Articolul se referă la temele:

Tort din clătite de dovlecei. Rețeta pas cu pas0

Bucatele din dovlecei sunt perfecte pentru zilele toride de vară. Or, pe lângă faptul că sunt gustoși, dovleceii reprezintă o sursă importantă de nutrienți. Bucătarul nostru, Veronica Ciochină vă propune un aperitiv de vară perfect – Tort din clătite de dovlecei. Rețeta o găsiți aici.

Avem nevoie de:

  • 3 dovlecei de mărime medie;
  • 6 ouă;
  • 6 linguri de făină;
  • 2 lingurițe de ulei;
  • Sare;
  • Piper negru măcinat;
  • 500-550 gr de smântână/iaurt gras (de exemplu iaurt grecesc) / maioneză;
  • Mărar sau pătrunjel (fie combinate);
  • 3 roșii;
  • 3-5 căței de usturoi;
  • 150-200 gr cașcaval sau brânză caș.

Mod de preparare:

Dovleceii se dau pe răzătoare și se scurg bine în pumn de suc. Într-un bol punem ouăle (pentru un dovlecel mediu se folosesc 2 ouă) și 2 linguri de făină (nu foarte încărcate). Adăugăm sare și piper. Totul se amestecă bine.

Pe tigaia bine încinsă punem câteva linguri de ulei și coacem clătitele. Eu folosesc tigaie specială pentru clătite, dar puteți utiliza orice tigaie antiaderentă.

Pregătim crema (sosul): Amestecăm smântâna (e foarte bun și în combinația: smântână + iaurt sau smântână + maioneză) cu câțiva căței de usturoi zdrobiți. Adăugăm – sare și piper, mărar sau pătrunjel tocat mărunt (sau în combinație), brânză sau cașcavaș dat pe răzătoare.

Asamblăm tortul: pe un platou sau o farfurie mai mare punem o clătită și ungem cu 2-3 linguri de cremă-sos. Presurăm cașcaval/brânză și câteva cubulețe de roșii. Pe final, pesurăm deasupra cașcaval ras fin (sau brânză) ori albuș de ou. Decorăm cu verdeață, flori de dovlecei, semințe de dovleac. Deci, după propria imaginație.

Apropo, eu asamblez tortul cu ajutorul unui inel reglabil pentru patisserie.

Dăm la frigider pentru 2-3 ore.

Poftă mare! Cu drag Veronica Ciochină www.instagram.com

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu