Articolul se referă la temele:

Cașcaval de casă cu textură cremoasă1

Cașcaval de casă cu textură cremoasă

Delicat, gustos și, cel mai important — sănătos! Acest cașaval este pregătit doar din ingrediente naturale. Vă recomand să-l serviți pe pâine cu maia, semințe de susan și ierburi aromate — o combinație perfectă.

Pentru cașcaval avem nevoie de:

  • 1 litru de lapte;
  • 200 gr smântână;
  • 3 ouă;
  • 1 linguriță de sare.

Pași de urmat:

  1. Punem laptele la fiert și adăugăm sare.
  2. Într-un vas amestecăm ouăle cu smântâna.
  3. Când laptele ajunge la punctul de fierbere, turnăm compoziția de smântână cu ouă, amestecăm și lăsăm compoziția la foc mic aproximativ 7-8 minute. Atunci când compoziția începe să formeze fulgi mășcați, opriți focul. Lăsăm să se răcească puțin.
  4. Într-o sită aranjăm o strecurătoare sau tifon pus în două, turnăm compoziția deasupra, punem o greutate de minimum 1 kg (eu am pus un borcan cu apă). Lăsăm până se răcește complet.
  5. După ce se răcește, scoatem cașcavalul din formă și îl dăm la frigider pentru minim 2 ore.

În cazul în care nu dispuneți de produse de casă și intenționați să folosiți ingrediente din comerț, atunci luați lapte de 3%, smântână de 20%.

Notă! Gustul cașcavalului nu e la fel ca a celui din comerț, în schimb e sănătos și sigur pentru copii. Puteți folosi și diferite adaosuri – oregano, mărar, nuci sau altele (după preferințe).

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu