Articolul se referă la temele:

Prăjitură delicioasă cu pere0

Prăjitură delicioasă cu pere

Fructele de toamnă sunt cele mai aromate și conțin o mulțime de vitamine. Pentru a-ți bucura familia cu o coptură caldă în zilele răcoroase ale lui răpciune, îți propunem o rețetă de prăjitură cu pere. Cele mai simple ingrediente te ajută să obții cea mai gustoasă prăjiturică de toamnă.

Pentru a găti ai nevoie de:

  • 250 g. de făină
  • 5 ouă
  • 250 g. de zahăr pudră ( pentru a orna prăjitura)
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 4 pere (puteți folosi și mere)

Modul de preparare:

Pentru a pregăti aluatul trebuie să bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Apoi adăugați zahărul și bateți până obțineți o masă densă și pufoasă. Dacă doriți, puteți adăuga 4 linguri mari de miere de albini în loc de zahăr. În acest caz prăjitura va avea o culoare mai intensă - cafeniu cărămiziu.

Într-un alt vas bateți gălbenușurile cu ulei, apoi le încorporați în aluat, adăugând făina puțin câte puțin. Amestecați masa obținută încontinuu.

După ce ați obținut o masă consistentă, e rândul perelor. Perele se decojesc, se curăță de cotor și semințe și se taie felii. Tava se unge cu puțin ulei și se toarnă aluatul obținut. Deasupra se aranjează frumos feliile de pere, care sunt cufundate ușor în aluat cu o linguriță.

Prăjitura se pune în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Pentru a fi sigură că totul este preparat, folosește o scobitoare pentru a verifica. Desertul poate fi servit cu zahăr pudră.

Bucurați-vă familia cu un desert sănătos, rapid și gustos. Copilașii vor fi bucuroși să vă ajute la curățirea fructelor, sau la ornarea deliciului.

Poftă bună!


Irina Odobescu
Irina Odobescu

Sunt o visătoare si am un hobby pe care-l practic zilnic - zâmbesc. Fac jurnalism și descopăr lumea și cel mai important, oamenii.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Gastronomia»

Articole populare a rubricii «Gastronomia»