International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

ILTC la cei 25 de ani de la fondare: recunoaștere din partea statului, cele mai bune oportunități pentru profesori, rezultate deosebite ale cursanților0

Unul dintre liderii incontestabili în domeniul studierii limbilor străine — Centrul ILTC — a împlinit recent 25 de ani de activitate! Cum se simt și la ce visează în această zi de sărbătoare angajații și cursanții centrului? Am decis să aflăm despre acest lucru chiar din prima sursă.

În orice parte a anului, aflându-vă în vizită la ILTC, veți simți neapărat o atmosferă lejeră, prietenoasă și plină de bucurie acolo. Ce să mai spunem despre aceasta atunci, când vine vorba de ziua aniversării centrului! Zâmbete, emoții, fețe pline de inspirație – toate acestea anticipează desfășurarea atractivă a festivității Quiz Night în limba engleză. Anume în acest neobișnuit mod, de la un timp încoace, centrul își sărbătorește aniversarea sa. Quiz Night este un joc intelectual, în timpul căruia cursanții își pot testa cunoștințele, au oportunitatea de a se cunoaște mai bine între ei și a învăța să fie mai uniți. Toți banii colectați la eveniment sunt transmiși unui ospiciu, în sprijinul persoanelor cu boli incurabile.

În această zi specială, am discutat cu conducerea, angajații și cursanții centrului.

Victoria Galii

Director ILTC (cu o experiență de muncă de 25 de ani în ILTC).

Un eveniment jubiliar este întotdeauna o ocazie minunată de a privi înapoi, de a evalua munca depusă și de a face un bilanț. Care sunt realizările ILTC din ultimul an, care vă bucură în mod deosebit?

ILTC a pășit într-un an de studii aniversar. Centrul a împlinit 25 de ani de activitate! Pe parcursul acestei perioade de timp, centrul a devenit o instituție remarcabilă în domeniul studierii limbilor străine în Moldova. Această realizare vine cu rezultate de succes, ceea ce ne oferă un motiv în plus pentru a considera că noi suntem un lider recunoscut în domeniul predării limbilor străine aici.

Pe parcursul celor 25 de ani, la centru, au fost instruiți mai bine de șaizeci de mii de cursanți. În momentul de față numărul persoanelor care își fac studiile la noi este de 10 ori mai mare decât în primul an de activitate a centrului. La începuturi, în 1994, era studiată aici doar limba engleză, iar astăzi sunt predate de asemenea germana, spaniola, italiana, româna și rusa. În cei 25 de ani, cursantul nostru a întinerit cu mult. Dacă înainte, principalii noștri cursanți erau adulții, acum copiii și adolescenții reprezintă peste 50 la sută dintre aceștia.

ILTC a ocupat o poziție atât de importantă pe piața serviciilor educaționale, încât la acestea apelează cele mai motivate și bine intenționate persoane. Aceștia sunt cursanții noștri și cerințele lor ne fac să ne menținem permanent la cele mai înalte standarde profesionale.

Principalul criteriu al statutului nostru de lider îl reprezintă cei mai buni profesori de pe piața serviciilor lingvistice din Moldova. Aproape întreg corpul didactic al ILTC are calificări internaționale. Cot la cot cu noi, au muncit de asemenea circa 100 de profesioniști în domeniu, care au fost vorbitori nativi.

Cel mai important lucru este că în toți acești 25 de ani s-a format o adevărată familie ILTC, care a fost creată de toată lumea care a lucrat și mai lucrează aici și care dă dovadă de profesionalism, sinceritate și atitudine pozitivă în tot ceea ce face.

În ajunul aniversării sale, ILTC a avut parte de o recunoaștere deosebită din partea instituțiilor de stat din țara noastră. Ministerul Educației a acreditat toate programele noastre pentru studierea celor șase limbi predate aici. Ca urmare a evaluării externe a activității noastre, Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație a decorat ILTC cu insigna de onoare „Cristalul Calității”. Conform rezultatelor pentru anii financiari 2017- 2018, Serviciul Fiscal de Stat a atribuit ILTC statutul de „Contribuabil cu un grad ridicat de încredere”. În cele din urmă, în baza analizei pieței moldovenești pentru anul 2018, Axa Management Consulting a menționat că ILTC este unul dintre cei mai buni angajatori din țară.

Caritatea ca o modalitate de a sărbători ziua aniversară a centrului. Această idee îi încântă de ani buni pe majoritatea cursanților centrului. În opinia Dvs., care este motivul pentru aceasta?

Particularitatea zilelor aniversare ale ILTC constă nu doar în crearea unei sărbători pentru cei care studiază aici, dar și pentru a face împreună ceva bun pentru alții. Suntem foarte mândri de cursanții noștri care s-au lăsat prinși de această bună intenție și care ne sprijină întotdeauna foarte activ în realizarea acesteia. La evenimentul nostru aniversar au participat circa 200 de persoane și a fost colectată suma de 14 935 de lei în ajutorul celor suferinzi de la un ospiciu pentru bolnavii incurabili. Prin contribuția și participarea noastră modestă, putem prelungi viața a câtorva zeci de oameni. Suntem convinși că dacă o persoană nu poate fi vindecată, aceasta nu înseamnă că ea nu poate fi ajutată.

Ce i-ați dori centrului pentru anul viitor?

Astăzi, de sărbătoarea noastră aniversară, le doresc tuturor cursanților noștri și întreg colectivului meu drag să extindă hotarele capacităților lor, să își atingă obiectivele propuse, să fie încrezători în competențele și abilitățile lor profesionale, să își facă viața strălucitoare și împlinită. Doresc prosperitate organizației noastre! Și succes tuturor cursanților noștri! La mulți ani, ILTC!

Oxana Malcenco

Șefă de studii și profesoară de engleză (cu o experiență de muncă de 12 ani în ILTC).

Ce vă oferă dvs. activitatea în ILTC din perspectiva dezvoltării profesionale?

Să fii șefa departamentului de studii, care este format din circa 30 de profesioniști de nivel internațional, care sunt îndrăgostiți de meseria lor, este o responsabilitate uriașă. Am norocul să fac parte dintr-o echipă în care dezvoltarea profesională este prioritară.

Pe lângă creșterea profesională, are loc și dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi, a celor care și-au ales activitatea de predare ca pe un rost în viață: nu este ceva prea ușor, dar este nobil și plin de recunoștință. Fiind profesor la ILTC, devii în această viață un altcineva: îți schimbi opiniile, prioritățile, atitudinile și aceasta chiar îmi place!

Cum îi alegeți pe profesori pentru a activa în Centru?

Există anumite cerințe pentru profesori la etapa inițială: acestea sunt asociate desigur cu educația și cunoașterea limbii. Dar mai este însă și o altă componentă importantă, care, putem afirma, este una decisivă și anume dragostea față de oameni. Aceasta pare a fi un concept foarte abstract, dar care se poate manifesta foarte clar în sala de studii: este respectul și acceptarea opiniei altcuiva, dorința de a ajuta, sprijinul și aprecierea, interesul pentru dezvoltare și bucuria pentru succes, atitudinea pozitivă, necondiționată și deschiderea în relații. Dacă profesorul manifestă toate aceste calități chiar de la prima sa activitate de predare, noi putem afirma cu siguranță că acesta este „formatul nostru” și atunci începem să-i oferim din metodele și tehnicile noastre, să-i împărtășim experiența acumulată și să-l pregătim pentru activitatea cu beneficiarii noștri.

Svetlana Antipova

Manager pentru activitatea cu clienții (cu o experiență de muncă de 8 ani în ILTC).

Ce vă oferă munca dvs. în ILTC din perspectiva creșterii profesionale?

Activitatea noastră este o sferă de servicii în educație. Noi îi acceptăm în familia noastră pe oamenii cu mintea deschisă, gata să accepte idei noi și o perspectivă nouă asupra lucrurilor. Angajații noștri sunt persoane capabile să gândească creativ și să manifeste o abordare non-standard. Pentru ILTC, formarea și dezvoltarea profesională a angajaților este ceva tot atât de firesc și obligatoriu ca, în același timp, remunerarea adecvată a muncii lor.

Pentru mine personal, ILTC nu este doar o simplă muncă. Pot spune că este un stil de viață. Mă dezvolt împreună cu ILTC, am avut ocazia să particip la multe activități de formare profesională și nu doar în domeniul vânzărilor și al managementului, ci și în cel al predării unei limbi.

Care sunt realizările centrului de care sunteți deosebit de mândră?

