi. Mai întâi copiii mai mari, apoi mezinii. Dar se întâmplă și părinții, care au nevoie să cunoască limba engleză, o asimilează în cadrul centrului nostru pentru adulți - Top English School.

În programul de studii s-au efectuat modificări principiale după schimbarea sediului?

Absolut nimic. Pe lângă programul extins de studiere a limbii, la fel ca altădată activează clubul de creație pentru copii, tabăra de vară, lecțiile se desfășoară ținând cont de vârsta și interesele copiilor. Casa noastră a devenit mai mare, dar nu a încetat să fie interesantă! Veniți — acum pe Bernardazzi, 97. Vă așteptăm cu drag!

Test-Kids
Adresa: str. A. Bernardazzi, 97
Tel.: 022 26-03-50, 0 793 0-60-07

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Top English School of Today — Centru de limbă engleză str. Bănulescu-Bodoni, 45 Tel.: 022 81-51-57, 022 81-51-56, 022 81-51-55, 0 799 9-44-81, 0 793 0-60-07 www.topenglish.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Indigo family fest

Noutățile partenerilor

Noutăți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»