25 aprilie 2018

Afiș 26 aprilie-2 mai: Festivalul Mai Retro, expoziție de costume tradiționale, cosmic show și ziua faptelor bune

Luna aprilie se încheie nu doar cu vreme caldă și mult soare, ci și cu evenimente pe măsură. Master-classuri pentru copii și adulți, festival în stil retro, expoziție de costume tradiționale, fapte bune, show cosmic pentru micuți și multe alte activități vă așteaptă la acest sfârșit de săptămână și de lună. Noi le-am inclus în afișul săptămânal pe cele mai interesante. Odihnă plăcută!


EVENIMENTELE NOASTRE

27 aprilie, vineri

18:30 Master-class "Cum poate fi motivat un bărbat?".
Master-class moderat de psihologul Natalia Malehina, specialist în relația de cuplu. Participând la acest master-class veți afla: cum poate fi motivat bărbatul să câștige mai mulți bani; cum poate fi motivat bărbatul să se însoare, să petreacă mai mult timp cu familia și copiii, să acționeze etc. Numărul de locuri este limitat – 25 de persoane.
Accesați pentru înregistrare la eveniment: aici.
Preț: 100 lei.
Adresa: str. Belinschi, 11B.
Telefon: 0 684 4-66-24.
Detalii...

28 aprilie, sâmbătă

15:00 Master-class "Copiii și gadgeturile. Cum găsim un compromis?".
Moderator — Anna Crasilnicova – Psiholog, expert în relația părinte-copil. În cadrul master-classului veți afla: de ce copiii sunt atrași de gadgeturi; cum determinăm copiii să renunțe la jocurile virtuale; cum dezvoltăm și "alimentăm" corect creierul copilului; ce tip de desene animate nu ar trebuie să fie vizionate de către copil; de ce "centrele de dezvoltare virtuale" nu dezvoltă; cum pot fi utilizate gadgeturile corect, efectiv și maximal de ecologic.
Înregistrare: aici.
Preț: 100 lei.
Adresa: str. Belinschi, 11 B.
Telefon: 0 684 4-66-24.
Detalii...



26 aprilie, joi

14:00 Vernisajul expoziției "Matricea sufletului românesc".
Expoziția reunește costume tradiționale de sărbătoare din sec. XIX-XX, provenite din Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova. Proprietara costumelor, Diana Toma (or. Buzău, România), pe parcursul mai multor ani, colecționează piese de port tradițional, fiind convinsă de necesitatea salvării și promovării acestei moșteniri strămoșești. În continuarea vernisajului, la ora 14.30, va avea loc Programul literar-muzical "100 de ani ai Marii Uniri", organizat în colaborare cu Clubul Interpreților, Folcloriștilor, Etnografilor și Amatorilor de Folclor. În cadrul manifestării vor lua cuvântul istorici și alți cercetători. Va urma un program de cântece populare și patriotice, cu participarea interpretelor Ileana Țurcanu, Eugenia Tudose și Maria Graur, a ansamblurilor folclorice-model "Răzeșii" și "Țărăncuța".
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

28 aprilie, sâmbătă

12:30 Atelier de pictură pentru copii și adulți.
Atelier de pictură pentru copii și adulți cu durata de 3 ore, pauza de cafea inclusă. Materialele de lucru sunt asigurate, iar acasă fiecare participant pleacă cu o creație proprie. Numărul de locuri este limitat, rezervarea prealabilă este obligatorie.
Adresa: str. Alecu Russo, 57.
Telefon: 0 697 0-53-40.
Detalii...

13:00 Cosmic show – program distractiv și planetariu.
Copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani sunt invitați la un eveniment dedicat rătăcirilor cosmice. Picii vor avea parte de o călătorie atractivă pe diferite planete, întâlnire cu personaje fantastice și vizionarea unui film despre spațiul cosmic într-un adevărat planetariu. Programul se va desfășura în limbile română și rusă.
Preț: program distractiv – 150 lei, planetariu – 70 lei. Dacă vreți să participați la ambele activități, costul unui bilet va fi de 200 lei.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. N. Russo, 2/2.
Detalii...

14:00 Sakura kids party.
Șezătoare de primăvară pentru copii, dedicată vișinului japonez Sakura. Picii vor prepara gustări tradiționale japoneze, vor confecționa decorațiuni în stil origami și vor merge la un picnic.
Evenimentul este preconizat pentru copii de 6-13 ani.
Preț: 150 lei.
Locul desfășurării: Arbuz Family Club.
Adresa: str. Sfatul Țării, 9.
Detalii...

28 aprilie-1 mai

12:00 Festivalul Mai Retro.
Fiind la cea de-a II-a ediție, festivalul "Mai Retro" vine să reînvie în sufletele oamenilor dorința de a admira și a contacta cu frumusețea naturii, de a se relaxa într-un cadru pitoresc, de a gusta din bucate pregătite la iarbă verde. Totodată vă oferă o diversitate de distracții în stilul Retro, toate pe ritmurile muzicii de altădată îndrăgite de fiecare. În program: expoziție de automobile retro, mașini de lux, motorbike-uri și biciclete; picnic în aer liber; muzică live; concurs de fotografie; discotecă retro; camping și rug.
Locul desfășurării: Complexul etno-cultural "Vatra".
Telefon: 0 795 5-11-33.
Detalii...

29 aprilie, duminică

10:00 Ziua faptelor bune.
Volunteer Center RVC se alătură pentru a treia oară de acțiunea mondială "Good Deeds Day", acțiune ce reunește locuitorii a peste 93 de țări din lume. Milioane de oameni, mii de organizații și companii din întreaga lume își unesc forțele pentru a oferi ajutor celor care au nevoie de acesta. La Chișinău, acțiunea se va desfășura în această duminică, la ora 10:00, toți voluntarii sunt așteptați.
Adresa: str. E. Doga, 5.
Detalii...

12:00 Recycle Booth.
Voluntarii Centrului Republican pentru Copii și tineret ARTICO organizează activitatea "RECYCLE BOOTH". Acțiunea are ca scop reutilizarea buteliilor și transformarea acestora în colivii și hrănitoare multicolore pentru păsări, care ulterior vor fi plasate în pomii din parc. Doritorii de a realiza o faptă bună, sunt îndemnați sa aducă cu ei câte o butelie și de asemenea pot participa la un workshop de confecționare a coliviilor.
Locul desfășurării: Parcul Valea Morilor, lângă scara cascadelor.
Detalii...

13:00 Master-class Kokedama: metoda japoneză de plantare a florilor.
Eveniment recomandat doamnelor și domnișoarelor pasionate de flori, plante, ghiveciuri neobișnuite. Veți afla ce este kokedama și cum arată, veți învăța să sădiți o plantă, dar nu în tradiționalul ghiveci; veți realiza cu propriile mâini o kokedama etc.
Toate materialele necesare vă vor fi puse la dispoziție de către organizatorii master-clasului.
Preț: 300 lei.
Locul desfășurării: Panna Cotta.
Adresa: str. M. Bănulescu-Bodoni, 22.
Telefon: 0 687 7-83-83.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 346
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.