Centrul nostru ocupă locul 5 în clasamentul companiilor, în care este cel mai bine să lucrezi. Evaluarea acestora a fost realizată în baza chestionării electronice anonime, conform a 5 criterii cheie: condițiile de muncă, oportunitățile de dezvoltare, salariul, cooperarea și comunicarea în cadrul companiei. Aceste criterii au făcut posibilă evaluarea gradului de satisfacție a angajaților și a gradului în care acestuia i se acordă atenția necesară.

Am inițiat de asemenea evenimentul Annual Language Contest, care a avut drept scop încurajarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, din diferite școli, să participe la un concurs de cunoaștere a limbii engleze. La acesta au participat circa 100 de elevi, iar primele 4 locuri din fiecare dintre cele 3 categorii au fost menționate cu premii și cadouri.

Tamara Butucel

Șefa Departamentului Copii (cu o experiență de muncă de 10 ani în ILTC).

Prin ce este deosebit corpul didactic al centrului?

Acesta este bun în toate. Sunt oameni interesanți, prietenoși și binevoitori, cărora le pace să muncească. Majoritatea profesorilor din centrul nostru au calificări internaționale precum CELTA, SIT TESOL sau Certificate IH. Acesta este rezultatul unei activități sistematice și minuțioase, începând de la formările profesorilor de engleză după metoda comunicativă și terminând cu cursurile anuale de perfecționare, pentru a obține certificarea internațională. Pe lângă aceasta, la ILTC, de trei-patru ori pe an, se organizează cursuri de instruire și master-class, desfășurate de traineri internaționali.

Principalul lucru este că ușile noastre sunt deschise pentru toți. Orice profesor ambițios poate veni la noi să încerce să devină cel mai bun.

Adrian Țurcan

Cursant (studiază în primul an la ILTC).

Ați putea menționa 3 motive pentru care ați ales ILTC?

Un rezultat stabil, reputația centrului și cei doi fii ai mei, care au studiat la ILTC și vorbesc fluent engleza.

Sunteți mulțumit de rezultatele dvs.? Ce anume v-a permis să le realizați?

Sunt foarte multumit de rezultate. În mai puțin de un an, am progresat evident: corespondența de afaceri o fac, în general, fără probleme, întâlnirile de afaceri le realizez deja fără translator. Mai întâlnesc încă anumite dificultăți în comunicarea la telefon (ascultare). Factorii de succes sunt: tehnologia verificată, profesorii excelenți de la ILTC și nivelul înalt de motivație a cursanților.

In my opinion, ILTC is the best English school in Moldova! (În opinia mea, ILTC este cea mai bună școală de engleză din Moldova!)

Valentina Nazar

Cursant la ILTC, studiază în primul an.

Sunteți mulțumită de studiile dvs. la ILTC și de rezultatele obținute?

Pentru mine, inițial, limba engleză era doar o tortură, pentru că la școală ne obligau să tocim. Atunci am pierdut interesul pentru a studia această limbă. Peste câțiva ani mai târziu, am auzit-o pe colega mea de curs cât de frumos și fluent vorbește engleza și imediat am întrebat-o cum a învățat această limbă? Răspunsul nu a durat prea mult - ILTC! Atunci am realizat că acest lucru este posibil și pentru mine și doar la ILTC mă vor ajuta în acest sens.

Studiez la ILTC de aproape un an și pot spune cu siguranța de 100% că aceasta este o școală care oferă rezultate reale. Aici m-au ajutat să antrenez limba vorbită și cel mai important este că bariera lingvistică a dispărut. Profesorii au un curriculum foarte divers și în acest mod noi învățăm să „simțim” limba engleză. În cadrul fiecărei activități de instruire, noi putem să extindem vocabularul nostru, lucrăm cu materiale audio și video, exersăm utilizarea în practică a diferitor construcții gramaticale.

Felul în care a fost sărbătorită aniversarea a 25 de ani de la fondarea ILTC m-a surprins foarte mult. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea nu doar să comunicăm cu prietenii, dar și să colectăm bani pentru a-i ajuta pe cei suferinzi. În opinia mea, ILTC a ales cea mai bună opțiune pentru sărbătorirea acestei aniversări. Sprijin această idee și mă bucur foarte mult că împreună cu echipa ILTC putem face pe cineva mai fericit.


Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

International Language Training Center — Centru Internațional de limbi străine str. Petru Rareș, 43 Tel.: 022 29-29-88, 0 798 8-29-88 www.iltc.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»