Articolul se referă la temele:

Turte coapte pe tigaie0

Turte coapte pe tigaie

Turtele copilăriei! Așa ar putea fi numite turtele gătite după rețeta Veronicăi Ciochină. Vara sunt perfecte pentru un picnic în sânul naturii cu familia, iar iarna vor fi binevenite la orice masa, fie mic dejun, prânz sau cină.

Ingrediente:

  • 640-650 gr făină;
  • 5 gr drojdii uscate;
  • 2 lingurițe de sare;
  • 320 ml apă;
  • 2 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui;
  • 200 gr brânză dulce de vaci (opțional).

Pregătim aluatul:

1. Procedura e aceeași ca la aluatul obișnuit cu drojdii – se înmoaie drojdiile cu puțină apă caldă și un pic de zahăr, până apar bule în amestec.

2. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă. La final se frământă cu ulei.

3. Aluatul se lasă să crească, fiind acoperit cu o folie.

4. Se formează bile, se turtesc și se rumenesc pe tigaia bine încinsă, cu un strop de ulei, la foc mic.

Turtele se servesc calde cu smântână, gem, brânză sau orice, după propriul gust.

Poftă mare! Cu drag, Veronica Ciochină.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu