Articolul se referă la temele:

Top English School of Today (TEST) — școala de limbi străine unde studenții învață limba engleză într-un mediu liber și dinamic.

Cursuri:

Temele pentru acasă ale copilului — efectuăm fără victime0

Pedagogul, Învățătorul anului și tatăl a doi copii — Vladimir Vohmeanin vorbește despre modalitatea în care pot fi efectuate temele pentru acasă, astfel încât aceasta să nu se transforme într-un chin pentru toată familia.

Vă salut pe toți, astăzi vorbim despre temele pentru acasă. Cum facem astfel, încât acestea să nu devină un coșmar, despre care fiecare cunoaște prin prisma propriului exemplu și mulți părinți au simțit cât este de tragic.

Să revenim la subiectul pe care l-am abordat deja — independența. Dacă copilul, venind la școală deja este independent — nu va fi o problemă, deoarece pentru el nu va fi greu să-și formeze un nou obicei. Cu ajutorul aceluiași calendar de obiceiuri, va face față situației cu ușurință. El va fi capabil de sine stătător să se apuce, să efectueze temele și chiar să alerge la dv. pentru a fi apreciat.

Dar ce să facă cei care în procesul de pregătire pentru școală, au ales să învețe tabla înmulțirii și să citească ”Cenușăreasa” singuri, în loc să educe la copil abilitățile unui comportament independent?

E simplu. Copilul TREBUIE să efectueze temele pentru acasă la școală. Acest sentiment ușor de impas trebuie să persiste în copil și în dv., atunci când veți veni la școală sau, dacă sunteți deja în școală. Începeți să formați în sine acest sentiment de impas ușor. Altfel nu veți reuși, copilul trebuie să efectueze temele pentru acasă. Dv. ați putea folosi diferite trucuri motivaționale. De exemplu, atunci când veniți de la serviciu și vedeți copilul, îi puteți spune – am observat cât de minunat îți luminează chipul. Oare nu din motiv că ai efectuat de unul singur temele pentru acasă? Dar noi doar presupunem că copilul a efectuat deja temele, în acest mod, îl pregătim să facă acest lucru. Chiar dacă nu a efectuat temele, oricum îl puteți încuraja și ruga totuși să le îndeplinească.

Sau alte cuvinte care v-ar ajuta să orientați copilul spre efectuarea temelor pentru acasă. Iar dacă există dificultăți, vă propun să vă întâmpinați copilul cu următoarea frază – știi ce surpriză am pregătit pentru astă-seară? Copilul va fi intrigat și va aștepta continuarea, dar dv. spuneți-i că aceasta e posibil doar în cazul în care temele pentru acasă sunt efectuate.

În seara curentă, din păcate, nu vă va reuși nimic, deoarece copilul nu a efectuat temele. Dar el va fi determinat să o facă pentru seara următoare. Și dacă veți veni mâine și îi veți spune aceste cuvinte, vă asigur că răspunsul copilul va fi următorul – am efectuat toate temele. Povestește-mi, mămica, ce vom face astăzi? Petrecerea timpului împreună cu copilul reprezintă cea mai puternică imagine emoțională, indiferent dacă e vorba de clasa 1 sau 4. Anume aceasta vă va ajuta să educați la copil dorința de a efectua temele pentru acasă. Iarăși, ați putea înfrumuseța lucrurile, rugând copilul să îmbrace un anumit costum. Sau să efectueze temele pe ciornă, să scrie cifre și litere, stând cu picioarele în sus. Includeți fantezia, aceasta neapărat va avea rezultate. Iar dacă aveți întrebări — le puteți adresa în comentarii.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Vladimir Vohmeanin — Învățător de clasele primare Tel.: 0 695 8-73-85

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»

Articole populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»